‘Mijn’ eekhoorn

Wat heb ik lang moeten wachten om ‘mijn’ eekhoorn vast te kunnen leggen op de gevoelige plaat. Eindelijk, eindelijk is het me gelukt!

Op de eerste foto zie je dat de eekhoorn mij nog niet in de gaten heeft, op de tweede foto begint hij wantrouwend te worden en direct na het maken van de derde foto gaat hij er als een haas vandoor!

De foto’s heb ik vanaf een vrij grote afstand vanuit de keuken (achter glas) gemaakt.

40 gedachten over “‘Mijn’ eekhoorn

 1. Berthi wat super!! Wat schattig zeg. Wij hebben heel wat diertjes door de tuin heen lopen maar geen eekhoorn. Wat schattig zeg….. Wij gaan vaak naar Center Parcs en daar lopen ze ook erg veel om je huisje heen!! Als ik er thuis 1 zou hebben zou ik echt een vakantie gevoel hebben. Super….
  Wat zijn het mooie diertjes.
  Bij deze hele fijne paasdagen!!!

 2. @Wilma, eekhoorntjes zijn prachtig om te zien, maar zeer lastig om te fotograferen! Althans deze!!

 3. Leuk zo’n mooie staartmans in je achtertuin!
  Als ze hollen of tegen een boom klauteren zijn het totaal andere diertjes dan wanneer ze zoals op je foto de staart zo mooi “opgekruld” hebben. Ik vind de pluizige oortjes op de eerste foto ook prachtig.
  Welterusten!

 4. How gorgeous 😉 We don’t have squirrels in Australia! Thanks for sharing 🙂
  You have a great website and blog.

 5. Wat leuk, Ik ben dol op eekhoorns. Ik heb er een keer ééntje van hout gemaakt. Ik spaar alle plaatjes van eekhoorns die ik tegenkom, voor als ik nog eens een eekhoorn wil maken. Prachtige foto’s!!

 6. Oohwww wat eeen schatje! Ik vind het net een punkertje, met die staart als een soort piekerige hanekam over zijn/haar rug. Prachtig. Dank je wel voor de foto’s 😀

 7. Berthi, prachtige foto’s, zeker omdat ze door glas zijn gemaakt. Een prachtig diertje met een heerlijk warme rug, een vestje van nature met die dikke staart over zijn rug gevouwen. Een diertje zo dichtbij te kunnen zien in eigen tuin geeft een zeer bijzondere sensatie. Zelf heb ik ooit een buizerd op een afstand van nog geen meter naast mijn hoofd gehad. Ik lag in onze tuin te slapen in een zonnestoel buiten onder eenkrulhazelaar toen ik schrok van een vreemd geluid en daar zat ie met die klauwen naast mijn hoofd, die prachtige bgespikkelde borst en kromme snavel en felle ogen. Dat heeft zeker een volle minuut geduurd en ik vergeet het nooit meer.

 8. Wat lief!!!! Mooie foto’s geweldig genomen,ben je wel heel stil geweest, om dit te kunnen maken, en niet bewegen.Berthi je had je fototoestel al helemaal klaar liggen.PRACHTIG vind ik dit.

 9. OO heel mooie foto’s, byzonder hoor zo in je eigen tuin.
  De eekhoorn is het huismerk van mijn man in zijn houtwerk zet hij een stempel van een eekhoorn.

 10. Zo zie je:Geduld wordt toch beloond
  En een eekhoorntje in je achtertuin is toch wel leuk!
  Marja

 11. hartstikke leuk!!Enne wat een nachtbrakers zijn jullie loggers allemaal!!

 12. Bethi wat een leuke huis-eekhoorn, “eiketske” in het Venloos dialect, hebben jullie! Mooie foto’s.

 13. Wat een mooie foto’s en het lijkt me geweldig om zoiets moois in je tuin te hebben.

 14. Jaren geleden hoorde ik een ritselend krabbend geluid in de serre. Na enig speurwerk zag ik in een hoekje een jong eekhoorntje. Deur wagenwijd opengezet en even later zag ik hem( of haar) pijlsnel verdwijnen over het gras. Weer terug naar moeder???????

 15. Hilly. Nachtbrakers? Nee toch? Valt wel mee hoor. Het is erger geweest. Dan zaten wij met z’n alle achter Juul aan!!
  ;-)))

 16. Kanp van je om de eekhoorn te fotograferen!!! Mij is dat hier nog niet gelukt! Het beestje rent meteen weer hard weg als je naar buiten komt.
  Heerlijk is dat om een eekhoorn in je tuin te hebben he. Hier pikt ie alle walnoten uit de boom in het najaar. Alle noten die we over hebben van een vorig jaar gooi ik in de winter buiten en dan zie ik hem of haar dus ook vaak lekker zitten peuzelen.

 17. Whow. Wat een geluk dat je hem of haar mocht fotograferen. Had je hem een op een paasmaaltje getracteerd? Heel bijzonder…… Gelukkig hebben wij er ook een in onze achtertuinen. Kan ik ook zo van genieten. Alleen heb ik hem of haar nog niet op de gevoelige plaat kunnen vastleggen. Maar geduld wordt beloond dat kunnen we allemaal zien.

 18. wat een lieve plaatjes Berthi. iedereen heeft volgens mij wel iets met deze bijzondere diertjes, maar zien doen we ze helaas niet zoveel. wat bijzonder dat jij er eentje af en toe in je tuin hebt.

 19. Heel mooie foto’s. En wat een donker vachtje, de onze zijn veel roodhariger! Wij wonen in een wijkje in het bos en hebben een eekhoornnest in de boom op 1,5 meter van ons raam gehad. De boom is helaas 2 jaar geleden gekapt. Maar de eekjes blijven nog wel komen om de pinda’s en walnoten op te eten, die ik voor de vogels (en voor hen) neerzet.
  Ik vond het mooiste altijd, als 2 of 3 jonkies al “spiralend” om een boomstam tikkertje speelden, dat is natuurfilm live!
  Maar eekhoorns kunnen ook best brutaal zijn.
  Als we in de tuin liepen of werkten, bleven ze op nog geen 30 cm. van je kop in de boom hangen en keken je “hondsbrutaal” aan, zij weken niet!

 20. wat een leuke buren zeg, daar kan ik van dromen,hier zijn ze een enkelekker nog te zien in een park, maar teveel honden en kraaien zijn niet direct leuk voor ze

 21. super! en wat knap om hem te ‘vangen’ met je fototoestel.
  ik vind het ook nog steeds genieten als ik getrakteerd word op een eekhoorntje ergens: ze schieten met enige regelmaat voorbij wanneer ik rondfiets.
  groetjes

 22. Net thuis gekomen van een dagje schaken in Tilburg en lees nu alle mooie reacties. Wat vinden wij met z’n allen die eekhoorntjes toch leuk!
  Elke dag gaat de eekhoorn bij mijn (schuin)achterbuurvrouw noten halen. Hij komt vanuit het park, ligt schuin tegenover ons huis, loopt via de houten schutting in onze tuin naar zijn vaste adresje. In het voorjaar als ik de grote schoonmaak in de tuin doe, vind ik regelmatig resten van de noten.
  Al heel lang probeerde ik de eekhoorn te fotograferen, maar ze zijn erg snel! (^_^)
  Deze keer nam hij de tijd om op de schutting zijn noot op te peuzelen. Mijn fototoestel lag niet binnen handbereik. Als een speer rende ik naar de zolder om in een rap tempo het fototoestel te grijpen en net op tijd was ik weer beneden. Ik durfde de deur niet te openen. Het risico was dan veel te groot dat hij vliegensvlug was verdwenen.
  @Wilma, Juul vindt deze foto’s vast heel erg leuk!! Zij houdt heel veel van dieren!
  Klopt toch, Juul??
  @Marnel, dank je, weer een woord geleerd vandaag!

 23. Wat geweldig dat je deze foto’s hebt weten te nemen. Ik ben er bijna jaloers op. Ik heb ook regelmatig een eekhoorn in de tuin en inderdaad ze zijn heel erg schuw. Ik heb hem nog steeds niet op de foto.
  Ik heb vanmorgen even met mijn zoon buiten gezeten en toen hebben we een haas (de paashaas?) gezien, maar helaas: fototoestel lag binnen.

 24. Wat leuk dat je dit vanuit je huis kunt zien, dat geeft echt een natuurgevoel volgens mij!

 25. Ohhh Berthi, wat enig dat eekhoorntje. Komt ie regelmatig bij jou in de tuin op bezoek? Dan woon je zeker wel een beetje buitenaf!
  Het wachten is de moeite waart geweest.

 26. @Marijna, ik woon aan de buitenste rand van de stad en ik krijg elke dag bezoek van ‘mijn’ eekhoorn!

 27. lief !!! ze komen hier ook altijd achter in de tuin voorbijspringen (zojuist zag de hond er weer eentje en ging dus blaffend naar buiten ….)

 28. heb je de houten eekhoorn gezien bij de weblog van “zijmaakthet”?Erg mooi…nav jouw log

 29. Ha Berthi!
  Ik heb de eekhoorn gevonden!
  Wat een prachtige foto’s heb je van hem/haar gemaakt!
  Wat een stukje geluk om zulk mooi bezoek in je tuin te mogen ontvangen!
  Ik heb alweer 22 vensters open staan…
  grrr, LOL, en dat zijn géén vensters van een kasteel of grote villa…
  ;o)
  Ik lees me later wel weer een stukje verder bij, vanavond wil ik borduren!
  Groetjes, tot de volgende keer maar weer. :o)
  >^..^< prrr

 30. @Juul, 22 vensters open staan…. ik dacht dat je echt zou gaan minderen! (^_^)
  Het is en blijft o zo verleidelijk om al die mooie en interessante sites te bezoeken! (^_^)

 31. tja…
  …en net zat ik via jouw wasdag weer essays in de VS te lezen…
  (help..!)
  pssst, (^_^) = dit ook een eekhoorn?
  LOL, waar is z’n mooie staart? ;o)
  *huppelt weer verder*
  :o)

 32. Hoi allemaal, mooie foto hoor, ben er net achter gekomen dat die kleine monsters heel mijn notenboom kaalgegeten hebben, maandag hing hij nog helemaal vol, ging net kijken , heb er nog 2 over. Ik vind eekhoorntjes te gek, maar hier kon ik toch effe niet mee lachen, volgend jaar maar een net spannen denk ik. Was zo blij, het eerste jaar (we wonen er al 7 jaar )dat we veel noten hadden, de andere jaren hing er niet veel aan en die waren ook altijd weg, dacht eerst dat het mijn honden waren, maar zie die toch nog niet in de boom klimmen (hihi)

 33. @chantal, die monstertjes hebben al die noten vast in de tuin van je buren verstopt. Het is veel te veel om al die noten achter elkaar op te eten.
  Als ik in het voorjaar in de tuin de grote schoonmaak houd, dan vind ik regelmatig noten in mijn tuin. Soms kunnen ze hun verstopplaatsje niet meer terugvinden!:-) De eekhoorn van de foto haalt namelijk bij mijn achterbuurvrouw de noten en wat te veel voor hem/haar is wordt wel eens in mijn tuin verstopt.
  Het is wel sneu voor je dat al de noten en nog wel de eerste grote oogst helemaal verdwenen is.
  En ja, eekhoorntjes komen elk jaar terug. Ze onthouden waar ze hun lekkere maaltijd vandaan kunnen halen!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *