Borduurpret


Beeldend kunstenaressen Alexandra Drenth en Ellen van Putten zamelen borduurwerken in. Oude en nieuwe borduurwerken/werkjes, grof, fijn, mooi of lelijk alles is welkom. Zij willen hier één groot borduurwerk van maken, dat tentoongesteld wordt op een kunstproject in Woerden. De lap komt van 22 juni tot 8 juli te hangen in een van de hallen op de kunstmanifestatie ‘Utopia’. Tijdens de manifestatie zal de lap geveild worden voor een goed doel: Mama Cash. De borduurlap blijft dus bestaan.

Heb je nog een borduurwerkje liggen waar je niets mee doet, dan is het zeker geschikt voor deze grote borduurlap. Werken met een emotionele waarde willen Alexandra en Ellen niet gebruiken. Je krijgt de borduurwerkjes namelijk niet meer terug.
Iedereen die hieraan meewerkt krijgt een uitnodiging voor de kunstmanifestatie en de namen worden geborduurd op een sponsorlap.
Meer informatie en adressen waar je een/de werk(en) naar toe kunt sturen is te vinden bij Borduurpret.

Ook ik heb enkele borduurwerkjes gedoneerd en wel dit borduurwerkje en dit borduurwerkje. Omdat ik mijn Abc-lap opnieuw ga maken, heb ik mijn proeflapje eveneens gedoneerd!

39 gedachten over “Borduurpret

 1. Whaaa, ik dacht even dat er een oude Friese lap was verknipt, maar dat zal wel niet :-))).
  Grappig initiatief en een mooi doel !!!
  Zie veel leuke handwerkjes langskomen.

 2. Wat een leuk initiatief. Ik heb even op de website gekeken en zag daar als één borduurwerkje een roodborstje dat ik zelf als kind heb geborduurd. Totaal vergeten, maar zo’n plaatje roept een hele wereld op. Helaas is al dat borduurwerk van vroeger weg. Ik zal eens kijken of ik nog iets recents heb liggen.

 3. @Annita, ik zag ook heel veel oudere borduurwerkjes en het is zeker zo leuk als er recent werk tussen zit, vandaar mijn keuze op de genoemde borduurwerkjes.
  Plus…. mijn enkel schoolwerkje doneer ik liever niet…. te veel emotionele waarde!
  Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat! En wie weet wat voor verhalen deze grote borduurlap naar boven haalt!

 4. BELANGRIJKE TV TIP VOOR VANAVOND ! ! !
  Op het Quilten – prikbord lees ik net een bericht over een interview met KAFFE FASSETT
  Ik geef hier even voor alle duidelijkheid het teletekst bericht door over dit interview .
  Op Belgie één 22.10 De laatste show
  Late praatshow met Frieda van Wijck
  Op Donderdag neemt Marcel Vanthilt oude kranten door , vandaag 29 Maart 1922
  Frieda praat ook met :
  * Frans Bauer
  * Clouseau
  * KAFFE FASSETT ( breigoeroe )
  Muziek is er met ” De laatste showband ”
  Veel kijk / luister plezier ! ! !

 5. @Gerrie, dank je voor deze tip. Ik ga kijken! Om het niet te vergeten ga ik nu meteen een herinneringsbriefje op het aanrecht plakken!(^_^)

 6. He dat is leuk, ik ben ook met zoiets bezig: een tafelkleed met kleine borduurdingen erop, afgewerkt meet randjes stof. Ik zal er wat foto’s van plaatsen.

 7. Wat een SUPERIDEE !!!!
  Ik ga toch eens neuzen of ik iets vind om op te sturen.

 8. lieve mensen,
  leuk om jullie positieve reacties hier te lezen!
  ik ben alexandra en bedenker van dit project.
  we krijgen elke dag veel lappen binnen, de 1 mooier dan de ander maar ze hebben allemaal een verhaal. dat is het mooie achter deze werkjes. en dan ook te bedenken dat ik dit niet had verwacht, de mensen die lappen brengen gaan blij weg omdat hun lapjes nu een bestemming krijgen en het lijkt net of ze daar allemaal op hebben zitten wachten want zeggen ze bijna in koor; de kinders hebben er geen belangstelling voor. wij zijn er dus blij mee en zijn flink bezig alles op te naaien.
  berthi, jou wil ik even bijzonder bedanken dat je aandacht geeft aan dit project op jou log! ook wil ik je hartelijk bedanken voor de prachtige werken die vanmorgen door mijn brievenbus kwamen. heel mooi maar ook vooral het doek waarop je werk is gemaakt. mijn complimenten en het krijgt een mooie plek in het geheel;-) ik zal hier nog eens langskomen je hebt een leuk log
  heel veel groeten van alexandra en ellen.

 9. @alex, leuk dat je zelf nog even reageert. En goed om te horen dat mijn borduurwerkjes goed zijn aangekomen. Ik wil beslist naar de kunstmanifestatie komen om deze super grote borduurlap te bewonderen.
  Heel veel succes met dit project!

 10. Vandaag een drukke dag en ik gaf snel de tip door .
  Maar ik las de borduurplannen van hier boven natuurlijk ook .
  En omdat ik midden in de opruimfase zit zal ik zeker uitkijken om iets te kunnen bijdragen aan dit mooie project .
  Extra bericht aan Marlies !
  Ik wil even een pluim aan je uitreiken voor de prachtige Quilt die je maakte en voor zo,n mooi doel .
  Wat een vrolijke kleuren .
  Fijn dat je zo,n leuk en nuttig weekend hebt gehad .

 11. wat een goed initiatief, eens even wat verder mijn kast induiken!

 12. Dank je wel voor je pluim Gerrie , ik heb hem al op mijn hoedje geprikt!!
  Wat het borduurproekt aangaat , hm ik heb er nog niet zoveel mee , maar wat niet is kan nog komen!
  Marlies

 13. Heel mooi projekt!! Ik heb bij de kringloop twee lijstjes gekocht met twee geborduurde vogels erin. Niet omdat de vogels mij aanspreken maar ik moet er niet aandenken dat mijn handwerken straks bij een krinloop komen te liggen. Zelf doe ik er niets mee en zal die zeker opsturen. Als de maakster dit nog kan zien zal ze het vast leuk vinden dat haar werkjes nog zo’n goede plek krijgen!! Erg leuk…..maar eerst ga ik uitzieken en dan naar het postkantoor. Leuk!!

 14. Als jullie goed zien kom je een lapje tegen wat ik al opgestuurd had. De sneeuwpop met de pinguin. Ik vond dit een leuk idee om mee te doen.

 15. @Elza, ik heb de sneeuwpop met de pinguin gevonden!! Leuk! Jij was er dus vroeg bij, met het versturen van een borduurwerkje!?

 16. leuk leuk
  ik ga zeker wat opsturen. bedankt voor de leuke tip.
  groetjes

 17. grappig zeg: ik ben ook bezig met zo iets: geen kunst, wel een tafelkleed. Ik heb in de loop der jaren behoorlijk wat borduurwerk gespaard (lakentjes e.d.) en ga hiervan 1 groot tafelkleed maken.

 18. Wat een leuk initiatief is dit! Leuk dat je die borduurtjes gedoneerd hebt!

 19. Ik heb zojuist twee hele foute kussenhoesjes heengebracht, ze wonen nogal dicht in de buurt. Nog niet het grote werk gezien, maar wel tassen vol met nog fouter borduurwerk en ik heb genoten. Bedankt Berthi dat je er nog even melding van maakte zodat ik het toch niet vergat, groet, Simone.

 20. @wilma, zo heb ik ook nog een aantal borduurwerkjes liggen, de lijstjes gebruik ik, de borduurwerkjes niet, en om die nou zomaar weg te gooien…nee dat kan ik niet, dus een mooi adres om ze naar toe te sturen, dank je Berthi voor de tip!

 21. Noor leuk dat er meer mensen hetzelfde doen!! Grappig….vaak heb ik het idee dat ik de enige ben die zulke dingen doet!! Maar toch niet.

 22. Wat leuk Berthi, dat je het borduurpretproject van Alexandra en mij hier noemt! Simone heb ik inmiddels langs zien komen met zéér foute borduurwerkjes. Geweldig! Succes met je weblog verder.
  Hartelijke groet
  Ellen

 23. Liefhebster van handwerken en wonen in Woerden en ik weet niets van een manifestatie?
  Vertel eens!

 24. lieve dames wortel, dinjens-delnoy en boerekamp-sleutels dank jullie hartelijk voor het insturen van de borduurwerken en kantjes! we zijn lekker bezig;-) ik heb vandaag weer een paar foto’s op de pagina geplaatst, heerlijk om zo bezig te zijn met al deze borduurlappen! fijne paas voor iedereen.

 25. @alex, fijn dat je ons op de hoogte houdt en leuk om de nieuwe foto’s te zien! Jullie project verloopt voortreffelijk.
  Jij ook fijne paasdagen!

 26. ik wil graag even mayo van der woude hartelijk bedanken voor haar borduurwerk en dat van haar oudtante!
  we gaan er iets moois van maken;-)

 27. @alex, fijn dat je ons op de hoogte houdt. Ik heb net de nieuwe foto’s gezien op jullie site. Het begint er steeds beter uit te zien!
  Wil je ons op de hoogte houden, door af en toe een reactie te plaatsen?

 28. Beste Berthi,
  Ik zit in de organisatie van de manifestatie waar o.a. Borduurpret deel van uitmaakt. We zijn op zoek naar assistentie ter plekke want het word een groots projekt.
  Woon je in Woerden?
  Grote, Ineke Smienk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *