Favoriete slip


Groot en comfortabel, het mag weer. De heup,- en tailleslips hebben hun suffe imago afgeschud. Leuke details als strikjes en prints zorgen ervoor dat de Nederlandse vrouw weer met een gerust hart een grote onderbroek aantrekt.

In totaal zijn tweeduizend vrouwen ondervraagd in de leeftijd van dertien tot en met zeventig jaar.

Bron: Textilia

39 gedachten over “Favoriete slip

 1. Geweldig dan ben ik hip,kon niet slapen denk ga even bij Berth kijken.

 2. 12 april was de verjaardag van mijn Moeder zal wel daardoor komen. trusten

 3. Er ontbreekt er nog ééntje, dat wel niet zo elegant en sexy is, maar wel zeer comfortabel, en dat is op dat moment wel nodig. Ik heb het over het zeer luchtige, als een visnetje uitziende broekje, dat veel vrouwen in het kraambed dragen,….ik denk dat dat ook wel hoog zou scoren. Het zit standaard in elk kraampakket.
  Groetjes van Ingrid H.G.

 4. Dit is me uit het hart gegrepen! En nu nog weer graag meer normale overbroeken, zonder lage taille, bah wat een ondingen! Ben ik de enige die moeite heeft een goed passende in de taille sluitende (spijker)broek te vinden? Ik ben niet meer van het maatje small, en loop de hele dag aan de broekband te sjorren! Herkennen jullie dit?

 5. Gelukkig, we kunnen dus gerust een gewone, comfortabele onderbroek dragen. Altijd al gedacht, alles komt vanzelf weer in de mode.

 6. Ik pas mij aan aan de grote meerderheid, ben ik dan ook nog een beetje hip !!!
  (als ik maar geen meeloper ben !? :-))).

 7. Berthi, wat goed om te lezen dat ik lekker eigenwijs mag zijn. Al die jaren ben ik niet in de mode geweest maar droeg wel die zalige tailleslips van Sloggi (zelfs in mijn maat verkrijgbaar) en nu doe ik dus zogenaamd weer mee met de mode. Nou ook goed! Nu mijn kleindochters nog bij hen zie ik nog steeds van die gedraaide goud- en andere kleurige draadjes boven hun heupbroeken uitpiepen. En als ik die in de was heb gehad tijdens logeren of zo, krijg ik ze bijna niet uit de knoop, dan is het een in elkaar gedraaid balletje. “Naadje!” zeggen ze hier in Noord-holland, (lees waardeloos) 😉

 8. Ha ik hoor ook bij het gemiddelde, jaren taille gedragen en nu sinds een paar jaar dan heup; zit net iets lekkerder dan de taille vind ik.
  Inderdaad die vreselijke te lage heup broeken mogen van mij ook verdwijnen. Iets lager dan in de taille vind ik wel lekker zitten maar zo heel laag als je af en toe ziet zit echt voor geen meter.
  Sta er van te kijken dat de string zo hoog scoort die zitten inderdaad toch wel zo naadje…..

 9. grote onderbroeken, ook bij mij altijd al favoriet. nu nog wachten tot ook de lage decolleté’s voor gewone dagelijkse kleding weer uit de mode raken.

 10. Ha ik hoor ook bij het gemiddelde, jaren taille gedragen en nu sinds een paar jaar dan heup; zit net iets lekkerder dan de taille vind ik.
  Inderdaad die vreselijke te lage heup broeken mogen van mij ook verdwijnen. Iets lager dan in de taille vind ik wel lekker zitten maar zo heel laag als je af en toe ziet zit echt voor geen meter.
  Sta er van te kijken dat de string zo hoog scoort die zitten inderdaad toch wel zo naadje…..

 11. wat een onderbroeken gepraat, ik zeg niet wat ik draag, maar het is niet niks

 12. het zal wel in het kader van één of ander onderzoek zijn, maar is dat aantal nu werkelijk een doorsnede van de vrouwen in nederland

 13. leuk, zo’n onderzoekje naar het kleinste stukje textiel dat dagelijks gedragen wordt!
  heupbroeken kan ik ook niet aan wennen, ik vind het bij de meeste vrouwen ook niet echt mooi staan.

 14. @basje, tweeduizend vrouwen die mee deden aan dit onderzoek, is natuurlijk niet zoveel. Maar uit bovenstaande reacties begrijp ik dat de meesten ook bij de heupslip/tailleslip terecht komen. Misschien toch nog niet zo’n slechte uitkomst!?
  Een afbeelding van een hipster voor Mienke:
  http://img.alibaba.com/photo/50961906/Ladies__Hipster.jpg
  Het verbaast me dat die zo laag scoort. Een prima draagcomfort hebben ze, om het zo maar eens te zeggen!! Ga ik ook nog reclame maken!! (^_^)
  Corrie, ik ben het met je eens…een string is waardeloos! De jonge meiden denken daar anders over!!
  @Hannah, alles gaat in golfbewegingen. Dit is ook noodzakelijk voor de ondernemers om een goede omzet te blijven halen! De consument moet zijn geld uitgeven!!! (^_^)
  @Jose, vandaag geen leuke dag voor je ondanks dat het een stralende zonnige dag wordt.

 15. Gelukkig dat de “normale”onderbroekjes weer hip worden. Die vetertjes vond ik helemaal niets.

 16. Haha, wat een onderwerp zeg!! Ik heb nooit aan de mode mee gedaan en gedragen wat ik het prettigst vind. Ik ben van de degelijke van de HEMA!!! Rara welke….

 17. @Marijna, ik dacht laat ik eens wat anders doen! (^_^) Maar…. het gaat tenslotte wel over textiel!!!

 18. hahaha……wat een onderbroekenLOL!!!
  Leuk om alle reacties te lezen. Ik ga toch zeggen wat ik draag. Ondanks dat ik niet bij de meerderheid hoor……Of eigenlijk wel!!! Een string!! Hij hoeft niet zoals de jonge meiden zo klein te zijn hoor!! Die van mij hebben brede zijkanten van kant!! Ze zitten heerlijk en je ziet geen onderbroek zitten als je een strakke stretch broek aan hebt!! Een rijk gevoel met die kanten boorden. En wat ik heel graag draag……Een HIPSTER naar fysiotherapie!!! Daar ga ik natuurlijk niet bijna sexy staan!! ;-)))
  Een hipster zit heerlijk en als ik in mijn ondergoed daar moet staan is het net of ik niet in mijn ondergoed sta…… hahaha, wat een verhaal over de onderbroek. Daar raak ik niet over uitgepraat…….
  :-)))

 19. mijn dochter draagt al een paar weken bijna geen string meer … is nu helemaal gek van de boxershorts !! Zelf draag ik het liefst een heup of tailleslip ………..

 20. Hallo Dames wat een onderwerp vinden jullie niet, wel leuk toch.
  Die hipster zie ik wel zitten. Ben vandaag gezellig met een vriendin naar de Bee in hellevoetssluis geweest bij The stitch Cottage.
  Mijn moeder zou dit geweldig gevonden hebben in deze tijd.
  En de zon was er voor haar.En vergeten doen wij haar niet.
  Groetjes Jose

 21. hahahahaha……kom ik weer eens langs hier in weblogland, en waar gaat het over????
  juist, heerlijk groot, ruim zittende onderbroekjes.
  laat ik nu net vanmiddag van die grote, voor over de buik gekocht hebben. (normaal maatje s, nu maatje L)
  vorig jaar op de camping, kwam ik bij de tent van mijn zusje langslopen.
  naast de tent was een lijntje gespannen en daar hingen een paar touwtjes aan.
  ik haalde ze eraf, want ik dacht dat kinderen een spelletje gedaan hadden.
  breng ze dus de tent in van zusje lief.
  wat ik toen te horen kreeg, wil jullie niet weten………….

 22. Lekker groot gekochte stretch katoenen degelijke onderbroeken, daar ga ik tegenwoordig voor. Moeten meteen in de was en dan in de droger en komen er dàn lekker passend uit. Zie je ook niet onder stretch broeken en het idee alleen al van zo’n string veter tussen het “heuvellandschap”, brrrrr. Maar dochterlief is helemaal van string, eerst hipsters, toen ze op school zat. Op de fysio-opleiding moesten het keurige setjes zijn en tegenwoordig string en sportbra (ze rijdt vaak paard).
  Wat een bekentenissen allemaal 😉

 23. Ik heb me gelukkig nooit iets aangetrokken van de ondergoedmode. Gewoon ouderwets lekker zittende sloggies.

 24. Berthi. Toen ik het onderwerp las dacht ik wat is dat nu weer??!! Maar bij nader inzien vind ik hem helemaal leuk…..
  :-)))

 25. Volgens mij worden de meeste oncomfortabele onderbroeken (en andere lingerie) bedacht door mannen….. Dit onderzoek geeft tenminste weer hoe wij vrouwen erover denken, hoewel ik me afvraag hoe representatief dit onderzoek is, met name wat betreft leeftijden. Hoe jonger de groep, hoe meer sting-liefhebbers?
  Herinner me ook een tv-programma een paar jaar terug over het kruis van de onderbroek, dat is meestal te klein, niet goed gevoerd en verkeerd geplaatst. Denken vrouwelijke ontwerpers als bv Dekkers daar wel beter over na? Sloggie heeft een Comfort-line met lekker zachte randen en badstoffen kruisjes (lees: kruizen).
  Wat ik trouwens wel leuk vind is dat de onderbroek en bh uit de taboe-hoek gehaald zijn. Weten jullie nog hoe lastig het vroeger was om je bh-bandjes onder je singletje te verstoppen? Nu zorg je voor een bh met een gezellig kantje of randje en mag het gezien worden!
  Aan de andere kant, wat vinden jullie nu van die jongelui waarvan je minstens de helft van de onderbroek zien zitten? 😉
  Carla M

 26. @Carla M, leuke bijdrage van je aan deze log!
  Ik ben het helemaal met je eens dat we heel tevreden mogen zijn met de aandacht voor het ondergoed die er tegenwoordig is. Maar of de ontwerpen altijd even praktisch zijn is nog maar de vraag!!!
  ….Aan de andere kant, wat vinden jullie nu van die jongelui waarvan je minstens de helft van de onderbroek zien zitten? ;-)…
  Geen gezicht!! Het wordt tijd dat het model spijkerbroek weer gaat veranderen. En dat zit er volgens mij aan te komen!!?

 27. Nu is de bovenrand van de slip te zien, in onze minitijd tijdens de flower powerperiode was ie van onderen maar wat snel te zien bij een beetje bukken… het verschil? Kant i.p.v. elastiek 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *