Koninginnedag 2007


Met z’n allen kijken we elk jaar uit naar Koninginnedag. Dagen van tevoren zijn we bezig om onze zolder leeg te halen. Vervolgens gaan we met onze overbodige spulletjes het beste verkoopplekje veroveren op de vrijmarkt. De kopers gaan vroeg hun bed uit om die ene briljante vondst tegen het lijf te lopen. Tegen het einde van de ochtend hebben we onze buit binnen, keren weer huiswaarts om de rest van de familie te verblijden met onze aankopen en wie weet zien we deze spulletjes een jaar later weer terug op de één of andere vrijmarkt! Wat een mooie traditie!

In mijn agenda staat geen bezoek genoteerd aan een vrijmarkt. Ik ben te vinden op College Den Hulster waar om 13.00 uur de officiële opening plaats vindt van het NK Jeugdschaak. De A-groep is afgelopen vrijdag gestart en vandaag begint de eerste partij voor de B- en C-groep om 14.00 uur.

De provincie Noord-Brabant heeft dit jaar de eer om de koninklijke familie te mogen ontvangen. Misschien ga jij net als de Koningin naar ’s Hertogenbosch en Woudrichem? Of heb jij andere plannen?

Verschillende leuke oude filmpjes van Koninginnedag zijn hier te zien. Ik wens iedereen een fantastische Koninginnedag!

22 gedachten over “Koninginnedag 2007

 1. Nee, vandaag zien ze mij niet in Den Bosch of Woudrichem! Daar zijn trouwens héél leuke quiltwinkels, die ik binnenkort weer eens zal aandoen, als de rust is weergekeerd. Vandaag een glimp opvangen van de koninklijke stoet op tv en verder wat in de tuin werken en heerlijk genieten van ons eigen terras met op 1,5 meter van mijn tafel een roodborstjes (=broodworstjes) nestkastje. Gisteren waren we met 7 mensen en 2 honden aan de barbecue en het ouderpaar bleef gewoon doorvliegen om de jonkies te voeren. Een prachtige life-natuurfilm!
  Thijmen, zet hem op en maak er wat van deze week!!

 2. O schitterende kleuren van Nederlands vlag
  Wat wappert gij fier langs den vloed . . .

 3. Toch kan je echt goed bruikbare dingen vinden op de stuivertjes markt qua handwerkgebied, dus ik ga wel even kijken. Mij tussen de massa van 10.000 mens wringen, brrrrr niet mijn hobbie :-)).
  Thijmen én mama veel plezier deze week !!!

 4. @ineke, het wordt een prachtige dag voor de tuin. Dubbelgenieten als je zo dichtbij een
  nestkastje hebt met roodborstjes.
  @marian’ne m, je kunt de meest leuke , mooie, grappige spulletjes vinden op de vrijmarkt. Knap van je om je te begeven tussen die ‘duizenden’ mensen!!
  Succes met je ‘strooptocht’ en we willen natuurlijk wel graag je vondsten horen zodat we straks met z’n allen spijt hebben, dat we niet gegaan zijn!!! (^_^) (^_^) (^_^)

 5. Thijmen succes en heeeeeeel veeeeeel plezier, Geniet er van vandaag.

 6. Thijmen, zet hem op vandaag en vanavond heb je misschien wel een extra Oranjeboom-biertje verdiend. Of bestaat dat merk niet meer? De hele familie ook een heel spannende en gezellige Koninginnedag toegewenst. Ikzelf ga vandaag met Jan het dorp Bergen NH in waar het altijd heel gezellig is met kinderspelen en rommelmarkt op het plein en waar we altijd familie, vrienden en kennissen tegenkomen met wie we dan soms een van de vele terrasjes pikken. Ik heb heel veel zin in deze dag!

 7. Wat een leuk kroontje. Als ik die op de vrijmarkt head gezien, had ik hem misschien wel gekocht.

 8. @Annita, dit kroontje heb ik jaren geleden bij de HEMA gekocht voor Eline…. toen ze nog een klein meisje was! (^_^)

 9. Vannacht heb ik 30.4, een mooie N en een kroontje erboven gebreid in mijn breirol, ter ere van mijn moeder Nancy die vandaag 72 jaar mag worden! Het kroontje krijgt ze van mij omdat zo’n 7 of 8 generaties terug haar voorouder een heuse Indonesische sultan is. Mijn breirol begon ik een maand geleden, op 29 maart, en in een kleine Moleskine (notitieboekje) noteer ik per dag welk(e) patroon(tjes) ik brei en hoe de steek gaat. Af en toe, zet ik er de zomerse temperatuur bij. Het wordt een heel persoonlijke breirol: golfjes die mijn klein vijvertje voorstellen, schubben-steek voor de visjes erin, berepootjes omdat ik berengek ben, lelietjes van dalensteek omdat die nu net in mijn pot bloeien, de blauweregensteek omdat die mijn binnenplaatsje tooit en zo heerlijk geurt, enz. Het is al een aardig lange rol geworden. Mijn handen jeuken om de sampler M, en CM te maken, ik ben op dit moment enkel nog verslaafd aan het patroontjes-verzamelen van deze samplers, haha.
  Mag ik jou en je familie veel plezier met het schaken toewensen? Zonnige groet uit Maastricht!

 10. succes met het schaken en veel plezier met dit mooie weer, wij waaien hier aan de kust bijn aweg, maar ja Good Hunting voor wie naar de rommelmarkten gaan ik ga verder met mijn klusjes en blijf lekker thuis

 11. En wij vieren vandaag de verjaardag van onze oudste kleindochter . Zij wordt 8!!!

 12. @Thijmen, Berthi en P., Veel plezier bij ’t schaken en alles eromheen!
  @Audrey en Mien, gefeliciteerd met jullie jarigen! :o)
  @Audrey, wat een mooi verhaal over je breirol.
  @Ineke, oh ja… jullie broodworstjes, ik zie ze vliegen! :o) Lief, hè.

 13. Thijmen veel succes en heel veel plezier!!!
  Spannende week…..
  Mijn dag kan niet meer stuk hoor…..
  EErst heerlijk met familie en kleinkinderen in Velp geweest. Lekker in de tuin, inderdaad genieen van alle vogeltjes die zo druk zijn met hun jongen en straks bij kleinkinderen eten……en misschien hier en daar nog een beetje handwerken. Mijn koninginnedag. Niet gek toch??!!

 14. @Audrey, allereerst van harte gefeliciteerd en wat een mooi verhaal van je!!!
  @Basje, home sweet home!!
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2007/03/home_sweet_home.html
  @Mien B, van harte gefeliciteerd met de achtste verjaardag van je kleindochter! Heerlijk dat iedereen vrij heeft met haar verjaardag.
  Voordeel om op 30 april jarig te zijn is, dat je altijd lekker veel visite krijgt. Dus ook veel cadeautjes! (^_^) (^_^)
  @Juul en alle anderen, hartelijk dank voor alle goede wensen voor Thijmen.
  Er is een enorme sterke bezetting…. dus een pittig toernooi!
  @Wilma,… dat is een geweldige Koninginnedag!!

 15. Aan Mien: Hiep hiep hoera voor je grote kleindochter! Mijn wens is dat ze een geweldig jaar voor de boeg krijgt, een nieuwe aanzet voor een betekenisvol, bruisend leven!
  Berthi: hoe verloopt het schaken? Spannend!
  Mijn zoon Daan heeft ooit ook geschaakt en aan handboogschieten gedaan en mocht zelfs eens het Wilhelmus horen op zo’n klein podiumpje. Dat was vóór hij zijn boog verkocht omdat er brommers en meisjes in zijn leven kwamen… Daan wordt over 1,5 week alweer 23 en deze week zei hij: ik wil weer gaan boogschieten, maar dat niveau van tóen zal ik wel niet meer halen. Hij schaakt nog wel eens, en dan kijk ik stiekum vol bewondering naar zijn nadenkend hoofd, want het inzicht wat je daarvoor nodig hebt heb ik niet, geef mij maar borduur- en breisteekjes. Jij zult vast met dezelfde trots naar Thijmen kijken, Berthi. En wellicht ben jij wel behept met een knap hoofd: inzicht en inschatten wat de ander doet en hoe daarop te reageren over zoveel zetten die nu nog niet eens gezet zijn, enz enz.
  Dag allemaal!

 16. @audrey, wat zijn er toch veel mensen die iets met schaken hebben en nu hoor ik weer over je zoon die ook aan schaken heeft gedaan en nog wel eens af en toe een potje speelt.
  Dat moet een geweldige ervaring voor Daan geweest zijn om op een erepodium te mogen staan. Grappig dat hij de draad weer oppakt en wie weet hoe ver hij gaat komen. Met veel inzet en plezier kan je ver komen.
  Thijmen heeft vandaag zijn eerste partij gespeelt en wel tegen Donna Schut, de jeugdkampioen van 2006. Hij heeft voor een verrassing gezorgd door van Donna te winnen!

 17. ook al volgen er nog lastige partijen, deze heeft hij al in zijn zak !!! goed gedaan Thijmen !!

 18. Ben net thuis gekomen van paar dagen in Luxemburg een seminar vertalen: mailboxen doorgeworsteld en hup: naar je link. Duim omhoog voor Thijmen! Geef toe, Berthi: volgens mij huppelt je hart!

 19. @audrey, wat een grappige uitdrukking!! (^_^) (^_^)
  Zometeen even naar het interview met Thijmen op de stadsomroep kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *