Corners of my home

Astrid is een nieuwe TAG begonnen: Corners of my home. Aan mij de eer om haar op te volgen. Hier komen de foto’s:

Om 11.00 uur is het tijd voor een mok koffie, met leesvoer en zo nu en dan een chocolaatje.

Een oude wastafel die vroeger op de slaapkamer stond met daarop een lampetstel, afkomstig uit België. Bij mij staat de tafel in de keuken.Papierknipsels aan de keukenmuur


Ik heb nog enkele tijdschriften te lezen! Ze liggen op een oud ijzeren slaap-zitbank. Dit bed is enkele jaren van Eline geweest en heeft nu een andere bestemming gekregen. We kochten het als één blok roest. We hebben het laten zandstralen en vervolgens een nieuwe lik verf aan laten brengen.Baboesjka’s.
Zomaar een kastdeur in huis

Fotogalerie op het toilet. Ongeveer in het midden hangt een foto, die Sanny mij stuurde, met daarbij de volgende tekst:

De vlasplant,
tussen zijn korte, sterke wortel
en zijn bruine, ronde zaadbolletjes
sluimeren
de zachtste en fijnste draden,
beschermd én verborgen
door een stevige buitenkant.
Verwijder het omhulsel,
bewerk de stengels
dan
kan van de draden
een teer, fijn, maar o zo sterk
linnen weefsel geweven worden.

Een weefsel
van onze levensdraden
geweven in 1998
zonder harde schil,
onze talenten
tot ontwikkeling gebracht,
groei en bloei.
Laten wij
in 1998
onze levensdraden met elkaar verweven,
opdat wij gezamenlijk
een teer, fijn, maar o zo sterk
weefsel vormen.

Een Chinees geborduurd kindervestje hangt aan een tuinstoeltje uit Haacht. Daaronder staan geborduurde Miao kinderlaarsjes.De mens verzamelt de meest vreemde dingen!


Wie volgt mij op?

42 gedachten over “Corners of my home

 1. wat een verzamelingen ik ben er stil van en ga vanavond nog eens uitgebreid kijken

 2. Mooi al die hoekjes, zie er mooie dingen bij !! De knipsels en het jasje met schoentjes, leuk hoor. Wist niet dat ze baboesjka’s met zulke koppen hadden. Ik vind de meisjes wel wat vriendelijker dan deze norse staatshoofden. Mooi gedicht.
  Ik heb wel zin om al die bladen door te bladeren voor je :-))).

 3. Oh wat mooi!! Ik vind het altijd heerlijk om bij mensen naar binnen te kijken!! Leuk!! s’avonds met de hond uitlaten vind ik het ook altijd zo geweldig als mensen de gordijnen niet dicht hebben en je stiekem naar binnen kan kijken….en nu kan ik het gewoon geoorloofd doen!! Mooi!!
  :-))
  Ik kom wel naast Marian’ne zitten hoor om de boekjes te lezen!!! Neem wel wat lekkere chocolade mee!!
  🙂

 4. Hmmmm ik wil ook wel eens een weekendje komen helpen [bakkie thee erbij , chocolaadje] om die tijdschriftenstapel wat kleiner te maken voor je!!!!! Maar wat een leuke hoekjes , die met die kinderlaarsjes , erg snoezig!!!!!
  Marlies

 5. @marian’ne m, de baboesjka meisjes zijn vriendelijker, maar deze norse heren zijn interessanter!!8-)
  Ik heb geen gebrek aan tijdschriften…… er is altijd wat te lezen bij een mok koffie! (^_^)

 6. Ik heb een lange keukentafel die gezelligheid kan bieden aan een heleboel dames, als de tafel niet vol ligt met allerlei paperassen! (^_^)

 7. Berthi, wat enig!! Net als de anderen vind ik het zalig om bij anderen binnen te kijken, koop ook graag tijdschriften waarin een extra bijlage “binnenkijken” zit. Wat heb je een heerlijk interieur, licht vooral, vrolijk, kleurrijk en interessant! Zo’n tag lijkt me enig om te maken, maar ik heb geen idee hoe dat moet. Ik ga eens proberen uit te vinden bij “help”en wie weet komen jullie dan bij mij ook een keer op de koffie met chocolaadjes, maar vooral met een stuk “Lemon Square” zalig notengebak waarvan ik het recept binnekort zal plaatsen. Ja, koken is ook een hobby van me, dus zoals jij af en toe schrijft Berthi: tijd, tijd, tijd!!

 8. Wat leuk, we zijn allemaal ‘van het zelfde sop overgoten’: lekker bij anderen naar binnen koekeloeren. Eigenlijk is het volgen van weblogs ook zo iets: kijken waar een ander mee bezig is. Overigens kun je ook je hart ophalen op deze weblog http://on-my-desk.blogspot.com/

 9. Hier houd ik nu van….lekker meekijken of binnenkijken, zo je het wilt noemen, bij anderen. Ideeën opdoen……heerlijk.
  Wat ziet het er bij jou thuis leuk uit Berthi….een mooie oude tafel….helemaal mijn smaak. Ik dacht altijd dat ik de enige was waar zoveel tijdschriften rond slingerde, maar gelukkig, ik zie het bij jou ook 🙂

 10. Wat leuk, zo maar bij iemand binnen kijken. Vind ik het leukste wat er is, ben ook gek op alle woon bladen. Zou er haast een hond voor aanschaffen om elke keer een excuus te hebben om te gluren. Leuke tag.

 11. ik kijk mijn ogen uit!! En eigenlijk vind ik alles in/aan deze log je-van-het, maar de deurklink met aanhang trekt mijn bijzondere aandacht….wat leuk om deurhangers te verzamelen!

 12. wat een leuke weblog, en wat zijn er nog een hoop cratieve mensen.Ik brei ook heel veel.Ik ben op zoek naar een patroon van een gebreide onderbroek maat 38 tot42,kun je me misschien helpen. Mij zus wil er zo graag eentje
  Groetjes puck

 13. wat een leuke weblog, en wat zijn er nog een hoop cratieve mensen.Ik brei ook heel veel.Ik ben op zoek naar een patroon van een gebreide onderbroek maat 38 tot42,kun je me misschien helpen. Mij zus wil er zo graag eentje
  Groetjes puck

 14. Wat leuk Berthi om zo even bij je op
  ” visite ” te komen . Het ziet er reuze gezellig uit. “t ja tijd om al die tijdschriften door te werken , dat komt me bekend voor !!

 15. Hee, gezellig bij Berthi op bezoek en we hoeven er niet eens een stuk voor te rijden 🙂
  Leuk Berthi, het ademt een ongecompliceerde en gezellige sfeer uit, dat mag ik wel!
  En die stapel tijdschriften…. ik moet ook nog zoveel uitzoeken en wegdoen, oei, dat vind ik zóóó moeilijk!

 16. Te gek, die foto’s van je huis. ik ging gelijk met andere ogen om mij heen kijken.
  Laat maar horen als ik aan de beurt ben! En ik heb nog een waanzinnig goed recept van een sinaasappeltaart, kunnen wij die ook nog uitwisselen!

 17. Gezellig dat er vandaag zoveel mensen op visite komen! Ik had trouwens mijn huis vandaag al behoorlijk vol! (^_^)
  Vandaag vierden we de verjaardag van Matthijs, Eline en Thijmen. Thijmen was in december jarig, Matthijs in januari en Eline in februari. Het was moeilijk om een datum te kiezen waarop iedereen zou kunnen, maar uiteindelijk kwamen we uit op 11 maart. Daar bovenop al jullie gezellige bezoek op mijn blog nog eens. Deze zondag kan niet meer stuk!! Ook de zon liet zich van de goede kant zien!
  Al met al een prachtzondag met ontzettend veel gezellige visite, zowel in huis als op mijn blog!
  SUPER!!!

 18. Ik stel voor dat Corrie en Betty mij opvolgen! Binnenkort komen wij bij jullie binnenkijken! (^_^)

 19. Wat een vrolijke en opgeruimde (dat vooral, op negen plaatsen!) foto’s. Leuk om even binnen te mogen kijken op jullie drievoudige verjaardag 😉

 20. @puck holleman, ik ben in mijn boeken gaan zoeken en kwam alleen een oud patroon tegen van een “directoire”, dat is een ouderwetse gebreide onderbroek met pijpjes! Dat zal je beslist niet bedoelen!

 21. @Neeltje, leuke link! We zijn toch allemaal hetzelfde, we kijken o zo graag bij anderen binnen! (^_^)

 22. Leuk even bij je op de koffie!
  Je hebt een leuke mix van alles door elkaar, heel persoonlijk!
  @Betty,
  sinaasappeltaart???? Mmmmmmmmmmmmmmmm kan je het recept een keer op je log zetten? Komen we bij je op bezoek met een stukje taart!

 23. Wat een gezellige hoekjes heb jij gemaakt van je verzamelingen. De was tafel in je keuken, daar ben ik helemaal weg van. Ook je chineese vestje met laarsjes vind ik heel erg leuk. Het is duidelijk waar jij liefhebber van bent! Gezelligheid en blij met alle dingen die je dierbaar zijn.

 24. Wat een gezellig huis zeg!het knipwerk vind ik prachtig zo in dat hoekje en de chinese spulletjes,erg mooi….alleen word ik als boekenwurm natuurlijk gek dat ik niet kan zien wat je leesvoer is :)))))Dorinde van Oort???

 25. @hilly, knap van je dat je vanaf de foto goed kunt raden welk boek er ligt!
  Het is inderdaad: Vrouw in de schaduw van Dorinde van Oort. Ik had een interview met Dorinde van Oort in de Margriet gelezen en het trok de aandacht. Het andere boek is: De man met de hoed van Pauline van de Ven. Ik heb de voorpublicatie van dit boek gelezen en dat is zo goed en boeiend geschreven, dat ik daarna het boek direct kocht. Ik moet beide boeken nog lezen. (^_^)
  Eerder schreef ik al over Pauline van de Ven:
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2005/10/de_man_met_de_h.html
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/09/de_man_met_de_h.html
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/09/merklapjes_van_.html
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/10/monogram_lb.html

 26. Wat leuk om bij jou binnen te mogen kijken.
  Wat heb je een verschillende verzamelingen.
  Ik vind het vooral grappig dat Marga het heeft over de tijdschriften. Zij is toch degene die het boek heeft van “Opgeruimd” Laatst was de schrijfster hiervan bij de Bijenkorf in Utrecht. En zij stelde dat een weekblad na een week de deur uit moet en een maandblad na een maand. Dus zij zal niet zulke stapels hebben.
  Marja

 27. @Marja Eeldert, een week, een maand is zo snel voorbij. Ik heb de pagina’s die ik wil bewaren uit de tijdschriften er dan nog niet uitgehaald! Soms na een half jaar nog niet!(^_^)
  Misschien is het boek “Opgeruimd” dan iets voor mij?? Nou nee, toch maar niet… er komen al zoveel boeken het huis in en die moeten allemaal weer een plekje krijgen!(^_^)

 28. wel een late reactie van mij :-+ maar hardstikke leuk dat je foto’s geplaatst hebt. Ik vermoedde al vele leuke hoekjes in je huis met textielspullen. Bedankt dat je ons laat meegenieten. Ik ben benieuwd wie de volgende is..

 29. Koop dat boek maar niet!!! Want een ander iets wat er in wordt verkondigd is, dat als er iets nieuws wordt aangekocht, iets anders het huis moet verlaten. En dan lijkt het me toch wel erg moeilijk kiezen, van al die mooie dingen,die je hebt. Maar ik wordt soms zo moedeloos van al die stapels tijdschriften en boeken, waar je niet aan toe komt om te lezen. Heb jij dat niet?Marja

 30. @Marja, nee, nee…. ik ga dat boek niet kopen. Keuzes maken is het lastigste wat er is.
  …. Maar ik wordt soms zo moedeloos van al die stapels tijdschriften en boeken, waar je niet aan toe komt om te lezen. …
  Heel HERKENBAAR, Marja. Telkens heb ik het voornemen om eindelijk dat boek eens te gaan lezen en dan komt er weer iets anders tussendoor.
  Eline zegt altijd; je moet ‘gewoon’ gaan zitten en dan lezen!!

 31. Ja mooi gezegd “gewoon gaan zitten en lezen”, maar makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet natuurlijk ook wel rustin je hoofd hebben en even niet denken aan alle dingen die “moeten”
  Is Eline je dochter of had je alleen 2 zoons?
  Ben het even kwijt en heb de naam Eline al gezien de afgelopen week. Het is trouwens wel knap, hoe je zo veel mensen kunt boeien met je weblog. Je hebt iedere keer weer iets verrassends te melden.
  Denk dat je bij veel mensen in de favorieten staat.
  Groet
  Marja

 32. Ja, dat lezen, op de een of andere manier lukt het overdag niet vaak, eigenlijk alleen als ik op vakantie ben. Maar ik lees vaak nog even om goed in slaap te komen. Dan duurt een dik boek wel lang, want na een paar bladzijden ben ik vertrokken. Jan heeft me wel eens wakker gemaakt omdat ik met het boek in mijn handen diep in slaap lag. Steenkoude vingers en een stijve schouder, maar ik kan het niet laten.

 33. @Marja, ik weet het… het is gemakkelijker gezegd, dan gedaan! Ik kom ook veel te weinig toe aan lezen.
  Ik heb twee zoons, Matthijs en Thijmen, en één dochter, Eline.
  Dat zou heel leuk zijn als ik bij zeer veel mensen te vinden ben bij hun ‘favorieten’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *