VLISCO-quilt

Mien Boerekamp vertelt over deze mooie quilt, die zij gemaakt heeft met VLISCO-lapjes:

Hier is dan mijn laatst gemaakte VLISCO-quilt, gemaakt met het patroon straatstenen.
De quilt is maar liefst 2.85 m. bij 2.55 m. groot. Een heel oppervlak om te spelen met de kleuren van mijn VLISCO-lapjes.
De gele hoek is de linker bovenkant. Deze quilt heb ik in opdracht gemaakt en tijdens het maken heb ik dikwijls gedacht, hoe heb ik dit toch kunnen beloven. Vooral op het laatst als je die ellenlange lappen onderhanden hebt. Maar het karwei is geklaard. De quilt ligt bij de opdrachtgeefster op bed. Zij was er zeer verrukt over. (dat verzacht het uit handen geven: zoiets als een kind dat uit huis gaat)
Ik heb hem in vier delen (in de lengte) gemaakt en die doorgestikt langs de blauwe biezen. Daarna de vier delen dubbelzijdig aan elkaar gezet. Meters afwerkbies met de hand aan de achterkant tegengezoomd !!!!

21 gedachten over “VLISCO-quilt

 1. Mien, zoals je weet ben ik helemaal weg van de Vlisco-stoffen. Het is je weer gelukt om er een prachtige quilt van te maken, met een hele mooie en goede keuze aan kleuren.

 2. (ik had hem al op internet gezien), maar wat een geweldige quilt !!!!!!!!!!!!!!! en wat een werk !!

 3. Wat een werk!!!!!!!!!!! Heel mooi maar de meod zinkt mij dan al in de schoenen.

 4. nou, er gaat een wereld voor me open met deze quilt. geweldig, mien! leuk om werk van je te zien, ik ken je naam alleen van je reacties op mijn blog. dank je wel voor dit bericht, berthi.

 5. Geweldig, wat een kleuren en wat een werk!
  Is ie op internet ook op een andere plek te bewonderen?
  Ik vind de onderste foto leuk, die geeft een beetje inzicht in het gebruikte patroon.
  Mijn complimenten!

 6. Wat leuk jou quilt hier ook weer te zien. En wat een klus zo’n giga.
  Maar mooi hoor. Groetjes Martine

 7. Werkelijk prachtig, wat een mooie stofjes, de naam Vlisco kende ik niet, heb je nog meer quilts gemaakt en kunnen wij die bewonderen

 8. OOOO wat een geweldig werk. Wat een grote lap om te bewerken pffff.
  Mooi deze stofjes, leuk om deze te zien op de detail foto.
  Mien B, prachtig “kindje” hoor !!!!!
  (ik kan ze ook zó moeilijk loslaten :-)).

 9. Als ik zo’n Vlisco lap zie heb ik niet het idee dat ik die moet kopen 😉 Toch vind ik dit een erg mooie quilt, heel evenwichtig van kleur. Dit spreekt me als totaal wèl aan, prachtig!

 10. Ik vind het beeldschoon. Wát een werk. En wat een visie, met de kleuren zo gerangschikt.
  LIe(f)s

 11. Ook ik heb de quilt al elders gezien , ik ben er weg van!!!!!! Ik kan me goed voorstellen dat je het best moeilijk vond om het uit handen te geven [zoals ik dat had met de Mondriaan], maar ja het kind is groot geworden , letterlijk ook , en dan is het tijd om zijn “mama” te verlaten he.
  Ik hoop voor je dat je ook op een fatsoenlijke manier beloond ben voor je werk.De voldoening van zo’n gigaklus als het af is is al een beloning op zich maar toch….
  Marlies

 12. @Annita, Vlisco-lapjes zijn simpelweg vlisco-stofjes waar deze prachtige quilt van gemaakt is.

 13. Wat een prachtige quilt… enne, Berthi, ff geen hartjes meer, alsjeblieft. Zelfs op school zitten ze met harten en rozen. Brrr…

 14. wat een mooie quilt, Ik kan me vorstellen dat het een karwei was, met die maat, maar een succes is het zeker zijn die stoffen nog in de handel of is dit oude voorraad

 15. Als u echt een groot aanbod zoekt van Vlisco stoffen, moet U beslist de moeite nemen onze website even te bezoeken.
  Groeten Paul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *