Twin

Carla Klepper, Edith Ockeloen en Tine Klepper zijn de initiatiefnemers van Stichting Twinbears. Zij breien tweeling-dieren die verkocht worden op markten. Alle tweeling-dieren worden met elkaar verbonden door een label. De koper moet zelf het label doorknippen. De ene knuffel gaat met de koper mee naar huis en de andere knuffel wordt geschonken aan een kind in nood. De verspreiding van de dieren wordt onder andere gedaan door Stichting Motherhood, Cuba Care en Wings of Support, die de knuffels persoonlijk afleveren op de meest geschikte plek. Ruim 900 dieren zijn al verspreid over de wereld.

In het assortiment zijn: beren, apen, konijnen, muizen, olifanten, poezen en schildpadden, in diverse maten en prijzen.

17 gedachten over “Twin

 1. Ook weer zo’n mooi initiatief !!!
  En ook goed dat ze de produktie zelf doen.
  En toch leuk dat daar ook nu weer handwerk aan te pas komt. Handwerk maakt mensen dubbel blij, zowel als bij het maken als bij het cadeau geven/krijgen. Mooi toch !!!

 2. Heerlijk hè dit soort initiatieven. Er is zoveel moois en goeds te melden, jammer dat dat niet vaker gebeurt in de media die alleen maar rottigheid melden. Zo krijg je de indruk alsof de hele wereld puur slecht is. Terwijl in werkelijkheid een grote groep bestaat uit welwillende mensen.

 3. Hebben jullie dat gevoel nou ook? Zoveel te doen om kinderen blij te maken en het gevoel te hebben nooit genoeg te [kunnen ]doen? Ja er is veel welwillendheid en er worden fantastisch initiatieven ontplooid , maar als ik alleen al kijk naar mijn directe omgeving waar zomaar 6 kinderen in de knel zitten door een scheiding en doordat de ouders op geen enkele manier fatsoenlijk met elkaar om kunnen gaan, , en dan nog allebei durven zeggen dat ze zielsveel van hun kinders houden!!!! Ik begrijp soms van de hele wereld niks meer.
  Ik weet dat dit niet echt de plek is om dit soort gevoelens te delen , maar het zat me gewoon heel hoog.
  Marlies

 4. STICHTING TWINBEARS,. prima initiatief. Wat geluk brengen bij kinderen in nood . Toch weer iets moois in deze soms raar in elkaar zittende wereld.

 5. Heel mooi!!! Er is zoveel ellende onder kinderen!!! Mooi!!!
  Marlies…..goed dat je even van je af moppert!! Moet ook gebeuren……
  Wat jij zegt kennen wij ook…..heel vervelend. Ouders die elkaar zwart maken waar de kinderen bij zijn!! Vreselijk….

 6. @Marlies, je hoeft niet zo ver weg te gaan om ellende om je heen te zien.
  Ik heb net boodschappen gedaan bij de supermarkt en wat zie ik tot mijn verbazing bij de supermarkt…. een oudere man die eten zoekt in een afvalbak!
  Nu we toch zo bezig zijn heb ik nog een triest verhaal:
  Onze krantenbezorger, een oudere man van 81 jaar, zag ik plotseling niet meer. Een man die vanaf zijn 55ste kranten bezorgde. Elke dag tussen 16.00uur en 16.30uur lag NRC Handelsblad op de deurmat. Ineens kwam de krant erg laat. Wat zou er aan de hand zijn? Uiteindelijk sprak ik de nieuwe bezorger. Wat had hij mij te vertellen? Onze vertrouwde bezorger was er niet meer. Op advies van artsen was het beter om te stoppen met de krantenbezorging. Zijn gezichtsvermogen was nog maar minimaal. In februari stopte deze goede man, die altijd een praatje met zijn ‘mensen’ maakte. Zijn collega’s hoorden niets meer van hem, de telefoon werd niet aangenomen en na enkele weken besloot één van zijn oud-collega’s op bezoek te gaan. De deur werd niet open gedaan, politie erbij en….. de man troffen ze dood aan op een stoel. Waarschijnlijk al drie weken dood. Met de buren had hij geen contact, de kleine familie wilde niets met de man te maken hebben. PCM besloot de crematie te regelen en zeven mensen, collega’s, waren op de crematie aanwezig.
  De beslissing die deze man moest nemen, is dat té veel geworden voor hem??

 7. Poe zeg , dat is ook heftig Berthi dat verhaal over de krantenman , maar je leest het vaker he , mensen die niks meer met de familie en zo willen , ja en als je dan dood gaat weet niemand er van af en komt er ook niemand op je begrafenis , triest maar zo gaat dat soms.
  Marlies

 8. ja het is een rare wereld maar er zyn toch nog wel mensen die nog wel aan andere denken en dan is er toch weer een balance

 9. Ontroerend verhaal van de krantenman.
  Ja, vaak is een ingrijpende verandering niet goed voor een oudere.
  Waarschijnlijk vond hij, naast dat het nodig was, fijn om op deze manier onder de mensen te zijn.
  Hij verdient een lintje na zoveel trouwe jaren door weer en wind !!!

 10. Heel triest!! Zulke oudjes moet je ook gewoon hun gangetje laten gaan……
  Erg als je misschien al 3 weken dood in je huis ligt……….geen familie of vrienden die je missen?? Gelukkig missen de mensen die de krant altijd van hem kregen hem wel!! Wat erg als je zo moeder ziel alleen deze wereld gaat verlaten…..Triest……

 11. Wat een mooi initiatief en wat een mooie foto heb je erbij gezet. En wat een verhaal zeg, van de oude krantenbezorger. Triest.

 12. Ja, dat van die krantenman is te erg voor woorden. Volgens mij kunnen dit soort dingen alleen maar gebeuren omdat we leven in een ‘ieder-voor-zich-maatschappij’ zoals ik dat vaak noem.
  Maar ook de verhalen over in de knel zittende kinderen met gescheiden ouders die over hun hoofden ruzie maken en touwtrekken over hun kinderen. Zelf ben ik ook gescheiden en geloof me: de veleiding is af en toe best groot om ruzie te maken met mijn ex, maar in het belang van onze kinderen spannen zowel mijn ex als ik ons tot het uiterste in om op goede voet te blijven met elkaar. Ik heb wat dat betreft een goed voorbeeld gehad van mijn eigen ouders, ook gescheiden en nog altijd vrienden.
  Maar waar het nu eigenlijk over ging: dat initiatief van die twin bears: geweldig, wat een goed idee!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *