Harten van Annemarieke

De weblog van Berthi ontdekte ik enige tijd geleden, toen het ABC-project al in volle gang was. Omdat ik de dagelijkse logjes erg leuk en gevarieerd vond, bleef ik de website volgen. Toen het hartenproject aangekondigd werd, besloot ik mee te doen zodra ik een leuk patroon zou tegenkomen. Vorige week was ik in Utrecht bij Magazijn De Vlijt, een prachtige handwerkwinkel van de oude stempel, waar ik regelmatig langsga. Deze zaak bestaat al vanaf 1847, maar wordt nu helaas opgeheven. Dat betekende wel dat er flink wat korting werd gegeven, zodat ik met de nodige patroonboekjes, coupons en DMC-garens de deur uitging. Eén van deze boekjes was een uitgave van DMC-Mango Pratique, getiteld ‘Love’, waarin meer dan 300 patronen instaan van harten en ander liefs. Ik besloot aan onderstaand patroon te beginnen voor het hartenproject.

Het leuke is, dat het een combinatie is van harten en letters, zodat ik met terugwerkende kracht toch nog enigszins meedoe met het ABC-project… . De stof is 11-draads Jobelan en de DMC-kleuren die aangegeven worden heb ik gewijzigd, het geheel wordt nu meer roze dan rood en ook wil ik iets meer groen gebruiken dan in het patroon wordt aangegeven, zoals bijvoorbeeld te zien is bij de letter A.

Ook in een eerder project heb ik al eens de combinatie harten-letters gebruikt. Onderstaand opbergmapje heb ik vorig jaar ontworpen en gemaakt. Het is een combinatie van allerlei losse patroontjes, knoopjes en bedeltjes. Verschillende elementen zijn afkomstig uit de aloude Sajou-boekjes. Op deze site zijn er een paar te bekijken.

Op de buitenkant staan harten, letters, bloemen en een engeltje dat mijn initiaal borduurt.

Binnenin is ruimte voor naalden en een borduurschaartje. Hier komt het engeltje weer terug in de bedeltjes en ook zijn er weer wat hartjes te zien. Het handschoentje is geknipt uit vilt en is geïnspireerd op handschoenen die te zien zijn op schilderijen uit de tijd van koningin Elizabeth I (1533-1603) van Engeland.

Annemarieke

39 gedachten over “Harten van Annemarieke

 1. Hoi Annemarieke,
  Geweldig dat je met het Harten-project mee gaat doen en jij bent al druk bezig.
  Geinig patroon heb je gekozen om twee projecten te combineren! Het lichte borduurgaren komt heel mooi tot zijn recht op het donkere linnen.
  Heel charmant is het opbergmapje… toevallig in mijn lievelingskleur geborduurd!!

 2. Wat een mooie borduursels. Daar wordt je helemaal blij (en hebberig) van. Mijn bieb moet nodig uitgebreid worden met patroonboekjes. En nu naar bed ,morgen weer een quiltgebeuren.

 3. Annemarieke, wat een prachtige borduursels heb je gemaakt. Leuk dat je mee doet aan het harten project!

 4. Annemarieke, wat een mooie harten ABC !! en dan je eigen ontworpen opbergmap: schitterend !!

 5. Prachtig allemaal,en jammer van de vlijt he,ik was er een paar weken geleden ,wat een leuke winkel. Je moet er niet aan denken wat er in zo’n pand gaat komen en hoe ze t verbouwen…

 6. Mooi Annemarieke, wat een kleurig naaldenboekje. Erg jammer van de Vlijt, is altijd een van mijn vaste adresjes als ik in Utrecht ben, zal de winkel missen

 7. Prachtig allemaal, mooi gedaan, met eigen ontwerp van kleuren Annemarieke!!!!

 8. Hallo Annemariek,
  wat leuk dat je meedoet aan het hartenproject, ik ben op dezelfde manier als jij gaan deelnemen. Als ik zo naar jouw borduurwerk kijk, is dat zeker niet je eerste werk, het is prachtig, maar mijn vraag isan meteen: “heb je ergens een foto-album met je werk op internet staan? Geen weblog neem ik aan. Ik zou zo graag meer van je werk willen zien, door Berthi’s web-log ben ik ook zelf ook over de drempel gestapt, het is echt zo de moeite waard om met ons mee te loggen. Succes verder.

 9. wat een mooie borduurwerkjes en wat een mooi opbergmapje, de sajoupatroontjes zijn prachtig.

 10. Annemarieke, heel mooi je hartenproject, mooie kleuren.
  Het boekje is ook enig, de schaarhanger(?) valt mij ook op !!!

 11. wat een leuke harten en letters, om niet te spreken van het borduurmapje, Heeel knap en inventief, fijn weekend

 12. Wat een mooi patroon, lieve hartjes en letters en mooie tinten DMC. Ik ga na de zomervakantie pas beginnen aan mijn hartenprojekt……ik kan dus nog even nadenken en mijmeren:)
  Is er eigenlijk een einddatum voor het hartenprojekt??

 13. Wat een prachtig borduurwerk! Grappig dat een verandering van kleuren zoveel verschil kan maken. En je naaietui vind ik echt chique!

 14. Weer even terug om Annemarieke haar werk uitgebreider te bekijken :-)). Zie steeds meer datail , het wordt steeds mooier !!!
  Berthi, vandaag laatste schaakdag !?? Back to normal !!

 15. Ik ben nog niet zolang thuis van het afsluitingsdiner van het NK jeugdschaak en lees nu al jullie enthousiaste reacties over de harten van Annemarieke. Heel mooi!!
  Het NK jeugdschaak is afgelopen. Vanaf morgen moet ik beginnen aan de berg was die is blijven liggen en vergeet niet al het poetswerk dat gedaan moet worden.
  Thijmen heeft een geweldig toernooi gespeeld. Hij was als 21e geplaatst van de 24 deelnemers en is uiteindelijk uitgekomen op de 13e plaats. Super toch!!
  Volgende week moeten er nog allerlei schaakspullen opgehaald worden die in de etalages van de binnenstad hebben gelegen. Dus nog niet helemaal ‘back to normal’. (^_^) (^_^)

 16. Mooi borduurwerk, en leuk op die wat donkere ondergrond!! Ik heb al heel wat harten en letters langs zien komen, maar deze combinatie is natuurlijk wel erg mooi.

 17. Geweldig wat een mooie plaats heeft Thijmen weten te bereiken!! Gefeliciteerd!!!
  En leuk Thijmen, dat je hele familie er zo enthousiast aan meegeholpen heeft om de week van het Jeugdschaak tot zo een succes te maken. Super zo’n familie toch?
  Fijn weekend allemaal.

 18. Dag allemaal,
  Ik ben net terug van een paar daagjes vakantie en zie allemaal complimentjes, *bloos*!
  Even wat reacties:
  @Berthi: Ik vind het leuk om mee te doen, in Nederland worden er niet zoveel initiatieven ontplooid om echt samen iets te borduren waarin ieder toch een heel persoonlijke inbreng heeft. Vandaar dat ik het goed vind dat je dit opgestart hebt!
  @Hilly en Marcella: Ja, heeeeel erg jammer dat De Vlijt er mee stopt. Het is zo’n prachtige zaak en je kon er zo leuk rondneuzen. Ik werk (en studeerde) midden in de Utrechtse binnenstad, dus ging ik er ook regelmatig langs.
  @Corrie: Nee, dit zijn niet mijn eerste werkjes, ik denk dat ik nu zo’n vijftien jaar borduur. Ik heb geen eigen weblog, maar zit er wel over te denken om dat toch maar eens te gaan doen. Want het is wel erg leuk om zo nu en dan reacties te ontvangen op je werk. Wel heb ik hier een foto-album met wat dingen die ik tot nu toe gemaakt heb: http://home-and-garden.webshots.com/album/554489651hjtnuw .
  Bedankt voor de reacties en ik zal vanaf nu ook gaan reageren op de berichtjes. Nu weer verder met de hartjes en letters in de tuin.

 19. @Annemarieke, gezellig dat je met ons mee komt praten.
  Je hebt al aardig wat leuke handwerken gemaakt en ook bij jou zie ik die lieve lelietjes-van-dalen. Ineens kom ik ze overal tegen! Het hangt/zweeft in de lucht!
  Zo te zien heb je fijne dagen gehad in Gent. Mooie foto’s!

 20. Annemarieke, mooie borduurwerken, zo kon ik ook de mooie scharenvinder van dicht bij bewonderen. Je hebt een heel eigen stijl keuze, mooie tafereeltjes en mooie kleuren !!
  Leuk dat we alvast dit zo kunnen zien !!
  Ja Berthi het ‘zweeft’ :-).
  Juul, lelietjes >>>>>>

 21. @Berthi en mm,
  lelietjes gezien!
  :o)
  @Annemarieke,
  vindt je lelietjes óók zo mooi?
  psst…, ik dacht even dat er een echte kat bij Frederick lag…
  Mijn Frederick zit nog in de verpakking (sort of) heb je nog aanwijzingen, foutjes ontdekt, correcties toe moeten passen?
  Oeiii een kussen, echt? *Ü*
  …en is ’t dat ook geworden?
  :o)

 22. @Juul: Ja, die lelietjes, daar is het echt de tijd voor. Vlak onder mijn raam staan er een stel heerlijk te ruiken! En die kat die er bij ligt lijkt inderdaad echt, maar is heeeel erg rustig…. >^..^< Ik was wel blij toen ik het Frederickpakket af had. Het was een duidelijk patroon, maar hierna zal ik nooit meer een pakket kopen met zwarte stof want daar word je toch redelijk scheel van. Omdat ik gewend ben aan DMC-garen, vond ik het garen dat hierbij zat ook iets minder fijn werken, maar dat is misschien een kwestie van wennen. Het gouddraad dat erbij zat, vond ik ook enigszins moeizaam gaan. Hopelijk ben je hierdoor niet ontmoedigd, want het is een erg leuke afbeelding.

 23. Ik heb nu ook een weblog gemaakt. Ik zat er al wel soms aan te denken om er mee te beginnen, en dankzij jullie leuke reacties op mijn hartenlapje heb ik besloten om de stap te zetten. Komt ‘ie: http://stitchlog.web-log.nl/ Ik zou het erg leuk vinden als jullie eens een kijkje komen nemen!

 24. @Annemarieke,
  bedankt voor je antwoord! :o)
  Ik vind die patronen van Dimensions zo ontmoedigend, die kleuren(!) maar ja het eindresultaat is waar het om gaat.
  :o)
  Wat heb je al een mooie log gemaakt!
  :o)

 25. Hi,
  my name is Cathy : I’m a frech stitcher and I would like to congratulate you for your marvelous needle case with the angel.
  Where can I find this design please?
  Perhaps it is one of your composition!
  CATHY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *