Warm Nest


Warm Nest is een thema expositie over familiebanden die vandaag geopend wordt in Galerie Gang. De expositie duurt tot en met 25 mei 2007.

De opening zal plaatsvinden om 16.00 uur in aanwezigheid van een aantal exposerende kunstenaars.
Hans Clavin zal voor deze gelegenheid toepasselijke “familiale” poëzie voordragen.
Er wordt frisse lentesoep geserveerd zoals alleen een moeder maken kan! Iedereen is welkom bij deze opening.

21 gedachten over “Warm Nest

 1. Zie, dat het in IJmuiden is. Ik ga vandaag de andere kant uit: Markelo, merklappen kijken en nog kennissen bezoeken in de buurt en vanavond geen “moedersoep” eten, maar “dochtersoep” want we eten bij dochter en vriend.
  Mijn moedersoep is trouwens een wintersoep, met wortel, ui, tomaten en room 🙂
  Fijn weekend iedereen!

 2. @ineke, een hele fijne dag vandaag!! Dat zal wel lukken met de stralende zon, alle mooie merklappen en als toetje van de dag ga je genieten van ‘dochtersoep’!

 3. Gisteren belde dochterlief hoe mijn recept van nasi ook weer was, en vertelde dat ‘mijn’ macaronie nooit zo smaakte als bij mij. En dat haar broer ‘mijn’ macaronie deze week ook al gemaakt had. Ik had het op deze manier op school geleerd en toendertijd aan mijn moeder doorgegeven en nu mijn kinderen, grappig !
  Zo hebben we ook onze ‘oma’ cake, recept van schoonmoeder (elke verjaardag nam zij zo’n heerlijke cake mee), en nu ook al door ,mijn man, zonen, dochters en schoonzonen na gemaakt !!
  Markelo moet een heel mooi museum zijn met een grote merklappen collectie. Er is daar ook een mooie pronkrol te zien.
  Maar of alles uitgestalt is dat weet ik niet.

 4. @marian’ne m, leuk dat bepaalde recepten in de familie blijven.
  Ik geloof niet dat ik zo’n recept heb. Koken is niet bepaald mijn hobby….. o, misschien toch wel een recept, namelijk.. mijn appeltaart is de lekkerste die er is!!! (^_^)

 5. Niemand kan zulke lekkere maaltijdgroentesoep maken als ik , zo zeggen mijn ega en 2 zoons!!!!!!
  Marlies

 6. Ik denk dat de zonen het liefst de soep van hun moeder eten , wat ze zelf brouwen vinden ze zelf ook maar niks , ik heb het ze al zo vaak voorgedaan , maar ja niet veel interesse he en dan krijg je dat!!!
  Marlies

 7. DH zei voor het trouwen dat hij elke dag biefstuk wilde, dat mocht thuis ook, mooi dat hij vegetarisch met me mee eet!
  :o)
  Hoewel liefde door de maag gaat, is een warm nest toch meer dan alleen eten?
  (my 2 cents)

 8. @Juul, een warm nest is veel meer dan alleen eten!!
  Ik hou overigens niet van koken, maar wel van lekker eten!! (^_^) (^_^)
  psssssssst, ik wil je vast iets verklappen…. ik heb een leuke log in petto voor morgen! Echt iets voor jou!!! (^_^)(^_^)

 9. @Marlies, typisch dat het vaak om soeprecepten gaat, als we het over specifieke familierecepten hebben!
  Onze kinderen hebben het altijd over de tomatensoep van oma, die vonden ze altijd lekker… alleen té zout.
  Ik gebruik nooit zout!!:-)

 10. Bij ons is een echt familierecept, rollade in schaslicksaus met abrikozen, bij elf familiefeest, is mijn vraag aan nichten en neven wat ik moet maken, rollade.
  groetjes en een fijn weekend, Ella.

 11. Ik gebruikte ook nooit zout, alleen maar aromat. Bleek dat ik te weinig jodium binnenkreeg (schildklierproblemen). Nu moet ik dus zouten…brrrr… piepklein beetje maar dus.
  Ik hou ook helemaal niet van koken, maar moet wel, pure noodzaak om wat naar binnen te krijgen 🙂 Maar ook omdat ik kant-en-klare dingen nooit lust. Ook wij hier zijn vegetariers Juul! Geen vis en geen vlees, wel zuivel.
  Ik heb alleen een gerecht van mijn moeder dat lekker is van macaroni. Nu maak ik het wel, maar zonder vlees c.q. ham, dus het familiegerecht heb ik een beetje omgebogen.
  Soep eten wij (dochter en ik) nooit, zijn er beiden geen liefhebbers van.

 12. Ha, ha, Berthi, je hebt iets logemaakt met je log over het warme nest. Ik schreef net een reactie op mijn log en verkonmdigde dat we wel een boekenweb-log konden starten, maar hier verkondig met evenveel gemak dat we wel een receptenweb-log kunnen starten. Ik heb al sinds jaren een site bij “Smulweb” en heb daar heel veel recepten ingevoerd. Smulweb is helaas niet zo toegankelijk als de web-logs, je moet je eerst aanmelden en dan is het nogniet makkelijk om het te blijven. Maar wat betreft familierecepten heb ik gisteren een leuke ervaring gehad. Jan en ik pasten op onze kleinzoon in Edam en dan kook ik meestal ook zodat ze meteen kunnen aanvallen als ze van hun werk komen. Maaike had al het een en ander ingekocht voor een romige witlofstamppot (vegetarisch meisjes!!) erg lekker en ik zcoht in haar receptenmap naar het volledige recept. Zag ik allemaal recepten van mezelf ertussen staan, geschreven of gemaild door mij aan haar :- )))))) Wij hebben dus zelfs een soort familiereceptenboek. Je maakt me nieuwsgierig Berthi naar je log van morgen, maar ik heb trek gekregen en ga nog even grazen beneden (^-^)

 13. @Corrie, nou ja zeg, alsof de duvel ermee speelt!!
  Je moet een boek uitgeven met alle familierecepten!! Het is toch wel een enorme waardering als je op zo’n verrassende manier je bekende recepten tegenkomt.
  Och ja, de log voor morgen!! Voor jou waarschijnlijk nieuw, maar voor anderen herkenbaar!! (^_^) Ra, ra….??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *