Textiel Plus-dag 2007

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse Textiel Plus-dag, waarvan mijn eerste kennismaking was op 25 maart 2006, en ik was van de partij. Vele bekenden liep ik tegen het lijf, zoals: Carla, Miriam, Marnel, Rose en leden van Merkwaardig.

Drie lezingen stonden op het programma. Mijn keuze ging uit naar Kleurrijke textieltradities in Zuidwest China; Ien Rappoldt. De Miao vrouwen maken prachtig handwerk waar je niet op uitgekeken raakt.

De leveranciersmarkt nam een belangrijke plaats in. Vele materialen, stoffen, garens, papier, vef etc. waren er te koop, maar ook aanbieders van boeken tijdschriften, textielreizen, workshops en cursussen gaven acte de présence. Bovendien presenteerden en verkochten ontwerpers hun eigen, unieke kleding, sieraden en accessoires. Bij Quirine de Natris kocht ik een vilten jasje voor mijzelf.

Exposities ontbraken dit jaar eveneens niet. De tassen van Janske Megens en de vilten ontwerpen (zie foto) van Anneke Copier sprongen er voor mij uit.

Tijd voor de inloopworkshop Plooien en vouwen met Studio Hergebruik bleef er niet meer over.

Inmiddels is dit evenement een begrip voor de textielmensen geworden en zij zullen zeker de Textiel Plus-dag voor 2008 in hun agenda noteren.

25 gedachten over “Textiel Plus-dag 2007

 1. Jeetje, door het mooie weer en dus tuinkriebels helemaal vergeten naar Nieuwegein te gaan.

 2. zat wel in de planning, maar er kwam iets tussen ……je gaat je nieuwe aanwinst toch nog wel showen ??

 3. Ohw wat jammer, ik had hier ook wel heen gewild. Nou ja, volgend jaar dan maar 😀
  Ik ben in ieder geval wel op de ALV-dag van Merkwaardig aanwezig.

 4. Hoe kom ik aan de data en plaatsen van zulk soort evenmenten?groeten Hilly

 5. Weer een dag met een sterretje voor jou !!!
  Ben benieuwd naar je jasje. Blauw!? :-)).
  Ja, een expositie kalender zou handig zijn, ik zie/hoor die dingen altijd pas achteraf (ligt aan mij hoor :-)).

 6. Ja, het was zeker de moeite waard! Veel inspiratie weer opgedaan, mooi papier (met cocosvezel) voor het atelier gescoord. Jouw nieuwe jasje gezien 😉 (een dotje). Had je ook die kunstbrei meneer gezien? Dacht ik dat ik leuk kon breien.
  Ik ben ook in voor een expositiekalender, misschien een idee Berthi om zoiets te organiseren waar iedereen interessante exposities op kan vermelden? Of is dat er al op het net ?

 7. Bertie wat is het toch heerlijk om elke ochtend jstukjes te lezen. Ga zo door eik kom elke dag terug.

 8. @Tijm, de Textiel Plus-dag is zeker iets voor jou!!
  @Mary, ik zal erover denken om het jasje te showen en het is niet blauw!! (^_^)
  @Marion, leuk, dan zie ik je op 14 april in Nijkerk!!
  @Hilly, ik zal eens kijken of ik een aparte pagina met exposities en evenementen kan maken, zoals de Abc-fotogalerie. Er komt bij mij nogal wat aan bladen binnen. Misschien kan ik de pagina’s van Textiel Plus, Kostuumvereniging etc., met evenementen en exposities scannen en zo op internet plaatsen.
  @Marian’ne m, de dag van Textiel Plus is onlangs wel genoemd!
  Kijk eens bij de reacties van deze log:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2007/03/breien_feminist.html
  Ook de link naar de site van Textiel Plus heb ik toen genoemd!(^_^)
  @Marnel, op de site van Textiel Plus staan in ieder geval exposities van Textielkunstenaars en ook op deze site worden exposities genoemd:
  http://kostuumvereniging.web-log.nl/nvkkms/
  Ik kan ook in de sidebar aparte links maken naar sites waar exposities op vermeld staan.
  Misschien is dit nog wel het handigste!
  Ik denk erover….! Suggesties welkom.
  Als ik een aparte site maak met heel veel exposities dan wordt het wellicht ook weer onoverzichtelijk.
  Behalve de aparte links zou ik dan af en toe een evenement kunnen aankondigen in een log waarvan ik denk dat die interessant is voor mijn lezers!! En als ik naar expositie ben geweest schrijf ik er meestal nog over!
  @Mary, fantastisch dat ik in de top 50 sta, als je bedenkt dat er bij http://www.web-log.nl/ zo’n 363.944 weblogs zijn!
  Dat komt omdat jullie mijn weblog zo goed bezoeken, dus alle dank aan mijn lezers!!
  Graag hoor ik over de expositiekalender! Hier boven heb ik al enkele suggesties gegeven.
  @Hester, fijn om te horen dat je mijn logs met veel plezier leest want er gaat wel wat tijd inzitten, zoals Eline al schreef in haar ‘column’!

 9. Misschien een tip om data van exposities niet te vergeten: ik heb een maand kalender en als ik in een van de bladen(zijn er nogal wat) iets tegenkom wat me interessant lijkt schrijf ik die op mijn kalender ,waar- wat- begin en einddatum- enz.
  Maar een mens kan helaas niet alles bijhouden en bezoeken. TIJD!!!!!!!!

 10. Ik was er! Al voor de tweede keer. Als je ook de lezingen volgt ben je echt een dagje zoet! Ik heb de lezing gevolgd van Aleksandra Gaca en ben weg van haar collectie Slumber, waarin o.a. sjaals, die je eigenlijk in handen gehad moet hebben. Ik werd er een beetje hebberig van. De prijs heeft me er (voorlopig) van weerhouden. Misschien komt er nog van, na wijs beraad… Zie ook haar website (gewonn haar naam aan elkaar punt nl).
  Het is heel boeiend om er mensen te bekijken. Zoveel kleurrijke en creatieve gewaden! Vroeger had een bekend kledingmerk de reclameslogan “Het verschil tussen GEKLEED GAAN en IETS AAN HEBBEN”, dat was hier zeker van toepassing.

 11. Ik was er! Al voor de tweede keer. Als je ook de lezingen volgt ben je echt een dagje zoet! Ik heb de lezing gevolgd van Aleksandra Gaca en ben weg van haar collectie Slumber, waarin o.a. sjaals, die je eigenlijk in handen gehad moet hebben. Ik werd er een beetje hebberig van. De prijs heeft me er (voorlopig) van weerhouden. Misschien komt er nog van, na wijs beraad… Zie ook haar website (gewonn haar naam aan elkaar punt nl).
  Het is heel boeiend om er mensen te bekijken. Zoveel kleurrijke en creatieve gewaden! Vroeger had een bekend kledingmerk de reclameslogan “Het verschil tussen GEKLEED GAAN en IETS AAN HEBBEN”, dat was hier zeker van toepassing.

 12. @Mien B, zeker de laatste tijd is er ontzettend veel te doen. Ik zou naar veel meer evenementen en exposities willen gaan, maar een mens kan nu eenmaal niet alles. Je moet een keuze maken.
  Ik ben het met je eens dat je een expositie of evenement dat de aandacht voor je trekt, direct in je agenda moet schrijven. Voor je het weet is het alweer voorbij. Het komt bij mij regelmatig voor dat ik op het laatste moment nog een plekje moet zoeken om ergens naar toe te gaan. Een mens wil soms ook té veel (daar hoor ik ook bij)! (^_^)

 13. @Neeltje, leuk dat jij er ook was. Hebben wij elkaar misschien ergens gezien???
  Prachtige, bijzondere kleding zie je er. Als je iets koopt, dan hangt er ook een aardig prijskaartje aan!! Mijn vilten jasje is daar een voorbeeld van!! Niet eerder heb ik zoveel geld uitgegeven voor een kledingstuk!! Maar ja…. voor één keer!!!!!!
  Hier de link naar jou Slumber collectie:
  http://www.aleksandragaca.nl/slumber_collectie.htm

 14. @Marnel, vergeet ik te zeggen dat ik aandachtig naar die meneer heb zitten kijken. Bijzonder mooi kunstbreiwerk!!

 15. @Mary, keek ik net bij weblog top 50 en zie me op plaats 32 staan!! Dat is toch helemaal te gek!!
  Bedankt allemaal!!!!!

 16. geweldig zeg, nr 32 !! ik ben dus aan het vogelen geweest en heb een aparte log voor allerlei exposities/ tentoonstellingen gemaakt … http://textielkalender.loggy.nl/ ik heb er al een paar quilttentoonstellingen ingezet, maar ik zou graag allerlei textiel evenementen er in willen zetten… misschien is dit een idee ? Ik kijk wel of het “werkt”

 17. Jij hebt een heerlijke dag gehad in Nieuwegein!
  Meestal heb ik op zo’n dag niet eens tijd voor een lezing: zoveel te zien, te voelen en te doen!
  Dit jaar ging helaas de textieldag aan m’n neus voorbij: volgend jaar weer.

 18. Het was een heerlijke dag Berthi! Nogmaals bedankt voor de gezelligheid en waar heb jij die witte breiende lamp gezien? Ik zag alleen de zwarte… Volgend jaar ga ik zeker weer.

 19. @miriam tegels, op de Textiel Plus-dag stond hij er in het zwart! Daar heb je gelijk in. Ik zal dat voor de duidelijkheid toevoegen.

 20. hartstikke bedankt Berthi en Mary,ik ben al bij de textielkalender wezen kijken.
  Zo kan ik ook eens ergens heen,als t leuk is ,bedankt!

 21. dankje Hilly, het is nog maar een begin, ik neem vanavond de tijd om er meer op te zetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *