Vastelaovend 2007Vastelaovend 2007 zit erop. Gisteren was de afsluiting met de boérebroélof en maandag trok de Jocusoptocht door de stad. Tijdens de urenlange optocht passeerden prachtige, grote, kleurrijke groepen met jongeren en volwassenen, joekskapellen en muziekgezelschappen. De jury sprak over één van de mooiste optochten sinds jaren. De hoeëgheid van Jocus en zijn adjudanten waren bij diverse groepen en faatsen (eenlingen) onderwerp van humor en carnavaleske spot. Een pluspunt voor de vastelaovendvierders was het gunstige weer. De weergoden waren dit jaar zeer goed gezind. Dat is in het verleden wel eens anders geweest.
Op naar vastelaovend 2008!

5 gedachten over “Vastelaovend 2007

 1. Hier in Raalte werd de afgelopen dagen ook carnaval gevierd. Niet zo uitbundig als in het zuiden, maar toch..
  Gistermiddag was het met Foekepotten, de beurt aan de kinderen. Ze gaan dan, liefst met een foekepot – blikje omspannen met een varkensblaas, een stokje middendoor en dan komt er een krassend geluid uit – langs de deuren om lekkers, meestal snoep, op te halen.
  De kinderen zingen dan het (lange)foekepottenlied:
  ’t Is vanavond vastenoavond,
  Sla maar op de bussen
  Vrouw, geef me dit
  Vrouw, geef me dat
  Vrouw geef mie ’n stuk van de varkensstat
  ‘k Heb geen geld om brood te kopen
  Daarom moet ik met de foekepot lopen
  Foekepotterij, foekepotterij
  Geef me een cent en ik ga voorbij
  Voor de snelle jongens is ook een kort foekepot-lied:
  In de kelder hang’n 2 worsten
  ’n Kort’n en ’n lang’n
  Geef me de lang’n en laat de kort’n maar hang’n
  Hierbij mag je lekker de “en” inslikken 😉

 2. @marian’ne m, de stad is in diepe rust!!!:-)
  Ik ga zometeen boodschappen doen en wie zal ik tegenkomen? De schoonmakers/schoonmaaksters??

 3. @anette-p, wat leuk dat dit nog gedaan wordt!!
  Gaan de kinderen dan verkleed? En de snoepjes gaan natuurlijk in het vastenblikje?:-)
  Als kind had ik een blikje waar het snoepgoed, dat ik door de week heen kreeg, in bewaard werd. Op zondag mocht ik er één snoepje uitnemen. Dit moest ik volhouden tot aan Pasen!! En…. dat was lang!!
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Vastentijd

 4. De kinderen zijn wel allemaal verkleed en of ze allemaal nog een vastenblikje hebben? Geloof maar niet!!
  Ik denk dat er vandaag, aswoensdag, ook van gesnoept gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *