13 gedachten over “Stopjes

 1. Weven met de naald :-)Een draad volgen lijkt me niet zo moeilijk, maar om in het niks, een gat te stoppen, lijkt me heel wat gepuzzel! Knap zeg!

 2. een weefsel stoppen gaat prima, hoe het werkt met breiwerk heb ik nog niet geprobeerd. wat je eigenlijk moet doen bij het stoppen van gaatjes in je mangeldoek is aan weerskanten telkens een lusje laten staan. Je mangeldoek is vaak gewassen, de stopdraad niet. Daardoor kan het stopje krimpen in de was.
  @ Wilma als ik mini ga breien begin jij aan een stoplapje? je hebt het nu al zó vaak geroepen 😉

 3. @ Marianne en Marijna, weven met de naald en draad… wat is dat mooi gezegd!!
  @marian’ne m, ik heb een foto van héél dichtbij genomen en daarna op de pc vergroot.
  @marcella, een mangeldoek werd vroeger nooit gewassen. Alleen als hij ergens klem had gezeten waardoor hij vuil was geworden.
  Ik heb sommige mangeldoeken zelf gewassen. Niet in de wasmachine, maar in het bad.
  Maar je hebt gelijk. Het is altijd beter om een lusje, zoals ook op de stoplappen te zien is, aan weerskanten van het stopje te laten zitten.

 4. knap gedaan , ik zou er een groet loupe voor nodig hebben het stoppen is een kunst op zich

 5. @Tijm, de bovenste foto vind ik zelf wel bijzonder omdat de draden zo mooi gelijk lopen en dit duidelijk te zien is. Maar ook het pluizige van enkele draden, waar de draad stuk is gegaan, zie je. Het verschil van de oude weefseldraden met het nieuwe stopgaren (een dunne draad heb ik gebruikt) is duidelijk te zien.

 6. Knap stukje werk, Berthi! Ik zie altijd erg tegen het stopwerk op, maar als ik de eerste sok van de stapel succesvol “bewerkt” heb, ben ik best wel weer een beetje trots en dan krijg ik er ook zin in. Ik stop niet alles hoor, alleen de dure sokken, en soms een stukje linnen (tafelkleed e.d.)

 7. Knap stukje werk, Berthi! Ik zie altijd erg tegen het stopwerk op, maar als ik de eerste sok van de stapel succesvol “bewerkt” heb, ben ik best wel weer een beetje trots en dan krijg ik er ook zin in. Ik stop niet alles hoor, alleen de dure sokken, en soms een stukje linnen (tafelkleed e.d.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *