32 gedachten over “De was

 1. Was deze foto nu nog in de krant gekomen ?
  En nog even over gisteren, er ontbrak wel iets. Op de hele expositie stond niets over het maakproces van al dat moois. Behalve misschien het kleine stukje over Atelier Lesage.

 2. Berthi, je háált het niet bij mijn meer dan 70 paren (plus 10 partnerzoekende sokken), die ik vond, toen zoonlief naar Congo was vertrokken :-))
  Was ik, optimist, vrijdagmiddag even met dochter viooltjes gaan kopen, maar met hagel- en sneeuwbuien worden die er niet mooier op 🙁 Wel goed weer om nu binnen degelijk op te ruimen; we groeien dicht, dus ik moet weer even “luctor et emergoën”.

 3. Nee, Jenny. De waslijnen moesten met één lijn verbonden worden met elkaar!
  Ik ga kijken of er in de catalogus informatie staat. Atelier Lesage kwam kort in het beeld!
  Misschien hebben ze gedacht dat de meerderheid van de bezoekers hier geen belangstelling voor heeft. De mensen willen graag het eindproduct zien en niet zo zeer het proces dat er aan vooraf gaat.
  Ik zal vandaag proberen mijn shawl op de foto te krijgen, die ook op de expositie lag.

 4. Maart roert zijn staart! Sinds ik klein was vertelden mijn ouders me dat er een dik pak sneeuw lag toen ik werd geboren op 31 maart, dus ik weet dat het waar is van die “staart” en ik verbaas me er meestal niet over, maar toen ik vorige week alle winterjassen naar zolder bracht was ik dus toch te optimistisch want toen ik een paar uur geleden de badkamer uit kwam zag ik dat het sneeuwde!!! Ben ik dol op, maar niet nu. Dus ik denk dat ik er nu toch echt de sokken in ga zetten. Berthi wat weer een heerlijke foto, zo’n prachtig ouderwets plaatje…een rij sokken aan de lijn.

 5. leuk plaatje, maar leg die lekkere warme sokjes maar niet te ver weg Je hebt ze vast nog wel nodig

 6. Zo hangen bij mij op een zonnige dag ook de sokken en de was aan de lijn . Voelt en ruikt zo heerlijk als je ze afhaalt.

 7. Ineke, dat is ook een mooie: “luctor en emergoën” 😉 Ik heb Vera daarvoor. Ooit ontstaan in een emailcorrespondentie met een vriendin die even “domestically challenged” is als ik. Wij zochten op internet en vonden Vera, een huishoudelijke parel met allerlei eenvoudige tips waar wij veel van konden leren. Als het te erg wordt moet “Vera” nodig weer eens gebeld, en na een dag hard werken verzucht ik dat “Vera” is langsgekomen.
  We hebben ook een Hector maar die mag je zelf verzinnen 😉

 8. Zeker een leuk plaatje , sokken aan een lijntje .
  Hoe lang de gure dagen zullen aanhouden , daar heb ik de weerman nog niet over gehoord .
  We zijn zo gauw verwend als er zomaar opeens volop lente is.
  Aan de overkant zag ik al de magnolia in bloei , dat is toch erg vroeg .
  En met dit weer binnen zitten is voor mij geen straf met al de lectuur .
  Ik vind het nr. van Handw.z.gr. prachtig .
  Het artikel over de kunstig geborduurde boekbanden , daar heb ik van genoten .
  En wat een mooie foto,s .
  Berthi , jullie tweetjes hebben er een prachtig artikel van gemaakt .
  Bij een eerste aanblik is het net iets Afrikaans . Er is ook werk van indianen , niet borduren maar draden naast elkaar opplakken in mooie motieven .
  Eerst dacht ik ook dat het met dik garen was gedaan , maar het is helemaal gevuld met enkele draadjes .
  En nog wel geborduurd op zijde , dat lijkt mij ook moeilijk .
  Haar begin zonder ontwerp , maar wel een idee . En dat begin gaat groeien .
  En dan dit mooie resultaat .
  Omdat het borduurwerk op de stijve kaften is geplakt komt het denk ik ook mooier uit .
  Dat ze op latere leeftijd met dit mooie werk is begonnen , deed mij weer denken aan Grandma Moses , die begon op haar 80e te schilderen .
  Boekbanden borduren , misschien een volgend projekt na de harten . . . ????
  Oh wat loop ik weer hard van stapel .
  Jammer dat Ans van Paggée dit artikel zelf niet heeft kunnen zien .
  Maar het is wel een mooi eerbetoon geworden áan deze kunstenares !
  De andere artikelen in H.z.g.zijn ook weer de moeite waard , het is echt genieten al dat moois .
  De antieke boekbanden , Schilderen met de naald , Oude uniformen , de prachtige Boekenleggers en het kunstig Lierskantwerk ,
  het heeft allemaal mijn belangstelling .
  Ook leuk dat José Sterrenburg weer iets laat zien .
  Jennifers Quiltromannetjes heeft minder mijn interesse .

 9. @Gerrie, …. na het harten-project een boekband maken lijkt me een prima idee. Ook daar zijn weer vele handwerktechnieken voor te gebruiken.
  Gaan we dit samen onthouden?

 10. Oh ja , de was , het is toch niet te geloven , ik ben maar amper 3 dagen weggeweest en er ligt me een stapel dat wil je niet weten! Ik moest zo lachen om dat verhaal van ehm even de naam kwijt , met die 70 paar sokken!!!!
  Nu theetijd en dan…..de was!!!!
  Marlies

 11. Was jij ook zo slim geweest om de was op te hangen? Om het even later weer rap van de lijn te moeten plukken…;-)

 12. @Jenny, een leuke gedachte de Sockstar. Toch zit er een maar aan….. kunnen kinderen de discipline opbrengen om de sokken vast te maken aan de klem voordat ze de wasmand in gaan? Hier zijn er al sokken aan de wandel voordat ze de wasmand in belanden!(^_^)
  Ook heb ik wel eens een sok opgezogen, die verdwaald in een hoekje onder het bed terecht was gekomen! (Goeie stofzuiger heb ik!)
  In de gymtas wil ik ook wel eens één sok vinden i.p.v. twee sokken.
  Ik zal binnenkort de ‘partnerzoekende'(zoals ineke dat zo mooi zegt) sokken eindelijk eens gaan opruimen!
  Al met al een leuk idee de Sockstar, maar kan het effect tot nu toe niet echt ontdekken!

 13. @Berthi Mijn kinderen kunnen het natuurlijk ook nog niet, maar die sokken zijn nog duidelijk bij elkaar te vinden. Voor onze (sport)sokken is dat anders, zodra je ze uittrekt de sokken bij elkaar houden door de een over de ander te doen. Je weet wel zo een bolletje. Als ik ze dan in de wasmachine stop kan ik ze zo per paar aan een sockstar vastmaken. Even tegen alle huisgenoten zeggen dat ze de sokken zo in de wasmand moeten doen en ze raken elkaar niet meer kwijt.

 14. @Jenny, dank voor je sockstar-tip.Kende dit opruimsysteem niet. Voor zoon zal ik een zak(je) aanschaffen, voor als hij straks terugkomt uit Afrika. Ik hoop dan, dat hij (weer) op zichzelf gaat wonen, zodat ik van zijn was verlost ben 😉
  De sokken van mijn DH kan ik zonder sockstar nog wel bijhouden en zelf heb ik zelden sokken aan, valt dus ook prima te organiseren.

 15. vroeger had je wanten die met zo’n touwtje door het jasje gingen, dan bungelde er uit elk mouwtje een want als ze niet aan waren. Zou dat een oplossing zijn voor de zonen? wel eerst de sokken aantrekken en dàn pas de broek 😉

 16. Ik denk dat iemand die een sockstar aanschaft al zo georgeniseerd is dat die haast geen sokken kwijtraakt :-)))).
  Probeer die kinderen, manlief én mijzelf dat maar eens aan te leren !!!

 17. @Marcella: kun je Vera niet deze kant op sturen? Ik “luctor” wel ijverig, maar “emergo” bijna niet meer!!! HELLUP, ik dreig te verzuipen in mijn troep en papierstapels …blub…

 18. Ondanks al mijn plannen nog steeds geen sokken gebreid, zaterdag wel een paar mooie zelfgebreide gekocht in het verzorgingshuis een aantal oude HzG kreeg ik er gratis bij! Met nog een groot borduurwerk ging ik weer helemaal blij naar huis. Sokken waren 2 euro! van prachtige groengemaleerde wol (voor kleinkind)

 19. @Betty, sokken 2 euro… een koopje, en dan nog enkele nummers van HzG op de koop toe!
  Dat was een mooie zaterdag voor je!!

 20. Zelfs op mijn verjaardag kan de sneeuw nog uit de lucht komen vallen en dan zijn we toch al diep in april. Twee dingen bij de hand houden: warme sokken (en wanten) en je zonnebril. Dat is de lente. 🙂

 21. Ineke, ik wil Vera best met je delen 😉
  is di, do, za genoeg? dan neem ik haar ma, wo, vr en dan mag ze zondags vrijaf
  Berthi als jij het nu eerst even uitprobeert met een gehaakt koordje ofzo 🙂

 22. Sneeuwde het niet bij jullie? Hier is het weer winter geworden opnieuw!!!

 23. Sockstar, wel slim bedacht. Maar bij ons thuis zal het niet echt werken ben ik bang. Mijn kinderen (oke de oudste niet) nemen niet eens de moeite om hun sokken om de draaien als ze ze in de was gooien, kan me niet voorstellen dat ze ze aan een clip zouden doen. Ik kon me altijd mateloos ergeren aan die omgedraaide sokken en was best lang bezig om al die sokken om te draaien steeds. Nu laat ik ze gewoon zo en stop ze na het wassen en drogen ook gewoon zo binnenstebuiten in hun sokkenla. Mogen ze ze zelf omdraaien als ze de sokken aandoen.
  Een vriendin van mij doet het volgende; die heeft voor ieder gezin zo een waszakje met rits en daar stopt ieder zijn eigen sokken in. Dat gaat zo in de machine en ze laat ze met zak en al drogen. Dan gaat die zak als hij droog is naar de kamer van de betreffende persoon. Scheelt volgens haar een hoop werk.
  Ik moest wel even lachen om die tip van Marcella; sokken aan zo een wanten koordje.

 24. @odette, wat een idee van je vriendin!!
  Het is me wat met die sokken, bij de een nog erger dan bij de ander!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *