’n Steekje Los


Manlief was samen met Thijmen het afgelopen weekend in Leiden. Het fototoestel ging zoals altijd mee op reis, want je weet nooit wat je tegenkomt. Zo werd onverwachts dit pandje op de Oude Rijn in Leiden vastgelegd. Gaat de wolwinkel ’n Steekje Los verhuizen van de Haarlemmerstraat naar de Oude Rijn? Waarom?

19 gedachten over “’n Steekje Los

 1. Denk dat het een nieuwe winkel is .Heb nooit een breiwinkel in de Haarlemmerstraat gezien. Ken alleen Ribbels. Maar dit is wel een mooi pandje . Groet Martine

 2. Ik zoe niet weten waar dit en de andere is maar misschien meer ruimte, beter bereikbaar.
  Maakt niet uit als er maar een wolwinkel komt hé :-)).
  Die zijn er toch al te kort overal !!!

 3. leuk pand , ik weet in leiden alleen ribbels bij de kerk te vinden, dit moet nieuw zijn

 4. @martine van meeteren, via Google had ik dit gevonden:
  ‘N Steekje Los
  Haarlemmerstraat 249 /A
  2312 DS LEIDEN
  NEDERLAND
  Detailhandel in wol en kralen alsmede het geven van workshops in het maken van sieraden.
  Wellicht gaan zij zich nu helemaal richten op breigaren. Ze komen in een prachtig pandje te zitten.
  @marian’ne m, toch mooi dat de wolwinkels nu weer kunnen bestaan!! De afgelopen jaren
  zijn er zoveel handwerkzaken/wolwinkels dicht gegaan.
  Via internet wordt er tegenwoordig ook veel besteld, maar er gaat toch niets boven het zien en voelen van garen!!

 5. Zit ik hier met een gebroken klompje! Werk al jaren in Leiden, nooit verder gekomen dan Ribbels, en dan blijkt er nog een breiwinkel te zijn! Hoewel: als je het straatje dat leidt naar de Morspoort insteekt zit (zat?) er nog een garenwinkel, zo eentje die sinds de jaren vijftig niet meer is veranderd en waar alle faillissementen als door een wonder aan voorbij zijn gegaan. Assortiment en eigenaresse zijn prehistorisch….

 6. Nou, wel een leuk idee, Froukje. Mooie uitwijk voor de dure Afstap met vooral alleen maar Rowan in Amsterdam.

 7. @froukje, misschien is er een nieuwe eigenaar gekomen, die de hele boel een facelift gaat geven en vervolgens naar de Oude Rijn vertrekt!!???
  Maar… als jij toch zo vaak in Leiden komt, is het een idee om eens poolshoogte te gaan nemen!! Tevens een leuk uitstapje!

 8. Hallo dames,
  Leuk hier mijn eigen pandje te zien! (Getipt door Lia, initiatiefneemster van Stich ’n Bitch Leiden. Bedankt hiervoor!)
  Ik ben dus de eigenaresse en het is helemaal nieuw. De Haarlemmerstraat is mijn woonadres en zo stond ik tot voor kort ingeschreven bij de KvK. Mijn plan was inderdaad om kralen en wol te gaan verkopen. Zelf denk ik echter dat er meer vraag naar wol is. Kralenwinkels zijn er genoeg! Ik ga Phildar en Drops verkopen. Op het laatste merk wacht ik nog en dan ga ik open! Hopelijk a.s. zaterdag. Kom langs zou ik zeggen!

 9. @Jacqueline, prachtig dat je ons uitleg geeft over dit mooie pandje en je wolwinkel.
  Als ik in Leiden ben, kom ik zeker een kijkje nemen. Maar voor diegene die in de buurt van Leiden wonen, is het goed om alvast te weten welke merken je gaat verkopen en dat je waarschijnlijk a.s. zaterdag opengaat.
  Bij deze wil ik je heel veel succes wensen!!

 10. Hallo en wat leuk dat we er een breiwinkel bijkrijgen in Leiden! In Leiden-Noord / Leiderdorp hebben we ook een SnB groep – we ontmoeten elkaar een keer per maand op een maandagavond (de volgende keer is het op 19 maart) en elke week op de woensdagmiddag tussen 15.15 en 16.00 bij zwembad de Does in Leiderdorp. Ik ben zelf nu ook met een Drops project bezig, dus erg leuk dat je dat gaat verkopen – succes ermee! Groetjes, Irene.

 11. Jacq, dit wordt een topper. Vooral moeten alle breisters even bij je langs gaan om naar je toonbank te kijken…kunnen ze gelijk je assortiment bekijken en kopen…Succes

 12. Wij wensen Jacq natuurlijk heel veel succes met haar nieuwe winkel, ziet er heel leuk uit!!!!

 13. IK keek eerst wat schaapachtig, maar je hebt nu toch hele mooie wol. En een hele mooie winkel! Veel succes!

 14. IK keek eerst wat schaapachtig, maar je hebt nu toch hele mooie wol. En een hele mooie winkel! Veel succes!

 15. Jaqueline een gewéldige winkel en heel gezellig ook.Heb inmiddels de trui van Jan-Willem af en ga onmiddelijk beginnen aan andere:voor mijzelf.
  succes hoef ik je hier niet meer te wensen want dat heb je inmiddels al….
  Marie Louise

 16. @Marie Louise, als ik weer in Leiden ben, wil ik zeker een bezoekje aan de winkel van Jacqueline brengen. De laatste keer (in februari) was ik op zondag in Leiden, de dag dat de winkels gesloten zijn!

 17. Ik was net nog in Leiden !!!Als ik dit had geweten, ik ben namelijk op zoek naar een breipatroon voor een trui/jurkje.Weet iemand of Jaqueline ook een website van dr winkel heeft?En of ze donderdagavond(koopavond) open is??
  Alvast bedankt…
  groetjes Laura

 18. thanxxx,
  ga gelijk ff kijken.
  vriendelijk bedankt….
  groetjes Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *