Boekenlegger

Wellicht heb je het boekenweekgeschenk al in huis en heb je gezien dat er de boekenlegger Waar ben ik in te vinden is. Je maakt zelfs kans op een weekendje Parijs voor twee personen of een van de 25 boekenbonnen t.w.v. twintig euro. Ik neem niet eens de moeite om naar de desbetreffende website te gaan, want een prijsje gaat altijd aan mijn neus voorbij!

Je kunt prima uit de voeten met deze eenvoudige boekenlegger. Leuker is het om een boekenlegger van eigen hand te gebruiken. Zij is er druk mee bezig voor het Abc-project en ik opende mijn textiellade om bovenstaande boekenlegger tevoorschijn te halen, met daarop deze mooie spreuk:

A Good Name Is Rather

To Be Chosen Than Great

Riches

Wil je zelf aan de slag, dan is bij Tokens and Trifles het benodigde materiaal te bestellen.

24 gedachten over “Boekenlegger

 1. Hé jij hebt er één, wat een mooie, en nog zo gaaf.
  In mijn boekenweekgeschenken zitten geen boekenleggers !
  Vorig jaar vertelde Jacqueline Holdsworth mij van een unieke vondst van deze boekenleggers uit Ackworth.
  Daarvoor wisten ze nog niet van het bestaan. Ook stuurde ze mij een setje van kaartjes van gaatjes karton, om te borduren, die nu weer gemaakt worden.
  Nu zie ik er een hier en in de HzG staan er ook.
  In het nieuwe Ackworth boek wordt er ook aandacht aan besteedt.
  Quaker Schoolgirl Samplers from Ackworth van Carol Humphrey

 2. Oh mooi!! Mag ik de eigengemaakte mooier vinden dan de waar ben ik??!!!
  Wat een mooi lapje ligt eronder!!!
  Dat zijn toch wel de dingen die mij meer aanspreken dan dat blauwe kaartje!! Wil je niet te creatief zijn kun je ze ook uitprinten op sites……..
  :-))
  Bij google Free printebles intypen en lekker neuzen tussen alle sites…..
  Labels voor cadeautjes, receptenkaarten….noem maar op!!

 3. Boekenleggers zijn heel erg leuk in allerlei vormen en van allerlei materialen en technieken .
  Berthi , je geeft een mooie voortzetting van het artikel in Handw.z.gr.
  Ik kan het ook nooit laten om ze te kopen ,als er bijzondere exemplaren zijn .
  Nog mooier om ze te maken .
  De prachtige antiek geborduurde op geperforeerd papier zijn echt juweeltjes .
  Leuk dat het nu allemaal een beetje terug komt .
  Enkele jaren geleden was het hier een beetje in om kaarten te borduren op geperforeerd papier .
  Ik heb een boekje met ideetjes en ik geloof eigenlijk dat er verder ook geen nieuw boekje over verschenen is en de voorraden Geperf.papier werden in de opruiming gedaan .
  Ik heb nog steeds enkele stukjes . Het is helaas wel grover dan het papier wat vroeger gebruikt werd .
  Er zijn ook mooie kerstornamenten van te maken . En patroontjes zijn overal volop .
  Veel eerder heeft er ook eens een mooi artikel in Handw.z.gr. gestaan over borduren op geperf.papier.

 4. Erg mooi,vooral die 1e.Enne welk filosofie boek is het waar die boekenlegger op ligt?(ja ,ik weet t ,het is een afwijking…,maar een prettige en ongevaarlijke)
  Op vakantie kan ik ook pas rustig gaan liggen als ik alle kaften van “medelezers” om me heen gescand heb…..:))))

 5. Mooi, die boekenleggers. Ik heb de linken snel opgeslagen en ga ze vanavond verder bekijken.

 6. Heerlijk om al die verhalen weer te lezen.
  De boekenleggers liggen op een gedeelte van een ‘Souvenir de ma jeunesse’. Het is dezelfde pronklap waarop het ‘Hart Apart’ gefotografeerd is. Het geborduurde hartje ligt op de rand, die van kant is. De boekenleggers liggen in het midden.
  Ik heb je log over het gaatjeskarton nog eens gelezen, Marian’ne m. Een erg leuke log, zoals ik toen ook al zei.
  Fijn dat je nog een link hebt toegevoegd voor dit speciale karton.
  We kunnen aan de slag (wie tijd heeft)! (^_^)

 7. Wat een énig idee om zelf zoiets te maken als een boekenlegger of zo. Vooral in deze tijd waarin alles hetzelfde is in de winkels. Alles wordt aangeleverd in bulk en smakeloos. Fijn week-end! O nee, het is pas donderdag;-)

 8. We zitten helemaal in de papiersferen 😉 het lijkt me erg leuk om zoiets eens te proberen. Gisteren schreef ik een logje over dergelijk borduurwerk, maar dan op een pensionnat gemaakt door een Frans meisje. zo prachtig!
  Wel jammer dat het materiaal wat je nu kunt kopen zoveel grover is dan het oude, zoals van jouw ( erg mooie!) boekenlegger.
  De betreffende HzG was 1998/2 (wat handig die zoekservice op hun website 😉

 9. Ria vertelde mij net dat er 7 gaatjes per cm in het karton zitten.
  Berthi, heb je deze rol al eens helemaal getoond, zal mooi zijn om er detail foto’s van te zien. (liefst een heleboel:-))) Hoe lang is het ?

 10. Heb net even opgezocht op 18 nov., bijna 2 meter, is het jouw eigendom ?
  Even wat gezellige reakties gelezen en nog meer foto’s gezien van de SnB dag.

 11. @marian’ne m, deze pronklap/rol is inderdaad van mij. Ik heb er nog enkele stuks meer.
  Deze heb ik op de SnB-dag laten zien vanwege het gebreide hartje dat erop zit.
  Ja, ik moet maar eens een ‘souvenir de ma jeunesse’ gaan fotograferen.
  Maar……… ik moet nog zoveel fotograferen. Ook het poppenhuis nog en een mooie stoplap.
  Ik vergeet het niet, maar bepaalde handwerken fotograferen kost best veel tijd. Het komt…..!
  Misschien een planning in mijn agenda maken….? (^_^)

 12. Een mooi artikel weer Berthi. Ik kocht jaren geleden een leesboek in de 2e hands winkel voor toentertijd nog een paar kwartjes. Toen ik het boek doorkeek kwam ik een bladwijzer tegen van groen lint ong. 2 x 5 cm breed er waren 2 stroken aan elkaar genaaid. Daarop was een afbeelding van dun karton genaaid van een dorpsgezicht met een bloemetjes rand. De rand was opengewerkt (geknipt)
  Op de achterkant van de kaart stond Anna Smits sept. 1891.
  Dat ik er blij mee was kun je je voorstellen.

 13. @Henny, een boek gaat voor mij nog meer leven als je knipsels van de eigenaar erin vindt. In veel boeken bewaar ik ook allerlei informatie in de vorm van kaartjes of knipsels. Het is zo leuk om jaren later dat weer tegen te komen.
  Daarom kan ik me zo goed voorstellen dat je enorm blij was met de kaart van Anna Smits en extra leuk door de datum van 1891!

 14. Boekenleggers, er steken er tientallen in allerlei boeken. Ik maak heel simpele van karton met een mooi plaatje erop geplakt, maar ik heb ook een gekantkloste.
  Van de week in de opruimwoede kwam ik wat jeugdboeken van zoon en dochter tegen, waarin lint-boekenleggers van een of ander kasteel of klooster in Engeland staken. Gekocht bij zo’n leuke shop in de stallen of de oranjerie van het kasteel als souvenir.
  En er viel uit een boek van Annie M.G. een interview en haar overlijdensadvertentie. Uitgeknipt en er voorin gelegd. Sommige boeken puilen een beetje uit, zoveel knipsels zitten erin.

 15. Leuke link naar dat borduur papier! Weet jij ook of het in Nederland te koop is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *