Borduren in Nederland


Het handboek Borduren in Nederland wordt in september op een congres gepresenteerd. Dit boek geeft veel informatie over borduurtechnieken en de historische achtergronden daarvan. Je kunt het boek zelf uitbreiden met je eigen informatie. In de bijbehorende Stekengids vind je duidelijke werktekeningen van zo’n zeventig steken. Hoe je de steken zelf kunt maken, is te zien op de DVD die ook bij het handboek hoort.

Je kunt je nu al inschrijven voor de speciale intekenprijs van 17,50 euro (exclusief 7,00 euro verzendkosten). De verkoopprijs na 1 september 2007 is 22,50 euro.

De prinsesjes Amalia en Alexia droegen op hun vakantie in Tavernell een smockjurkje.

30 gedachten over “Borduren in Nederland

 1. Ook weer een leuk boekje !!! Oei moeilijk kiezen, het liefst koop ik ze allemaal, maar ja :-)).
  Wat lief hé die twee dametjes met hun leuke jurkjes !!!

 2. Berthi, dat lijkt me een enig boek. Wil ik hebben. Maar ik denk dat ik wacht tot het in de winkel ligt, ik heb me de laatste tijd bezondigd aan teveel kopen vind ik (allemaal goede en mooie dingen, maar toch…) Ik schrijf dit soort tips altijd in mijn agenda op een speicale pagina zodat ik altijd een lijstje met cadeautjes heb voor verjaardagen en zo.

 3. Heel erg leuk boekje!! Maar ja ik koop de laatste tijd vreselijk veel boeken……
  Wat is het toch heerlijk al die boeken!! Je kunt er nooit genoeg hebben. Corrie goed idee!! Tegen de tijd dat ik jarig ben weet ik nooit wat en zo vergeet je het niet!! Ik schrijf het ook op!! Oh wat heerlijk al die tips op het net!!!

 4. Na al die berichten van handwerktijdschriften die niet meer verschijnen zoals de Anna die het laatst verschijnt in april, en het tijdschrift Handwerken zonder grenzen dat ik nergens in Maastricht kan kopen, meteen het bestelformulier van dit boek ingevuld.
  Prettig weekend allemaal, Ella.

 5. Owowowowooww wat een verleiding weer!
  Ik heb het bestelformulier uitgeprint 😀
  Ga je morgen ook naar de ALV van Merkwaardig?

 6. Ik wacht met kopen,in september kan ik hem eerst in kijken bij de boekhandel.Corrie een heel goede tip om het op te schrijven in de agenda.Leuk die foto van Amalia en Alexia hoe zal het zusje gaan heten 9.50 op nederland 1 word het bekend. Ga zo kijken.
  Ella handwerken zonder grenzen kan je altijd bij de boekhandel bestellen.

 7. @Ella, volgens mij is nummer 140 van Handwerken zonder Grenzen nergens los te koop!
  Heel jammer! Zo hoort het natuurlijk niet!

 8. ook weer een mooi boekje, Berthi.
  Ik heb ook al overal gezocht naar HZG 140 maar het is inderdaad niet te koop, een gemiste kans vind ik dat.

 9. Ik zal maar niet zuinigjes gaan reageren want ik denk dat dat boekje gewoon in september in mijn boekenkast belandt 😉 Ik ben wel heel benieuwd hoe het geworden is, er is lang aan gewerkt, erg nuttig met een dvd-tje erbij. Lijkt mij een aanrader. Maar ik ga het eerst inkijken.
  Ik zal eens kijken of HzG 140 hier te koop is, heb daar eigenlijk niet op gelet.

 10. Volgens mij heet het ARIAAN !!!
  Gerrie jij hebt het ook een keer over een boekje gehad met historiche achtergrond, was dat deze !?

 11. De prins zei Ariaan (roepnaam?), veel journalisten zeiden het daar ook al verkeerd. De schrijfwijze weet ik niet.
  Ik vind Ariane leuker klinken.

 12. Ik heb HZG 140 op de beurs kunnen kopen los nog goed koper ook, maar ik kan hem los bestellen bij de boekhandel.

 13. De uitgever is morgen in Nijkerk aanwezig tijdens de ALV van Merkwaardig. Hij heeft nummer 140 bij zich. Dit nummer komt niet meer in de boekhandel. Je kunt het nummer wel telefonisch bestellen bij de uitgever:
  Tel.nr.:0174-295810

 14. Bij HzG zijn ze ook altijd na te bestellen, maar de porto vind ik dan erg hoog. Ze zouden beter de kleinere dingen gewoon per briefpost moeten doen. Wordt er meer verkocht lijkt mij.
  Heb ruim 3 weken wat besteld maar nog niet binnen, jammer hoor, niet goed voor de klandizie !!

 15. @marian’ne m, dat is niet netjes! Ik probeer eraan te denken om morgen hier iets over te zeggen.

 16. Weer een aanrader, dank daarvoor Berthi.
  De smock zonnejurkjes van de prinsessen zijn gemaakt door ’n dame van Arbeid Adelt, hoorde ik uit “betrouwbare bron”. Staan schattig, echte prinsessenjurken!

 17. Berthi, ik ken de voorgeschiedenis van het boek gedeeltelijk. ik ben blij dat het eindelijk verschijnt. Ik kijk er echt naar uit! Je schrijft Ariane maar PWA sprak het uit als Ari-jaan. beetje jammer 😉
  *zat ik er toch maar half naast met mijn Bea Wilhelmien :)*
  Ineke, dat verbaast me niks dat de Tesselschade dames de jurkjes hebben gemaakt, die kunnen nog smocken. En wij kunnen het leren àls we Het Boek kopen 😉
  Merkwaardige dames, veel plezier morgen op de merkwaardige dag

 18. Berthi, dit lijk me een interessant boek. Komt het ook in de gewone boekhandel? Ach ja, dat gesmockte lijfje. Doet me denken aan 2 jurkjes die ik ooit voor mijn dochters heb gemaakt. Het waren kerstjurkjes. De stof was voor toen erg duur en ik was als de dood dat ik de stof zou verknippen. Uiteindelijk zijn het leuke jurkjes geworden. Trouwens… smocken is erg leuk om te doen!!!

 19. @marcella, net als jij ken ik de voorgeschiedenis van het boek een beetje. Het verbaast me niet dat er een foto van de prinsesjes met een smockjurkje afgebeeld staat. De Koninklijke familie heeft een binding met Tesselschade Arbeid Adelt en zij hebben meegewerkt aan dit boek. De smockjurkjes zijn nog altijd zeer geliefd.
  Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van dit boek.

 20. @Marcella,
  Mijn moeder maakte vroeger diverse smockjurkjes voor mij. En later heb ik er 2 voor onze dochter gemaakt. Op oud-rose wollen ruitjesstof (was gemakkelijker werken).
  Ik heb er één nog ergens bewaard. Ik heb in Parijs ooit een sjabloom gekocht om de stipjes gemakkelijk en vlug op de stof te kunnen zetten. Wie weet, ga ik er nog eens mee bezig voor een toekomstige kleindochter (of kieltje voor kleinzoon-op-chique).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *