Alfhild Fågel


Een handgeborduurd kussen dat ik circa 1,5 jaar geleden bij IKEA kocht.

Naam: Alfhild Fågel

Afmeting: 50 x 60cm

Borduursteken: kettingsteek, platsteek en steelsteek

16 gedachten over “Alfhild Fågel

 1. Erg leuk, die had ik ook weleens gezien, maar in het krantje stond: nieuw! Misschien zijn niet bij alle Ikea’s dezelfde of zijn ze al uitverkocht. Ik ga eens hier in de buurt kijken, groetjes

 2. @Betty, volgens mij is er een nieuw model kussen, langwerpig, dat in deze stijl geborduurd is. Maar zeker weten doe ik het niet. In ieder geval een goede reden om nu naar IKEA te gaan!!

 3. Ik vind het een mooi kussen, maar zet wel mijn vraagtekens bij het handgeborduurd. Als het wel zo is, in welk land is het dan geborduurd? Is de maakster (maker) betaald voor zijn werk?
  IKEA heeft zulke goedkope producten (wel vaak erg leuk hoor!!) dat ik af en toe wat wantrouwig word.

 4. @Mienke, toen ik het woord ‘handgeborduurd’ las, vroeg dat om nadere bestudering. Ik vergeleek een aantal kussens met elkaar, bekeek de aan- en afhechting van de borduurdraden en kwam tot de conclusie dat de kussens daadwerkelijk handgeborduurd zijn in China. Ik neem aan dat de mensen betaald zijn naar de maatstaven die in China gelden.

 5. @Berthi,
  Gelukkig! Dank voor je geruststellende reactie!
  Ik ben niet altijd even consequent hoor, maar probeer wel een beetje te kijken naar oorsprong etc.
  Dit kussen heeft wel een lenteachtige uitstraling en ik snak zo langzamerhand naar wat zon! Af en toe hoor ik de vogeltjes al heerlijk te keer gaan, een goed teken!

 6. Ik heb het kussen ook al een tijdje. telkens als ik ernaar kijk, wordt ik er vrolijk van. ik heb er nooit bij stil gestaan dat het handgeborduurd zou zijn – dat verwacht je niet van zo’n massaproduct. nu het wel zo is, ga ik er dubbel van genieten (tenminste, als ik er inderdaad mag van uitgaan dat het op een ‘eerlijke’ manier geproduceerd is…)

 7. Berthi, wat een goede tip. Ik ga overmorgen langs IKEA, vind ze heel leuk voor de logeerkamer. Vrolijk en het staat zo verzorgd om een extra-mooi kussen neer te leggen. Ik word zelf ook altijd “blij” van iets, dat met zorg gekozen is op een logeerkamer. Het zijn de kleine dingen, die het doen, die het doen….

 8. @ineke, ik wens je alvast een gezellige winkeldag bij IKEA. Laat je ons meegenieten van je aankopen?

 9. Er is inderdaad een nieuw handgeborduurd kussen, iets met halve kruissteekjes op stramien met een mosgroene rand. Een soort kruidentakjes op ecru achtergrond. Het kussentje is veel kleiner dan deze hierboven.
  De monogram kussentjes zijn in diverse lettercombinaties te koop.

 10. @marcella, ik heb vier kussens gekocht met verschillende lettercombinaties.
  Het materiaal is 55% linnen en 45% katoen. Afemeting: 40x40cm en de naam is ‘Alvine Versal’.

 11. en ik maar denken dat de servetten uiit de verzameling komen
  leuke kussens van Ikea, eiogenlijk moet ik er heen, maar……………..

 12. @basje, nee, nee, deze kussens zijn echt bij IKEA gekocht. De kussens met de geruite hoezen, heb ik gemaakt van servetten, ooit gekocht bij de HEMA.

 13. Hoi Berthi, mooie kussen heb je toen bij Ikea gekocht. Ziet er vrolijk uit. Ze hebben vaak leuke dingen bij de Ikea. Groetjes SUUS

 14. @Suzanne, gezellig dat je even langs komt.
  En… bij IKEA hebben ze prachtige spulletjes! Het is altijd leuk om even naar IKEA te gaan, althans…. als het geen zaterdag of zondag is!:-))

 15. dag mensen, ik ben op zoek naar dat kussen hierboven werk zelf ook bij de ikea en dacht ik koop m wel naar mijn zwangerschaps verlof bleek t gewoon te zijn uitverkocht als iemand m nog kwijt wil laat t me effe weten t is voor mijn kinder kamer alvast bedankt groetjes esmee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *