Weblog

Mijn moeder is thuis, zolang ik me kan herinneren, altijd de creatieveling geweest. Vroeger was het al samen een paashaas knutselen, een groot stuk papier beplakken en koekjes bakken. Nu staan de knutselspullen ondertussen alweer op een stoffige plaats te wachten totdat iemand ze weer nodig heeft, maar de creatieve touch is nooit weggegaan. Ze heeft het alleen ingeruild voor iets van meer deze tijd: de weblog.
Ook al ben ik degene die meer up-to-date is van alle hedendaagse ontwikkelingen en snufjes (lees hier: elektronische ontwikkelingen en snufjes), toen mijn moeder over een weblog begon, stond ik toch wel even met mijn mond vol tanden. Tot de ‘geboorte’ van mijn moeders weblog had ik er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Maar ik wilde me niet laten kennen en heb daarom, vol zelfvertrouwen, gereageerd: “een weblog, wow ja, leuk!”.
De weblog van mijn moeder bestaat ondertussen alweer meer dan één jaar en ik moet toegeven; als mijn moeder iets doet, doet ze het ook goed! Ondanks dat er toch wel ontzettend veel tijd in gaat zitten, zie ik dat ze het met veel flair en plezier doet. Daarnaast betrekt ze ook het gehele gezin erbij. Thijmen krijgt bijvoorbeeld een plaatsje als hij een schaaktoernooi heeft gewonnen of Matthijs bij het herontwerpen van de website. Ook ik krijg af en toe een ereplaatsje met bijvoorbeeld een op de middelbare school ontworpen werkstuk. En laten we vooral ook manlief niet vergeten. Een speciaal eerbetoon voor de man die al die prachtige, bijgewerkte, foto’s maakt!
Maar hier houdt het niet op. Achter de schermen, net zoals bij de televisie, gebeurt het meeste werk. De foto’s moeten natuurlijk gemaakt worden, vervolgens professioneel bijwerken, de attributen vasthouden, weblog bijwerken, nieuwe internetkennis eigen maken etc.

Maar eerlijk is eerlijk, naast af en toe het onderwerp van een log zijn, is mijn bijdrage erg beperkt gebleven. Dus mama, hierbij mijn bijdrage aan ons gezinsproject: de weblog!

Eline

26 gedachten over “Weblog

 1. Met belangstelling dit gelezen .
  Eline , je hebt een prachtige naam !
  Wat heb je dit leuk geschreven .
  Dit is toch een echte pluim voor je moeder !

 2. wat een leuke bijdrage, eline! ik lees erin dat je best trots bent op je moeder, dat zal ze fijn vinden.

 3. Lieve lofbetuiging aan je moeder Eline !!
  Fijn dat je moeder deze hi-tech hobbie heeft, kunnen wij mooi meegenieten :-)).

 4. Hij staat erop! Ik moet nu snel naar school gaan, maar erg leuk om de reacties te lezen!! 🙂

 5. Eline , wij genieten elke dag van
  ” berthi.web-log ” en vandaag van jouw leuke lieve column-bijdrage. Je mag trots op haar zijn.

 6. Hallo Eline, wij zijn allemaal heel erg blij met de weblog van je moeder en genieten dagelijks van al dat moois.
  We kunnen het niet meer missen.
  Wees trots op je moeder.
  Groeten Elza.

 7. Eline, mooie log heb je geschreven voor je moeder. Het is inderdaad een heel leuke en drukke bezigheid. Maar we genieten elke keer weer. Over de dingen die je moeder schrijft en post. Berthi jij kunt trots zijn op z’n dochter en gezin.

 8. Eline, dit zal je moeder heel erg leuk vinden, wat een eerbetoon en niet alleen aan haar maar aan het hele gezin inclusief de man van de foto’s. Ik weet zelf hoeveel tijd en (positieve) energie het allemaal kost, dus dit log van jou is zo op zijn plaats. Een compliment voor jullie allemaal van Corrie!

 9. @rose, leuk om iets van je te horen. Hopelijk gaat het thuis allemaal weer wat beter en is Saar al goed ingeburgerd!?

 10. ik dacht dat ik verkeerd was , maar nee, wat enig , trots op je moeder zijn is heel fijn, en mede daardoor zijn wij ook blij met de webfamilie smith

 11. lief logje van je lieve dochter, je zult wel glimmen van trots met zo’n schattebout van een kind.
  @ Eline, wij genieten ook van de weblog van je moeder elke dag. Ze steekt er veel werk in. En het is ook leuk af en toe iets over/van haar kinderen te lezen.

 12. Haha, wat leuk allemaal! 😀 Ik ben op dit moment bezig met een opdracht op school, toen ik me bedacht om de reacties op de weblog te lezen. Heel erg leuk allemaal die positieve reacties. Dank jullie!

 13. Berthi, wat leuk, dat je dochter je zo eert!
  Je hebt in dit laatste jaar al een grote schare trouwe “fans” aan je site weten te binden. ’t Houdt ons aardig van de straat 🙂
  hoewel, met die logjes over leuke tentoonstellingen jaag je ons juist de straat weer op!
  @Eline: heel terecht, dat je je moeder eens in het zonnetje zet; er moet aardig wat werk in gaan zitten, ook voor Matthijs en je vader. Leuk even een “verslagje van achter de schermen” te lezen.
  Heel veel dank aan alle weblog-betrokkenen enne.. Smith-family, keep up the good work!

 14. Ik dacht eerst te lezen dat je het over je moeder had Berthi :-)Pas aan het einde van het item begon er iets door te dringen 🙂 Duf van mij he…
  Maar wel erg leuk!

 15. @Marianne, helemaal niet duf!!
  Aan het einde van het verhaal wordt het pas duidelijk dat Eline het geschreven heeft!

 16. @Marianne
  Ik dacht precies hetzelfde en wanneer komt nu het web-log-adres? Toen zag ik de naam Eline staan!
  Leuk, origineel! Wees maar zuinig op elkaar!

 17. Oh wat lief. Is niet zo duf hoor Marianne. Ik dacht het ook. Ik moest ook aan moeder Berthi denken!! Erg leuk!! Geniet van elkaar!!
  :-))

 18. Eline, wat een gezellig stukje schreef je. Dacht ik toch eerst dat je moeder over háár moeder schreef!! Ik zat al met ontzag te lezen, daar jou “oma”toch een stukje ouder is dan jou moeder! Maar je weet het nooit hé met oudere mensen. Die kunnen ineens erg modern gaan doen! Vind ik hartstikke leuk trouwens! Maar al met al, ik heb met veel plezier zitten lezen en jou wens ik nog veel plezier met je moeder en ook met de rest van het gezin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *