BorduurpatronenOntelbare borduurpatronen zijn er! Je vindt ze in boeken, tijdschriften en op internet. Daarnaast had je in vroegere tijden de losse velletjes papier met de handgekleurde/handgetekende of gedrukte borduurpatronen. Zo’n los papiertje kon je natuurlijk snel kwijt raken. Toch ging de borduurster hier voorzichtig mee om, vermoed ik. Vandaag de dag komen er af en toe van deze mooie patronen boven water, zoals deze twee die ik onlangs van Marijn Basten kreeg. Marijn had een aantal patronen van een oudere dame gekregen, die op de handwerkafdeling van de Bijenkorf heeft gewerkt.
Niet alleen Marijn bofte met zo’n prachtige gift, ook Lilian was de gelukkige om handgetekende patronen te mogen ontvangen. De patronen zullen op haar weblog komen te staan.

20 gedachten over “Borduurpatronen

 1. Ik kom net terug van “tante’s zolder” leuke link 😉 Mooi, die oude patronen. ooit stonden er in HzG ook een paar. Ik heb nog steeds vage plannen om die eens in een bruikbaar patroon om te zetten. maar ja, tijd hè 😉

 2. Bedankt voor de tip,wat een mooie patronen he en wat vreselijk leuk om zoiets te vinden op zolder en via internet te delen met iedereen ,wat een werk.Superleuk!!

 3. Marcella, nee ze zeggen hoe later op de avond hoe ‘schoner’ het volk :-))))).
  Tropenjaren tellen dubbel!!
  De dag krijgt écht niet meer uren, helaas !!

 4. @marian’ne m, :-))))))))
  Waar staat dat winkeltje waar je tijd kan kopen? We hebben het er hier al eens eerder over gehad??? In een ver verleden al weer….!:-)))))))

 5. Berthi, wat een geweldige link, ben er meteen naar toe gegaan en heb die prachtige patronen gezien. Daar word ik erg vrolijk van en ik stond ook al niet chagrijnig op
  :-)Fijne dag allemaal. Corrie

 6. Leuke link!! Wat mooi dat op zo’n manier deze patronen bewaard kunnen blijven.
  Zal er zeker vaker gaan rondneuzen!!

 7. Hallo Berthi,
  ik vind jou web log fantastisch.
  Zelf borduur ik ook heel graag.
  Merklappen zelf ontwerpen en borduren, doe ik ontzettend graag.
  Wil jij mij wat meer vertellen over jullie hartenproject?
  Ik zou dan graag meedoen in dit project.
  Groetjes Ella.

 8. @Ella Dinjens-Delnoy, dank je voor je compliment!! Het is altijd fijn om te horen dat mensen genieten van mijn weblog. Het kost tenslotte toch wel wat tijd.
  Nu naar het Harten-project. Allereerst ben je van harte welkom om met ons mee te doen en ik zou het erg leuk vinden als jij je wilt aansluiten.
  Er zijn bijna geen regels. Je mag zelf elke handwerktechniek kiezen die je zelf het beste bevalt/ligt. Als er maar een hart/harten op voorkomt(en). Als iedereen aan het einde van dit jaar het werkstuk klaar heeft, dan komen alle hartenlapjes op een aparte site te staan zodat iedereen ze kan bewonderen.
  De fotogalerie, voor het Abc-project van vorig jaar, komt één dezer dagen online.
  Matthijs, mijn oudste zoon, is er op dit moment druk mee bezig. Nog een paar dagen geduld en je kunt de foto’s bekijken van de Abc’s die klaar zijn.
  Ook willen we voor de liefhebbers, het is geen verplichting, een Harten-meeting gaan organiseren volgend jaar. Afgelopen januari hebben we een zeer geslaagde en gezellige Abc-meeting in Utrecht gehad.
  Dus… er zijn weinig regels. Het belangrijkste is, om te genieten van het handwerken en dit te delen met anderen. Op deze manier stimuleren we elkaar en leren we van elkaar.

 9. Ik kijk uit naar een foto overzicht van de ABC tjes. Voor de hartjes heb ik al heel wat ideeen: een soort combinatie van patchwork met borduren, in mjn hoofd is het al bijna klaar, nu nog echt maken!

 10. @Betty, “patchwork met borduren” !! Geweldig!
  Het lijkt me super om aan het eind van het jaar verschillende handwerktechnieken te kunnen bewonderen.
  Zelf heb ik verschillende ideetjes, maar telkens verander ik weer van idee.
  Ik begin pas als ik definitief heb besloten wat het gaat worden. Het is zo moeilijk kiezen!!:-))) O ja, mijn Abc (internetalfabet) moet ik natuurlijk ook niet vergeten.

 11. Nee Betty!! Niet gaan patchworken met borduren!!! Dat is helemaal niets!! Hoe kom je erop?? Vreselijk!! Waarom vreselijk?? Omdat ik dat aan het doen ben!!
  ;-))

 12. Berthi, wat een leuke link naar tantes zolder. Die op jou log staan zijn erg mooi. Heerlijk oud zien ze er uit. Ben benieuwd naar de foto’s van de ABC’s. Ik heb gisteren inkopen gedaan voor het harten project. Plannetje is bijna rond. Ik krijg het weer druk, want er kom een kleinkind bij in september. Daar wil ik ook voor aan de slag! Ohhhhhh,wie heeft er een beetje tijd over?

 13. Wat heerlijk om zoiets te krijgen! Lijkt me leuk dat uitwerken ;-)Als ik meer tijd zou hebben, zou ik me anders ook aanbieden om ze in mijn borduurprogramma om te zetten! Dat is zo ontspannend om te doen!
  Goed te horen dat ik niet de enige twijfelaar ben met de harten! Ik heb een hele hoop ideeén en steeds denk ik ja die en dan denk ik een paar dagen later weer, nee toch die andere 😉

 14. @Marijna, wat een mooi nieuws voor je! Voor het aanstaande kleinkind wil je natuurlijk weer iets leuks gaan maken. Aan vervelen kom je dus voorlopig niet toe!!:-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *