Catherine

Of we nog niet genoeg bladen hebben! Na Linda en Felderhof, is gisteren Catherine verschenen. Catherine Keyl denkt dat er voldoende ruimte is voor een heleboel van dit soort bladen. “Ik was al lang bezig met het idee van een personality blad voordat Linda begon, maar het zat bij mij een beetje tegen,” vertelt Catherine Keyl bij RTL Boulevard. “Wij hopen dat we een blad hebben gemaakt dat anders is, dan alle andere bladen. Een combinatie van glossy en informatie. Eigenlijk gewoon Catherine: betrouwbaar en betrokken”. De doelgroep: ‘leeftijdloze vrouwen’. Vrouwen die actief zijn in de maatschappij. Dan kan je twintig, veertig of zestig zijn. Voor Marije de Jong, hoofdredacteur Esta, is het nog niet helemaal duidelijk voor wie dit blad is. Ze ziet niet wat het blad toevoegt aan al die bladen die we al hebben. En… volgens Marije de Jong kan het wel heftiger als Catherine Keyl maatschappelijk betrokken wil zijn. Nummer twee zal er dan ook anders uit moeten zijn, aldus Marije de Jong.

Als tijdschriftenfreak vind ik het interessant om een kijkje te nemen in een nieuw blad. En ik kan je zeggen dat ik niet op Catherine zit te wachten. Het voegt niets toe aan al die bladen die we al hebben en de uitstraling is enigzins oubollig. Ik vind er één prachtige illustratie in, en die is van Marloes Duyker, bij het artikel Zo moeder, zo dochter?. Een eerdere illustratie van Marloes Duyker is te vinden bij deze log.

41 gedachten over “Catherine

 1. Nou hebben we nog niet genoeg bladen ?
  Ik maak liever een andere keus .
  Marie Claire idées ligt hier net een weekje .
  Een fijne keus Seasons of Landleven . . .
  En Quiltnieuws waar we weer een aantal maanden mee verder kunnen dromen voordat de volgende komt .
  En dan zitten we al weken te wachten op ons dierbaar blad HANDWERKEN ZONDER GRENZEN !
  Waar blijft toch het nieuwe nummer .

 2. Gerrie, ben het helemaal met je eens, het wrodt een beetje teveel en de prjs van al dat drukwerk, ik ga aan dat soort bladen voorbij ,kijk het hoogstens eens even in als ik in de bieb ben , neemt niet weg, dat Berth, je zet ons steeds weer een vraag. prettig weekend

 3. Geen woord aan toe te voegen!
  Heb nog een tip. Gisteren vond ik (al surfend op het net) dat breibrink.nl en borduurbrink.nl uitverkopen wegens opheffing. Het is een handwerkwinkel in Annen (Drenthe) met internetshop.

 4. @Gerrie, ik heb bericht gekregen dat nummer 140 van Handwerken zonder Grenzen verzonden is!! Misschien vandaag in de brievenbus??
  @Neeltje, bedankt voor je tip!

 5. Ik houd helemaal niet van dit soort bladen, koop ze dan ook nooit.
  Vaak ook nog eens té prijzig en té glossi voor mij.
  In dit geval ben ik ook nog eens helemaal geen fan van Chaterine.
  Ik koop lekker een handwerkboek/tijdschrift, kan ik veel meer mee !!

 6. Is vandaag het reactieveld van slag, net als het weer? Het is niet zoals we het gewend zijn!

 7. Zo is het, marian’ne m! Uit nieuwsgierigheid koop ik vaak het eerste nummer van een nieuw blad voor een introductieprijs!

 8. Kippenvel van het verhaal van Adriaan van Dis in jouw log van januari. Na dat gelezen te hebben ga ik het niet meer hebben over een blad waarvan Catherine Keyl denkt dat er behoefte aan is. Wat een prachtige illustraties van Marloes Duyker, ik heb bij mijn favorieten een map Kunst en daar staat ze nu in. Wat zijn er toch veel MOOIE dingen op deze wereld.

 9. Nu zit ik hier alweer veel te lang . En wat deed ik hier nog meer ? Nou toen ik het had over Landleven , eigenlijk maar eens even op hun Site kijken .
  Er is daar het een en ander veranderd .
  Je kunt ook nog oude nrs. nabestellen .
  Misschien een nummer met wat creativiteit waar wij belangstelling voor hebben .
  http://www.landleven.nl
  En in de landlevenwinkel zag ik een leuke link naar :
  http://www.lienslinnen.nl
  Lien als Oud-Walra adviseuse heeft een prachtige collectie Keuken linnen , baddoeken en bedlinnen
  En dan zal ik nog even een paar uurtjes geduld hebben en daarna afdalen naar mijn brievenbus en wie weet ligt daar dan strakjes het nieuwste nr.van Handw.z.gr.
  In elk geval goed nieuws dat het onderweg is en och ik ben wel geduldig . . .

 10. Zit hier iemand op te wachten?? Ik denk het niet maar we zullen het wel zien.
  Toch nog een compliment voor haar……naarmate de jaren verstrijken ziet ze er wel steeds beter uit. Niet met een arts die de rimpels gladstrijkt en opvult maar puur natuur beter!!!
  Zo nu naar mijn eigen tijdschriften!!!
  :-))

 11. Ben ook wel een redelijke tijdschriftenfreak. Neig de laatste tijd wat meer naar bladen die wat meer te vertellen hebben: De kleine aarde, Ode, Psychologie Magazine en Onze Taal.
  Toch is de verleiding wel groot als er een leuke aankondiging op de cover staat.
  De vloer boven zakt bijna door van de hoeveelheid tijdschriften die ik allemaal bewaar ‘voor later’ !!
  Met Catherine heb ik eerlijk gezegd helemaal niets…ben niet geinteresseerd in haar blad, vond trouwens ook dat ‘Felderhof’ weinig toevoegde en heb al tijden niet meer in ‘Linda’ gekeken. Het is allemaal teveel van hetzelfde.

 12. Ik ben het helemaal met jullie eens. Je ziet door de hoeveelheid aan verschillende soorten tijdschriften niets eens meer welke nu de moeite waard zijn en welke niet. En de prijzen rijzen de pan uit, je hebt er bijna een boek voor. Maar soms kan ik ze toch niet weerstaan. Vooral Marie Claire Idées. Ik wist niet dat er weer een eieuwe uitgave was.

 13. @Gerrie, ik ben ook even gaan kijken op de site van Landleven. Nadeel vind ik de bewegende reclame. Dat stoort mij!
  http://www.landleven.nl/tsla/landleven.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsla_page_home_content/_desktopLabel/landleven/index.jsp
  Prachtig linnen heeft Lien:
  http://www.lienslinnen.nl/?gclid=CLWP3re6-4oCFSYSQgodCGjVJw
  Wil je even laten weten of je HzG 140 vandaag in de brievenbus hebt gekregen?
  @Mienke, de magazine’s die jij op noemt hebben een veel betere inhoud dan al die glossy’s die op elkaar lijken.
  @Marga, Marie Claire Idées is een echt bewaarblad. Daar heb je jaren plezier van. De ideeën verouderen niet!

 14. Bij mij is de HzG binnen !!!!
  Jammer hoor, als is het wel de moeite waard. Er staat weer veel leuks in.
  Alleen zijn sommige dingen al weer passé.
  En geen berichtje erin hoe of wat en sommige foto’s zijn niet goed gedrukt (bewust?).
  Krijgen we het volgende nummer gelijk deze maand er achteraan !!
  Beetje plagen, nee het kan gebeuren :-))).

 15. Ja, Marga, daar noem je dan ook een tijdschrift…dat mag van mij wel iedere maand verschijnen i.p.v. trimestriel! Ik kom vaak wel 5 keer de boekhandel in om te zien of het er al ligt. Ga maar een abonnement nemen denk ik.

 16. @marian’ne m, je hebt vragen waar ik geen antwoord op heb! Nummer 140 heb ik vanmiddag ontvangen en ik vind het heel jammer dat er slechte afdrukken in staan. Dat hoort niet bij HzG. Bewust? Geen idee!
  Tja, het volgende nummer…. ik heb geen idee. Voor het nummer 141 heb ik niets geschreven. Wel voor het nieuwe nummer daarna. Dat heb ik al lang ingeleverd!

 17. Hoera , handwerken z.gr. heb ik ook binnen !
  Ga nu genieten met koffie erbij .

 18. Mooi dat bij de abonnees eindelijk nummer 140 binnen is. Morgen komt er nog een log over de geborduurde boekbanden van Ans van Pagée!

 19. Ik heb de HzG ook vandaag binnen. Ik kwam nog meer tegen Berthi dan die slechte foto’s! Ik heb overigens daarover een mailtje gestuurd! Tekst die wegvalt onder een afbeelding e.d. Misschien is het een andere vormgever geweest dit keer?
  Vergeet ik nog te vermelden dat de advertentie op de achterkant wat aan de late kant is, dat is al voorbij zelfs.
  Jouw log was interessant Berthi. Erg leuk! En al helemaal als je morgen meer daarover schrijft 🙂

 20. Volgens mij zijn er verkeerde formaten van foto’s gebruikt. Voor drukwerk heb je een ander formaat (300 dpi = dots per inch = kleurenpuntjes die je per inch (2,54 cm) gebruikt)nodig dan voor internet (72 dpi). Voor tijdschriften is dat vaak EPS-formaat (of zware jpeg’s gaat ook) en voor internet bv jpeg of gifjes.
  Als je kleine foto’s die voor internet bestemd zijn dan gebruikt om ze groter te willen afdrukken bij drukwerk dan krijg je dat rafelige effect. Je trekt in feite te puntjes uitelkaar.
  Ik hoop dat het een beetje begrijpelijk overkomt?

 21. @Marianne, ik begrijp precies wat jij bedoelt en ik heb de indruk dat het hier ook zo gegaan is.
  Voor zover ik op de hoogte ben, is het dezelfde persoon geweest die de lay-out heeft gedaan.
  En wat de advertenties betreft, heb je ook helemaal gelijk en naar de exposities heb ik nog niet gekeken.

 22. Wat veel klachten over hzG, wat mij vooral opvalt dat het wat gedateerd overkomt, sommige artikelen zijn prima maar over het algemeen kijk ik erin in de winkel en koop het nooit!! Waarom kunnen andere landen (bijv Frankrijk) wel grandioze bladen uitbrengen en moeten wij het doen met dit soort! Waar is de goeie oude Ariadne ????? in een modern jasje en niet wat het nu is.

 23. Ik kijk natuurlijk ook anders naar tijdschriften dan veel andere mensen vanwege mijn beroep. Als vormgever kun je dat gewoon niet maken. Dat moest ik eens doen op mijn werk… Meestal krijg je ook proefdrukken en vallen dit soort fouten direct op als je redigeert of controleert. Je ziet het trouwens ook als je het gewoon uitprint.
  Ik ben vanmorgen weer naar België geweest, naar mijn favoriete kiosk (zag daar HzG liggen en die lag later thuis ook in mijn birevenbus) en ben met een tas vol Franse en Italiaanse bladen thuisgekomen (en een lege portemonnee).
  Je ziet dan goed het verschil in kwaliteit en vormgeving. In HzG staan best goede onderwerpen, maar het is ten opzichte van die andere bladen toch veel minder aan hoeveelheid patronen. Het papier is dikker van HzG, maar het is dan nog steeds de helft van de buitenlandse bladen die dan ook nog eens de helft goedkoper zijn.
  Het is bijvoorbeeld erg jammer dat Rakam (veel naaldwerk) of Les idees des Marianne (wat oorspronkelijk weer het Italiaanse Suzanna is en prachtig vormgegeven is!) niet hier te koop is en liever zelfs nog vertaald! Laatste blad kost bv 5,20 euro (de Italiaanse versie is 7,20 hier). Dat blad zou nu een prima vervanging van de oude Ariadne zijn!
  Gelukkig hebben we hier in Nederland wel de Franse Marie Claire Idees, maar ook die is lang niet overal te koop.

 24. Ik koop/verzamel al heel lang M.cl idees, in de stad is het geen probleem om ze te kopen, maar omdat wij vaak in frankrijk zijn koop ik veel borduurbladen daar, toen ik die pas ontdekte (ja er was een leven zonder borduren, nu onbegrijpelijk)was ik helemaal in de wolken, bestelde zelfs oude nummers (dat kan ook gewoon vanuit nederland!) van de fil en aiguille, ouvrages broderie en point de croix. Prachtig!

 25. @Betty, is ons land te klein om bladen zoals Marie Claire Idées te maken?
  Ik heb ook al jaren Marie Claire Idées. Dit blad komt overigens vier keer per jaar uit. Dat voldoende is. Om zes keer per jaar een blad op niveau te maken, is volgens mij niet haalbaar in Nederland.
  HzG had naar mijn idee niet van vijf naar zes nummers moeten gaan. Het gaat ten koste van de kwaliteit en dan blijft de vraag nog altijd of het financieel haalbaar is.

 26. Het viel erg tegen de HgZ.Denk dat de adverteerders ook niet erg tevreden zijn.Een hele achterpagina voor iets wat al geweest is en een andere pagina voor iets wat nog maar een dag duurt. Gaan ze failliet?

 27. Ik weet nog dat jaren en jaren geleden er ook een Frans blad werd vertaald in het Nederlands. Was dat niet de 101 ideeën? Eerst met een Nederlandse bijlage en daarna helemaal in het Nederlands vertaald. Ik wilde me toen net abonneren en toen stopte het alweer. Ik moet nog 2 exemplaren daarvan hebben… ergens.
  Op dit gebied is Nederland klein… zelfs met Vlaams België erbij.
  Toch heb ik liever handwerkbladen dan weer zo’n blad als Catherine. Er zijn er gewoon teveel van hetzelfde genre. Ik las vroeger wel eens de Libelle en Margriet, maar die kocht ik eigenlijk voor de patronen (heb nu 9 knipselmappen daarvan…). Nu dus ook nooit meer. Seasons en Buitenleven heeft nu meer mijn interesse.
  We zullen zien of en hoelang ‘Catherine’ het overleeft 🙂

 28. @martine van meeteren, de hoofdredactrice vertelde mij dat er zes nummers per jaar uit blijven komen en dat het niet de bedoeling is dat ze automatisch de volgende keer weer veel te laat komen met hun nummer.
  We wachten af!

 29. @Marianne, als ik naar het blad Catherine kijk, dan kan ik haast niet geloven dat dit een lang leven tegemoet gaat. Maar ja, misschien heeft ze een vrij grote groep mensen die fan van haar zijn.
  We wachten af!

 30. hebben eigenlijk niet alle bladen op den duur “meer van hetzelfde” ? ik had vanaf nummer twee geloof ik een abonnement op seasons maar na vier jaar werd het voorspelbaar wat er in zou staan. idem dito met Ariadne wonen, Mijn tuin etc.
  Marianne, het was 1 ideetje minder namelijk 100 Idees, door de hoofdletter I werd er nogal eens een eentje bijgedacht 🙂 hier kun je nog even nagenieten:
  http://album.aufeminin.com/album/seeall_139865/my-collection-100-idees-1985.html

 31. Eerlijk gezegd heb ik zo goed als niets met tijdschriften, behalve wat handwerk/breidingen. ’t Zou me dus ook helemaal ontgaan zijn dat we naast Jacqui en Linda nu ook Catherine hebben 🙂

 32. Eerlijk gezegd heb ik zo goed als niets met tijdschriften, behalve wat handwerk/breidingen. ’t Zou me dus ook helemaal ontgaan zijn dat we naast Jacqui en Linda nu ook Catherine hebben 🙂

 33. Ik zag Catherine bij Pauw en Witteman. Ze zaagden haar door over ‘wat is nou de meerwaarde van dit blad” en ze kon er niet eens antwoord op geven. Toen wist ik al dat ik niet eens verder hoefde te kijken.

 34. Ik had een paar interviews op de radio gehoord met een haast agressieve Catherine Keijl. Ze kreeg natuurlijk ook overal dezelfde vragen. Maar het kwam niet erg professioneel over om zo geïrriteerd te reageren! Toen ik gisteren bij het boodschappen doen het blad zag liggen keek ik het even in en alleen het aanvoelen van de omslag zei me al genoeg: een heel onaangenaam stroef aanvoelend blad. De inhoud leek me naadloos aansluiten in de rij van “seen that, been there”.
  Liever een goed handwerkblad. Jarenlang had ik (in Parijs) een abonnement op Rakam. Toen ik in Zd Limburg kwam wonen gewoon voortgezet. Het werkte perfect. Schitterend blad! Er verschenen af en toe ook “bekende” borduurpatronen in van o.a. Remy Ludolphy, die veel in Ariadne publiceerde. Een bladenverkoper wist me te vertellen, dat er in Wenen een bureau is, dat reportages en patronen verkoopt uit allerlei landen. Zo kon dus Remy in de Rakam verschijnen of in de 101 Idées.

 35. @Irma, als je nog niet eens antwoord kan geven op de meerwaarde van je blad ten opzichte van andere bladen, dan vraag ik me af in hoeverre Catherine betrokken is bij het blad!

 36. @ineke, de omslag voelt inderdaad heel stroef aan. Ik vraag me af waarom ze dat gedaan hebben, want daardoor ligt het niet prettig in de hand en de uitstraling is ook een heel stuk minder.
  Ik ben benieuwd hoe lang Catherine in de schappen van de winkels zal liggen!
  Leuk om te weten dat er in Wenen een bureau is, dat voor de verkoop van o.a. patronen zorgt.

 37. Gisteren in de boekhandel toevallig het nieuwe blad van Catherine bekeken. Ik vind het net als jij Berthi, niks toevogen aan wat er al is. Het zoveelste blad wat verneiuwend zou moeten zijn. Toch gek dat ik mijn “Margriet”nog steeds de leukste vind!!! Ik ben er al zo’n 35 jaar op geabboneerd en nog steeds tref ik er interressante artikelen in. Nou ja, de bekende Nederlanders worden voor mij soms moeilijk te herkennen! Denk ik… waar moet ik hij of zij van kennen!!! Maar doordat ik weinig TV kijk, ken ik niet zoveel figuren van deze media meer. Zou ik oud worden???? LOL Maar goed, voor mij geen Cahterine blad.

 38. De Esta grijp ik steevast mee als ik de nieuwe uitgave zie liggen in de winkel en dat is voor mij meer dan genoeg.

 39. @Marloes, Esta behoort tot de betere bladen!
  Ik denk dat Catherine, of de hoofdredacteur, er te licht over denkt om een goed blad in elkaar te zetten. De naam Catherine is niet voldoende! Ook al heb je veel succes met je t.v. programma’s, dan wil dat niet zeggen dat je automatisch succes zult hebben met een eigen blad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *