Sok wordt aap

In het aprilnummer van Ariadne at Home las ik de volgende ingezonden brief:

“Ik maak al jaren sockmonkeys van speciale Rockford red heel socks. Deze zijn zo bijzonder omdat ze een traditionele rode hiel hebben, die je verwerkt als mond en als kontje. In de crisisjaren deed het bedrijf bij elk paar sokken een patroon voor het maken van deze apen. Zo hadden kinderen in die moeilijke tijden toch een knuffel. Als je sokken koopt, zit het patroon er nog altijd bij. Mijn favoriet is de kleinste, Socks, gemaakt van babysokjes.”

Astrid maakte ook al een sockmonkey. Wil je deze sokken bestellen, kijk dan op de site Supersockmonkey.

36 gedachten over “Sok wordt aap

 1. o LEUK !!
  wEL EEN LEUK INITIATIEF IN OORLOGSTIJD. mAAR IK DENK DAT ER VEEL WAREN DIE DE SOKKEN LIEVER AAN DE VOETEN DEDEN TOEN. eN DAN VAN EEN OUDE SOK EEN AAP/POP MAakten.
  Wel weer helemaal in hé, knuffels maken. Zelfs IK ben er aan begonnen :-)).
  In het boek van Debbie Bliss staat ook een heel leuk aapje en veel andere leuke knuffels.

 2. Heel erg leuk. Ik heb het gelezen. Ze zijn erg leuk om te zien deze aapjes.
  De Ariadne at home is deze maand speciaal voor mij. Wat staan er weer leuke ideeën in het blad!! Veel bloemen en brocante……Smullen voor mij!!!

 3. Hallo Berthi!
  Weet je dat er ook quiltstof en patronen zijn van de sock monkeys!
  Ikhttp://www.fatquartershop.com/freequiltpattern-funkymonkeyinaboxquilt.asp?Store_id=499&T=1 probeer een link te plaatsen

 4. wat bijzonder dat het bedrijf er zelfs een patroontje van het aapje bij doet.
  Het blijft leuk om knuffels of poppen te maken…maar er is zoveel leuk op dit moment dat ik echt keuzes maak.

 5. @Francisca R, bedankt voor de link, enig is de stof! Ik wist niet van het bestaan!
  @marian’ne m, sokken waren natuurlijk héél belangrijk in die moeilijke jaren, maar onderschat een knuffel niet!

 6. @basje, op internet is heel veel te vinden over de Sockmonkey en de Rockford red heel socks, maar tot nu toe heb ik geen verkoopadres in Nederland gevonden.

 7. vroeger hebben wij ook wel zoiets gemaakt. de sok bleef dan meer intact: de hiel werd het zitvlak van een zittende pop. wat kun je eigenlijk nog veel met die sokken die ik nu steevast weggooi…
  groetjes

 8. Ben kasten aan het opruimen (therapeutisch, om mijn zorg om zoon in Kinshasa, Congo, te “verstouwen”).
  Vond nog ergens een zak vol met knuffels, maar geen aap erbij. Zal ik dan maar een aap maken voor die avontuurlijke aap van een zoon? 😉

 9. @anneke, als ik mijn sokken weggooi zijn ze zo dun geworden of kapot zodat ik er geen aap meer van kan maken!(^_^)

 10. @ineke, dat moet je zeker doen….. een symbolisch gebaar! Wedden dat je zoon het nog leuk vindt!

 11. Oh…ik heb nog een leuke site voor jullie,als je naast alle “lopende projecten” geen tijd hebt om zelf knuffels te makeb..uit het tijdschrift Happinez( http://www.happinez.nl )heb ik deze site:www.anneclairepetit.nl
  Bij petits,zie je dieren,die door vrouwen uit China met de hand gemaakt zijn.Het verschaft vrouwen thuiswerk en daarmee ook scholing en eten voor hun mannen en kinderen.In het boekje dat eraan hangt ,staat info over makster en haar dorp.
  Te koop bij Anne Claire-2e Jan Steenstr.6 in Amsterdam.(Uit Happinez nr.1 van 2007,blz.17)
  (leuke teckels ook joh!!)

 12. @Hilly, prachtige kwaliteitsspullen verkopen ze bij: http://www.schaapskleren.com/
  Nadeel van wol is dat het zo snel slijt!
  Manlief draagt vaak een broek waar veel wol in verwerkt zit en laatst kreeg hij de opmerking, op zijn werk, dat de broek doorscheen op zijn zitvlak! (^_^) (^_^)
  De broek bleek na inspectie op zijn zitvlak bijna helemaal door te zijn! De laatste bestemming voor de broek werd de prullenbak!!

 13. berthi ,bedankt voor je reactie en grappig om iedere keer te merken dat jij over ieder onderwerp al wel een blog hebt geschreven of er een site bij weet…Hartstikke leuk!!

 14. Berthi wat vervul je toch een belangrijke voorlichtende rol! Ongelofelijk dat er nog steeds mensen zijn die de sockmonkey niet kennen al was het maar uit hun eigen verleden!
  Ik heb een boekje uit 1973: sokpoppen, zelf maken en er mee spelen van hetty mooi. (Dan zijn het overigens wel handpoppen)

 15. Wat leuk zo’n aapje! Ik ga gelijk op de website kijken.
  Als het maar geen stinksokken zijn hihi 😉

 16. Super leuk en er gelijk drie gemaakt,want als je eenmaal begint kan je niet meer stoppen.

 17. @Tony, ik kan me voorstellen dat je de smaak te pakken hebt gekregen van deze grappige aapjes!

 18. hallo.Is that possible to order (buy) somewhere in Holland this monkey??? My son loves it!Specially the sock monkey from the movie-“Mr.Magorium’s wonderful emporium”.This is his dream to have this toy!I’d like to make him surprise but I found this to buy only on USA websides.It’s impossible to me to ordere it from there.If you know someone who can made it to me I’ll be so haapy and of course I’ll pay for it.My email is a.mrozek@versatel.nl. Please let me know,I see so many hobbyst here.regards-Agnes

 19. @Martine Mussies, gezellig dat je langs komt en ik zie je graag terug.
  Veel succes met de Sockmonkey!!

 20. Wat een leuke verhalen. Ik ga zeker even bij de sokken-met-patroontje kijken!
  En voor diegenen die op zoek zijn naar de sock monkey:
  In mijn winkel verkoop ik niet alleen de XL sok-aap van Anne-Claire Petit (new maki heet hij, er zijn ook leuke sleutelhangers van), maar ook speelgoed en kleertjes van ecologisch katoen, wol, bamboe en gerecycled materiaal. Zowel van Anne-Claire Petit als van merken als Nanoou, Katvig en Coq en Pate. Zij hebben trouwens ook een hele leuke pop die jullie vast zal inspireren: Ninie de Paris.
  Hoop dat jullie hier iets aan hebben en veel succes met deze leuke site!
  Linda
  PULLAH.com

 21. vraag aan Berthi Smith-Sanders:
  waar zijn de Rockford red heel socks te koop ? ik vind het zo’n leuk idee en had er nog nooit van gehoord !!!

 22. awww wat ontzettend leuk,willy stuurde mij deze link door want “ehum”ik was het die met dat stukje en aapje in ariadne stond destijds.Leuk om te lezen en heel erg bedankt voor de aandacht!liefs Dees

 23. @Dees, leuk om te weten dat jij het stukje over de sockmonkey van jou is! Ik zag net al een mooi aapje op je weblog!
  Ik kom je naam regelmatig tegen in weblogland!

 24. Anne Claire petit heeft nu ook zulke apen en andere sok beesten in de collectie.
  Op http://www.mumsmarket.nl verkopen ze dit tegen lage prijzen én je steunt een goed doel dat zich richt op kinderwelzijn met je aankoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *