Boekenweek 2007

Vandaag begint de Boekenweek. Dit jaar draait het allemaal om scherts, satire en ironie, het motto is namelijk Lof der Zotheid. Het Boekenweekgeschenk is geschreven door Geert Mak; De Brug. Voor het eerst in de geschiedenis van de Boekenweek is naast het ‘gewone’ Boekenweekgeschenk ook een Turkse vertaling Köprü verschenen. Als je voor tenminste 11,50 euro aan Nederlandstalige boeken koopt, mag je kiezen voor de Nederlandstalige of Turkse editie van De Brug.
Heb je het plan om zondag met de trein te reizen, zorg dan dat je het Boekenweekgeschenk bij je hebt. Het geschenk is je treinkaartje.

Ik heb mijn keuze al gemaakt: Naald en Draad van Tina Davis. Het was Majo die mij zeer enthousiast vertelde over dit nieuwe boek. Vanaf vandaag is het boek verkrijgbaar.

Een leuke aanbieding voor quiltliefhebbers is te vinden bij De Boekenmarkt. Kun je niet genoeg krijgen van boeken, reserveer dan één of meerdere overnachtingen in het Boekenhotel.

De Boekenweek duurt tot en met 24 maart 2007.

Heb jij al een boek op het oog of sla je de Boekenweek over?

35 gedachten over “Boekenweek 2007

 1. ik ga vanmiddag idd naar de boekhandel … voor een “speciale” hobbyboek, hopen dat ze hem hebben, de boekwinkel is hier niet zo groot …. ik heb “helaas” zondag geen treinritje nodig … (ik heb een quiltweekend, jippie!)

 2. Ik geen boek kopen???
  Ik koop altijd boeken. Of het nu boekenweek is of niet……maakt geen verschil!! Het is toch zo heerlijk ontspannen om met een mooi boek op de bank te zitten……wat wil een mens nog meer!!
  Inderdaad voor de quilsters onder ons het is zeker de moeite waard om de boekenmarkt in de gaten te houden!! Vaak erg leuke aanbiedingen!!!
  :-))

 3. Heerlijk ,ik vind altijd wel een reden om boeken te kopen(zeker als je er werkt is het moeilijk weerstand te bieden).Nog een aanrader voor liefhebbers van Hosseini-de vliegeraar,na dit boek is Orga-aan de oevers van de Bosporus prachtig om te lezen.En als je al heel lang een boek zoekt ,is http://www.boekwinkeltjes.nl vaak een prima uitkomst..Veel leesplezier!!!!

 4. OO ik zou graag het boekje van Geert Mak willen hebben, ik heb op TV erover gzien. Ben een fan van hem, ik heb op de van Lenneplaan gewoond en zijn verhalen over van Lennep hebben hem ‘levend’ gemaakt voor mij !!
  Maar ik heb niet echt een boek nodig, net een paar binnen gekregen.
  En niet alle handwerkboeken zijn in onze boekenwinkel te koop of op voorraad.
  Andere boeken koop ik niet meer, kan niet meer lezen, val na 3 zinnen in slaap.
  Daarentegen kan ik uren in een handwerkboek turen :-)).

 5. Jazeker, ga ik een boek kopen, meerdere zelfs, allerleerst Whitethorn Woods van M.Binchy voor de verjaardag van mijn zus, dan een spannend boek voor mijn kleindochter die vrijdag jarig is en voor mezlef misschien wel het boekje van Tina Davis nu ik dat heb gezien en de tip van Hilly lijkt me ook wel wat, ik vond “de vliegeraar” ook heel goed. Maar het liefste wil ikvoor mezelf “Moesasji” van Josjikawa, een Japanse dubbelroman van ruim 1200 pagina’s. Ik heb het pas gelezen en nu wil ik het vooraltijd naast me in de kast hebben staan. Dat gaat wat kosten!

 6. Ik koop vaak boeken en dan eigenlijk vooral leesboeken (thrillers/horror/spanning) of het nu boekenweek is of niet. Maar misschien van de week eens neuzen in de boekwinkel of er nog iets leuks ligt.

 7. Ik ben een echt boekenwurm, en lees alles wat los en vast zit. Ik heb gewacht met het kopen van ‘Het vooroudergevoel’ en doe dat dus deze week voor het boekenweekgeschenk. Ik spaar deze al jaren en heb er al heel wat, ook heel oude exemplaren!
  Heb ook Geert Mak op tv gezien, en net vorige week in ‘De wending’ het verhaal gelezen van de man achter het boekenhotel in Doldersum. Toeval?

 8. Leuke boekentips! Op deze sites kun je er iets meer over lezen:
  Over Moesasji:
  http://www.boekbesprekingen.nl/cgi-bin/boek.cgi?boek=2102
  Over Orga aan de oevers van de Bosporus:
  http://www.umut.nl/magazine/nummer2/orga.html
  Whitethorn Woods van Maeve Binchy:
  http://www.amazon.ca/Whitethorn-Woods-Maeve-Binchy/dp/0752874977/ref=sr_1_246/701-5380947-8357126?ie=UTF8&s=books&qid=1173862935&sr=1-246
  Deze week staat in Libelle een voorpublicatie van haar nieuwste boek: Wit bloeit de meidoorn. Deze voorpublicatie is ook te lezen op de website:
  http://maevebinchy.writerscurve.com/witbloeitdemeidoorn.php
  Website boekwinkeltjes:
  http://www.boekwinkeltjes.nl

 9. naald en draad heeft een leuke omslag maar wat ik er van kan verwachten wordt me niet duidelijk. Ik zal dus naar de boekwinkel moeten. Het boekhotel is niet mijn ding geloof ik, boeken wel en hotel ook maar de combi? Ga je gezellig uit samen en dan zit je allebei met de neus in een boek 🙂

 10. Het wordt me niet duidelijk waarom ik enthousiast moet worden voor dit boek,want er staat verder geen beschrijving op bol.com
  Ik heb mezelf voorgenomen even geen boeken meer te kopen, omdat ik jammer genoeg nauwelijks aan een boek lezen toe kom.Ik ga wel regelmatig in de boekwinkel kijken naar nw.titels, maar weet me te beheersen. Ik heb immers een plank met boeken die nog gelezen moeten worden!!!
  Marja

 11. @marcella, als ik Naald en Draad in huis heb, zal ik het een en ander van de inhoud laten zien. Het Boekenhotel ligt in een prachtig wandel- en fietsgebied. Overdag de natuur in en ’s avonds tijd voor cultuur!
  Toch een mooie combinatie!

 12. @Marja Eeldert, ik ben op het enthousiasme van Majo afgegaan die dit boek heeft gezien. Zij werkt in de boekenwereld.
  Zoals ik hierboven al schreef, zal ik zo snel mogelijk iets van de inhoud laten zien.
  nw.titels???? Nieuwe Titels?! (^_^)

 13. Dat Boekenhotel staat al jaren op mijn verlanglijstje van favoriete uitjes, want volgens mij vindt niemand het daar erg als je af en toe ook eens heerlijk gaat zitten handwerken wanneer je een stapeltje boeken uit hebt en de omgeving lijkt me inderdaad heerlijk om te wandelen en te fietsen. Toch een geweldige manier om helemaal te relaxen!

 14. @Corrie, volgens mij zal niemand je vreemd aan kijken als je in het Boekenhotel gaat zitten handwerken. Als ik de website bekijk, zie ik de omgeving een en al rust uitstralen. Een prachtige omgeving voor een korte ofwel lange vakantie!

 15. Naald en Draad heb ik net afgehaald bij de boekhandel. Morgen meer hierover.
  Ik kan op dit moment geen foto’s maken. De batterij van het fototoestel is leeg en moet nu eerst opgeladen worden.

 16. ik koop op dit moment regelmatig boeken in de kringloopwinkel maar af en toe een nieuw boek nog nieuw ruikt….. Ik ga kijken naar het laatste boek van Paulo Coelho, ik haal heel veel inspiratie uit zijn boeken en heb er ook al een aantal van in de kast staan.
  Is het zo dat als je de rust kunt opbrengen om te handwerken dat je dan ook automatisch de rust kan opbrengen om te lezen??
  Ik ben verder ook nieuwsgierig naar het boek “Naald en draad”

 17. Marian’ne, ik ben vanmiddag geslaagd (quiltboek van Sandra Meech) dus ik heb het boekje van Geert Mak in huis, kan je hem toch lezen !!

 18. Ik denk bij handwerken en lezen eigenlijk niet zo aan rust.
  Als ik handwerk wil ik mijn creatie zo gauw mogelijk af hebben in ieder geval resultaat zien. En als ik lees ben ik steeds nieuwsgierig wat er op de volgende bladzijde staat. Ik ben eens gaan zoeken bij de boeken van Maeve Binchy had nog nooit van haar gehoord. Ik ga zeker wat van haar kopen. Ben erg gek van verhalen die zich in Ierland afspelen. Bedankt voor de tip.

 19. Berthi, dit onderwerp heeft wel heel veel reacties uitgelokt, ik vind het enig om te weten dat lezen zo graag gedaan wordt door velen. Wat betreft Paul Coelho betreft: ik heb als eerste “De Alchemist” gelezen en vond het een pareltje en niet alleen vanwege de lay-out 🙂
  Vandaag mijn slag geslagen bij de boekhandel, “jouw” aangeraden boekje gezien en het is enig vormgegeven, een plaatje. Vraag ik voor mijn verjaardag, was toch al teveel geld kwijt. Zet straks een fotootje met mijn vangst op mijn log.

 20. fijn, weer lezen! elke avond minstens half uurtje in bed, soms nog een gestolen uurtje overdag…
  leuk dat patroontje van die postzegel. t is niet helemaal mijn stijl, maar het idee erachter is super!
  groetjes
  Anneke

 21. Vanmiddag het boek van Ilja Gort gekocht: leven als Gort in Frankrijk. Ik had voor mijn verjaardag zijn laatste boek gekregen en dat was erg leuk, zo herkanbaar! Laats ook Rue tartin van Susann Herrmann Loomis gekocht vol recepten en verbouwplannen over Normandie, heerlijk

 22. @Betty, deze boeken passen helemaal bij je! Volgens mij heb jij al zeer veel boeken die op de een of andere manier met Frankrijk te maken hebben.

 23. Het liefst zou ik mijn eigen boek schrijven (of een log) over ons dorp in frankrijk! Misschien een goed plan voor de zomer, ik hou al 12 jaar een frankrijkdagboek bij, dus stof genoeg.

 24. henny,ik sluit me helemaal bij je aan.Vooral in t voorjaar ben ik net zo’n stuiterbal,wil van alles en heb geen rust…Maar vanmiddag heel geduldig aan mijn 1e afwerkrandje van de knottedoek verder gegaan(Binnenkant ,dus je ziet er niks van)
  Van Coelho vond ik “veronkia besluit te sterven” ook erg mooi….
  En als je “de alchemist” erg mooi vond,zul je ook houden van H.Hesse-Siddartha.
  Wat ook een supermooi boek is ,wij noemen het een “troostboek” op het werk en hebben het al vele mensen aangeraden is: Tsukiyama-tuin van de samoerai….Ik stop maar ,voor de lijst te lang wordt….

 25. Allemaal bedankt voor de “boekentips “, daar komen er beslist enkele van op mijn verlanglijstje

 26. oke nog eentje dan ,het ontroerendste boek ,dat ik vorig jaar heb gelezen:Haddon-het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht.De wereld bezien vanuit een autistisch jongetje,voornamelijk over de communicatie tussen mensen :mimiek en boodschap komen niet altijd overeen….al lezende denk je”hij is niet vreemd,maar wij”……misschien herken je zelfs wat autistische trekjes….;))
  Het is om te lachen ,te huilen en vooral bewonderend ontroerd te raken.Het heefd in nederland de zilveren zoen ontvangen en in engeland The whitbread award.Het is te vinden bij de kinderboeken en volw.boeken voor 12.50

 27. Boyne -de jongen in de gestreepte pyama…..aan de ene kant heerlijk om over de onbevangenheid van een 9 jarig jongetje te lezen….aan de andere kant..de harde werkelijkheid.De vriendaschap van een joods jongetje met een zoontje van de kampbeheerder…ontroerend,oneerlijk,de waanzin van de oorlog vanuit een geheel ander perspectief bezien ,nl de onschuld van een kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *