Quiltweekend van Marlies


Hierbij dan een verslag van mijn heerlijke weekend.

Vrijdagmiddag 16 maart kwamen we aan op ons verblijf. Ik ken het daar al goed want inmiddels ben ik er al ongeveer vijftien keer op midweek geweest. We waren dan met vijfendertig vrouwen, deze groep was kleiner; dertien vrouwen. Twee vrouwen kende ik al van eerdere quiltactiviteiten, de rest alleen van het forum.
Kennismaken en zo, koffie/thee drinken en kamerindeling. Ik had een tweepersoonskamer; ik heb altijd ruimte om me heen nodig.
Na een heerlijk diner hadden we de hele avond gewerkt. Enkele dames werkten aan een zogeheten kameleonquilt. Het leek erg leuk te worden maar heel intensief werk hoor. Ze hebben er thuis ook nog wel een hele klus aan. Anderen gingen werkstukken afmaken. Ik heb lekker aan de Droomdeken gewerkt. Alle lapjes had ik thuis al gesneden en zo kun je dus lekker doorfietsen zoals we dat dan noemen. Ik was bijtijds naar bed gegaan.

Zaterdagmorgen weer aan het werk. Al heb ik een beetje gelanterfant en zitten breien, ook lekker, en natuurlijk bijpraten, foto’s kijken, tijdschriften en boeken doorbladeren. Na de lunch waren de dames op stap gegaan om lapjes te kopen in onder andere Rouveen. Ik had een tukje gedaan en was daarna helemaal opgefrist om de hele middag verder te zitten naaien.
Een flink deel van de avond had ik ook weer zitten werken, maar was weer op tijd naar bed gegaan.
Zaterdag was iemand uit de groep jarig. Zingen dus aan het ontbijt met schorre kelen, lekker appeltaart bij koffie/thee en ’s avonds lekkere dingen bij een drankje. We hadden gelapt voor een cadeau voor de jarige. Zo konden we haar lapjes geven die ze zelf te duur vond.

Zondagmorgen ook weer lekker zitten werken. Ik heb in totaal ruim 600 lapjes aan elkaar zitten naaien!
De Droomdeken vordert langzaam maar gestaag, en zo kan het werk binnenkort doorgestuurd worden. Anne gaat het afmaken met haar wonderschone Longarm-quiltingmachine en daarna kan er dus weer een kind blij gemaakt worden. Wat een heerlijke hobby!!!!!!!!
Zondag na de lunch werd er eigenlijk niets meer gedaan: nog wat gepraat en zo, maar om 14.00 uur was een deel van de groep al naar huis. Ik werd om half drie opgehaald.

Het eten is daar werkelijk heerlijk, de verdere verzorging vriendelijk rustig. Veel gaat in overleg en goede harmonie, daarom ga ik elk jaar er weer zo graag naar toe.
Inmiddels ben ik alweer een week thuis, nog steeds nagenietend, ook al omdat we allen een cd hebben meegekregen met daarop een flink aantal foto’s.

Groeten van Marlies van Bruksvoort-van Geffen

Deze quilt (op de foto) heb ik ruim vijf jaar geleden gemaakt voor onze jongste die het huis uitging. Tenminste dat was de bedoeling, maar kort nadat ik het werk af had belde hij me met de mededeling: ma ik heb een groter bed gekocht. Ik heb de quilt zelf gehouden omdat hij er eigenlijk ook niet zoveel belangstelling meer voor had!

Informatie over Droomdekens is te vinden op de site van de Regenboogboom

13 gedachten over “Quiltweekend van Marlies

 1. Wat een geweldig uitje is dit quiltweekend geweest, Marlies. En wat heb je hard gewerkt…. ruim 600 lapjes aan elkaar genaaid, dat is niet niks! Ik weet zeker dat er binnenkort weer een kind heel blij gemaakt kan worden. De kleuren die jij gebruikt voor je Droomdekens vind ik altijd zo mooi! Ook in de quilt die voor je jongste bedoeld was. Ben je niet vrolijk, dan wordt je het wel met zo’n fleurige quilt!
  Krijgen we straks je Droomdeken, als deze klaar is, van het quiltweekend te zien?

 2. Wat een fijn weekend voor jou Marlies, lekker even eruit.
  Goed dat je gagaan bent !!
  En zóveel lapjes door je handen gehad en aan een mooi project gewerkt.
  Ja kleur is wel aan jou besteedt.
  O,O die ‘grote’ jongens, met die lange benen steken ze het bed uit :-)).
  Ze zijn nu misschien (nog) niet zo van de handwerken maar ondertussen scheppen ze vast over je op !!

 3. Heerlijk Marlies, zo’n weekend, waarbij je lekker verzorgd wordt en je niets aan je hoofd hoeft te hebben dan patchwork!
  Ik ben benieuwd naar je 600 lapjes-klus! Ben zelf ook altijd wel met een droomdekentje bezig, vaak samen met de groep in Zetten, waar ik les gegeven heb.
  Succes met al je handwerk, want je bent op veel fronten actief, lees ik wel eens!

 4. Marlies, een heerlijk weekend heb je gehad. Lekker met lapjes in de weer, zonder dat je je druk hoeft te maken om het ‘natje en het droogje’.
  Ondertussen ook flink doorgewerkt aan je 600-lapjes-quilt. Ben benieuwd naar dat resultaat!

 5. Leuke reacties al zeg! Dank jullie wel! Berthi fijn dat je je log even aan me wilde lenen. Het werken aan de Droomdeken ligt even stil , maar soms heb je ineens zo’n bevlieging van: nu ga ik er weer aan werken en dan gaat het ook lekker snel.
  Het is heel belangrijk dat er Droomdekens gemaakt blijven worden. Onlangs zat ik te kijken naar de herhaling van het programma “Ik mis je” , en gaandeweg denk ik : ik ken dat gezin , ik ken dat jochie , hij heeft een droomdeken gekregen die ik mocht maken samen met Tandy en Anne.Het beteffende jochie heeft de quilt gekregen omdat hij heel verdrietig was door de dood van zijn broertje , van zijn moeder kregen we een brief [met foto’s] waarin ze o.a. schreef dat haar zoontje zo blij was met de quilt en dat hij erin gerold wilde worden , hij voelde zich dan zo lekker.
  Het was voor mij zo emotioneel , ik heb heel wat traantjes gelaten die dag.
  Veel quilters maken Droomdekens , of delen er voor , zoals jij ook met je groep Ineke , en we gaan er maar lekker mee door , ik heb tenminste materiaal in huis om nog minstens 10 quilts van te kunnen maken , nu nog een geruisloze naaimachine!
  Marlies

 6. Marlies, wat heb je een fijn weekend gehad!heerlijk met alle quiltsters een weekend alleen maar aan lapjes denken. Het is je gegund! Leuk verhaal van de droomdekens.

 7. Leuk Marlies dat we even hebben kunnen meegenieten van je quiltweek-end.
  Heerlijk voor je, geen beslommeringen ,alleen maar lapjes en goed gezelschap!!!!!!!

 8. Dag Marlies,
  Fijn om te lezen dat je zo genoten hebt; daar leek het ook wel op hoor! Ik vond het ook heel gezellig en een hele ervaring om al die andere meisjes te leren kennen. Alles mag en niets moet, dat is een gouden formule! Zien we elkaar volgend jaar weer?

 9. Volgend jaar is een eind weg Fien! Ik kijk nooit zo ver vooruit. Maar leuk was het wel he!!!
  Je weet dat ik jou quilt hier op wilde zetten , alleen heb ik geen foto van de quilt in verticale toestand , maar als je Berthi een keer lief aankijkt….. je quilt verdient het om aan heeeeel veel mensen te laten zien!!!! Ben benieuwd hoever je inmiddels met het quilten gevordert bent en of je je deadline gaat halen!
  Marlies

 10. Hoi Marlies, fijn dat je het goed hebt gehad. Je bent goed bezig geweest, 600 lapjes………schiet zeker al op, jammer dat je zo’n last hebt van de naaimachine.
  Dit is trouwens een leuke site. Zaterdag was ik ook in Nieuwe Gein, een openbaring wat een materiaal……. echt genieten.
  Tandy

 11. Marlies wat een heerlijk weekend heb je gehad!! Erg fijn en dan ook nog voor zo’n goed doel!! Erg fijn om zoiets voor andere te kunnen doen. Leuk dat wij het verslag mogen lezen bij Berthi!! Was al erg nieuwschierig geworden naar het verslag!! Zo te horen zeker voor herhaling vatbaar….

 12. @Marlies, gezellig dat jouw quiltvriendinnen op bezoek komen! En… Fien mag natuurlijk t.z.t. haar bijzondere quilt op mijn blog laten zien.
  Dus…. Fien als je dan een goede digitale foto kunt sturen?

 13. Marlies, wat klinkt jou verhaal rustgevend! Ik zag je zo zitten genieten in het weekend!
  Binnenkort ga ik ook naar Rouveen om stof te kopen voor een speelkleed voor mijn vierde kleinkind die dit jaar geboren gaat worden. Quilten is één van de vele hobby’s die ik heb. Ik zou het eigenlijk meer moeten doen. Marlies… veel plezier met je quilt hobby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *