Wat las ik?

Wat las ik in VT-Wonen?
Romantisch handwerk is niet alleen weggelegd voor tafelkleed en laken. Borduren kan weer volop, want het mag overal in huis gezien worden. En voor wie het nooit op handwerkles heeft geleerd: borduren is gelukkig volop kant-en-klaar te koop. Geborduurde kussens zijn verkrijgbaar bij Rice.

Ga je liever voor design kussens, dan kun je je hart ophalen bij Design My World

Het volgende berichtje over Innocent kwam ik tegen:
Innocent doet meer dan het maken van lekkere en gezonde drankjes. Innocent wil de hele wereld goed doen. Daarom gebruiken ze groene elektriciteit en worden hun flesjes – als enige in deze branche – gemaakt van deels gerecycled plastic. In België breit Innocent in samenwerking met honderden lieve oma’s duizenden minimutsjes voor op de flesjes. Per verkochte muts-smoothie gaat zeventig eurocent naar Poverello, om de daklozen in de winter warm te houden. Ook heeft Innocent de Innocent Foundation opgericht, een liefdadigheidsinstelling.

….. en wat las ik in de nieuwste Margiet?
Dat kanten kleedjes alleen voor oma’s zouden zijn is achterhaald. Kant is in. Meubels, accessoires, vloeren en behang krijgen met een kantlook een verfijnde uitstraling.
Wat zie ik aan afbeeldingen? Windlichten met een kanten jasje, jurkje met kantprint van Esprit, een krukje met een gesjabloneerd kantmotief, vloer met kantprint en nog een zelfmaaktip: koop een lampenkap en doe er een kanten kleedje overheen!

Zo, we zijn weer helemaal bij met de nieuwste ontwikkelingen op handwerkgebied!

20 gedachten over “Wat las ik?

 1. Heerlijk, van mij mag het !!!
  Al maak ik het liever zelf.
  Hé de smooties, hier heb ik er niets meer over gehoord, jammer. Ik zal weer eens op hun site kijken.

 2. En dan nog in het tijdschrift “Landleven” van april/mei:een artikel over merklappen van Afke Wullink,die ook cursussen geeft.Zij organiseert ook een “week van de merklap” van 21 t/m 26 mei.De tentoonstelling wordt gehouden op verschillende locaties in de Ijsselstreek.Makers en maaksters leggen uit op welke manier ze te werk zijn gegaan.
  Voor meer info:
  Afke Wullink Marledijk 31, 8198 KP Marle
  tel.0578-631256 of http://www.disselenbrink.nl

 3. Dus zonder het te weten zijn we ineens helemaal hip bezig? Gelukkig dat ik me nooit zo bezig houd met wat in is en wat niet, al vind ik het natuurlijk hartstikke leuk. Want als handwerken in is dan kun je ook meer, en vooral mooie, materialen krijgen.

 4. Ik heb het ook zien staan in Margriet, ziet er leuk uit hoor!
  Romantiek is in, en daar passen die kantjes allemaal weer mooi bij.

 5. oH FANTASTISCH!! Dit moet ik mijn mannetje laten lezen….Hij vind het heel knap de gehaakte dingetjes maar hij vind het zo’n vreselijk hoog oma gehalte hebben. Nu zeg ik dan vaak maar wij zijn ook opa en oma!! Leuk, al trek ik mij er nooit zoveel van aan. Ik leef gelukkig mijn eigen leventje met alles wat ik mooi of leuk vind. Heerlijk dat je je daar niets meer van aan hoeft te trekken!!
  ;-)))

 6. @hilly, heel mooi dat Afke Wullink in Landleven aandacht krijgt. Tijdens het textielfestival (2005) in Breda hingen een aantal merklappen van haar cursisten op de expositie!
  Ik maak de link even aanklikbaar:
  http://www.disselenbrink.nl/

 7. Wat een prachtige handwerk kussens!!
  En ik ga gelijk de week van de merklap in m’n agenda zetten: kan ik op de fiets naartoe!

 8. … ik zeg thuis altijd ‘ik loop niet achter de kudde aan’…..
  @marian’ne m, leuk om te onthouden…. weer zo’n quote van mij!! (^_^) (^_^)

 9. @annette-p, eindelijk eens een uitstapje voor je dat naast je deur is! (^_^)
  Ik vind het té ver naast mijn deur! (^_^)

 10. als je zulke kussentjes aanschaft moet de rest van je kamer zo rustig mogelijk zijn.
  En dat is bij mij niet het geval:-))

 11. mooimmerssen en leuke link. ja
  dat er zo weinig “textiel ” in de randstad tentoongesteld wordt, of het wordt niet ge noeg bekend gemaakt.

 12. Wat een schitterende dingen allemaal! ’t Lijkt alleen of alle likkebaardend mooie, benijdenswaardige hebbedingen op woon-, design-en modegebied slechts in en rond Amsterdam en in Noord-Holland te koop zijn. Een enkele keer in Utrecht, Groningen lijkt nu in de lift. Kijk maar eens in de ‘lijst van leveranciers’ van deze bladen! Over even omfietsen gesproken… Wat kunnen we daar nu eens aan doen?
  En wat betreft die kussentjes in een druk interieur: gewoon doen. Een mooi kussentje is een mooi kussentje, dat komt in een drukke kamer vast ook wel tot zijn recht.

 13. @Neeltje, het zijn meestal de winkels uit de grote steden die aan bod komen in de bladen. Dat is blijkbaar hun doelgroep???
  Gelukkig kan er tegenwoordig veel via internet besteld/gekocht worden. Een nadeel is dat je het product niet vantevoren hebt gezien.

 14. Prachtige kussens! Over kanten kleedjes: ik koop al een tijdje kleedjes(ik heb er zelfs ook een gehaakt)eerst wist ik niet wat ik ermee moest, maar ze zagen er zo leuk uit?? Nu heb ik volop ideeen, maar nog geen tijd. Nog even geduld dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *