Hilly

In mijn postvak vind ik regelmatig ‘spam’, die ik zo snel mogelijk in de prullenbak laat verdwijnen. Gelukkig blijven er voldoende mooie, leuke, aardige, lieve berichten over. Eén berichtje van de afgelopen dagen wil ik met mijn lezers delen. Hilly stuurde onderstaande enthousiaste email met foto’s:
Hoi Berthi, ik geniet van jouw inspirerende, informatieve en vooral vrolijke weblog/site. Geweldig, dankjewel. Ik ben naar de workshop “knottedoek” (lees hier en hier over de knottedoek) geweest en heb zelfs als beginneling daar genoten tussen de ervaren borduursters. Nu nog tijd vinden om eraan verder te gaan… Zelf heb ik ooit een richelieucursus bij het NCH gevolgd en daarna thuis gordijntjes gemaakt…van een punt van een tafelkleed… groeten Hilly.

16 gedachten over “Hilly

 1. Gelukkig maar dat er tussen AL die spam leuk mail binnen komt !!
  Hilly, wat mooi gemaakt en wat een leuke sfeer, binnen zowel als buiten. En misschien mogen we ooit de resultaten van je knottedoek ook zien !!

 2. Hilly, een geweldig idee om van een punt van een tafelkleed, zo’n mooie gordijntjes te maken. Ze zijn erg mooi geworden en ze passen perfect bij de sfeer van je huis.
  De tafel is erg gezellig gedekt (opgehaald, zeggen ze in Brabant!!), ik zou zo aan willen schuiven!!
  Goed voorstel van marian’ne m!!

 3. Hartstikke goed hoor. En niet iedereen kan alles, maar wat je kunt leef je daar lekker in uit op handwerkgebied. Mooie foto’s , volgens mij ook een heerlijk diner.

 4. ik zou zo op bezo4k willen komen om je gordijntjes te bewonderen en je tafel, ziet er super uit past zo goed bij de luikjes

 5. Een mooi gedekte tafel doet toch heel wat .
  Tegenwoordig wordt er bij velen hangende voor Tv met het bord op schoot de maaltijd genuttigd .
  En hier wil iedereen graag aanschuiven .
  Prachtig en alles mooi in stijl .
  Samen achter heel mooie gordijntjes .
  Wat een leuk idee en de foto van buiten geeft een prachtig beeld hoe alles past in het geheel .
  En de Knottedoek daar ben ik heeeel nieuwsgierig naar ! ! !
  Blijf geduldig afwachten , wil je niet opjagen .

 6. Hm ik zou daar aan die tafel wel een vorkje mee willen prikken , en dan het dessert maar buiten opeten!!!!!
  Marlies

 7. Ik ben heel benieuwd hoe jou knottedoek er straks uit zal zien, Hilly, ik ben er zelf al weken druk mee, het is een heel werk maar het wordt straks erg mooi. mooie foto’s heb je gemaakt, lijken inderdaad zo uit een woontijdschrift gehaald.

 8. Pfft wat een vreselijk leuke reacties joh!!Ik zit hier met rode wangetjes en ben ook blij dat ik me een beetje kenbaar heb gemaakt ,want ik zit al heel lang “mee te lezen”,dit voelt beter.
  Ik ben ook blij dat jullie schrijven “ooit” mijn knottedoek te willen zien,want ik ben ook druk met lezen (werk op een boekenafdeling) en volg momenteel een cursus kunstgeschiedenis…maar ik ga stug door…
  Groeten Hilly van Hassent

 9. @hilly, Leuk dat je reageert!!
  Mmmmmmmm, een boekenafdeling… heel boeiend en een cursus kunstgeschiedenis staat ook al heel lang op mijn lijstje. Wie weet komt het er ooit nog van……!!??? Maar ik zou me ook meer willen gaan verdiepen in fotografie…..!!
  Plannen genoeg, maar altijd beter dan geen plannen hebben!!

 10. Ik ken die uitdrukking niet van ‘opgehaald’ hier in Brabant. Ik meen dat ze in deze omgeving waar ik woon in Brabant spreken van ‘opgedaan’ en ‘afgedaan’.
  Wij zijn helaas heel langzaam naar het type met bord op de bank toegegroeid.
  Kunstgeschiedenis is een heerlijk vak en er is zoveel in te ontdekken. Ik heb op de universiteit in Utrecht deze studie gedaan, alleen niet afgemaakt. Toen ik hele verhandelingen en artikelen moest lezen over een kerkdeur en over de teen van Johannes was mijn lol helemaal over. Ik heb nog wel altijd een zwak voor kunstgeschiedenis. In handwerken interesseert mijn dochter zich niet, maar gelukkig wel in kunstgeschiedenis.

 11. Ik heb het niet eerder gehoord, maar dat is juist ook leuk dat er zoveel verschillen in het dialect zijn 🙂

 12. Maak je niet ongerust hoor,zo dekken we um alleen als er vrienden komen eten ,vnadaar dat t zelfs vastgelegd was op foto’s.(en de gordijntjes er toevallig opstonden)
  Wij zijn van schooteters net “placemat optafel eters ” geworden,hahaha
  De kunstgeschiedenis in Boijmans van Beuningen is een basiscursus,dus in vogelvlucht een kennismaking …dus gelukkig niet over de teen van Johannes….

 13. @hilly, in ieder geval heel mooi vastgelegd, waardoor je nog dagen erna kunt genieten!
  Een basiscursus kan heel zinvol zijn. Hierna kun je beslissen of je er verder in wilt verdiepen of dat de basis voldoende is geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *