“Ik kan niet praten en breien tegelijk”

Elza stuurde me deze twee krantenknipsels. Het gaat goed met de breicafés in Nederland.
Woensdag start er een breicafé in Nijmegen en onlangs startte Gemma de Jong een breicafé in Harlingen. Er kwamen al direct 35 aanmeldingen voor het breicafé. Een geweldige opkomst, de jongste is zestien en de oudste is tachtig. Sommigen kunnen praten en breien tegelijk, maar Annie heeft daar moeite mee, dus haakt zij kleine lapjes en maakt van alle lapjes één grote.

18 gedachten over ““Ik kan niet praten en breien tegelijk”

 1. Grappig om te lezen dat er in mijn geboorteplaats ook een breicafe is gestart!

 2. Het is eigenlijk ook niet gek dat praten en breien niet zo goed samengaat.
  We zijn zo opgevoed dat je tijdens het praten oogkontakt maakt met je gesprekspartner.
  En breien met je ogen dicht is inderdaad hééél moeilijk!

 3. Mooi, mooi, dat het breien (handwerk) zo in zwang is en zo gepromoot wordt.
  Ik kan mij moeilijk concentreren breien en praten tegelijk.
  Heb nog altijd een beetje een onbeleefd gevoel wanneer ik in gezelschap, met visite, brei.
  Ik probeer een heel klein beetje mijn steentje bij te dragen door tegenwoordig in het ‘openbaar’ te gaan breien.
  In de trein of op het station. Moet zeggen dat ik nog steeds een beetje schroom moet overwinnen hoor.
  Gisteren moest ik met mijn zoon naar de tandarts, ik had zeker 20 min. de tijd om te breien. En heb dat dan ook gedaan, een mini sokje. Eerst zat er niemand dus daar was niets heldshaftigs aan :-)).
  Toen kwam er een jonge Turkse vrouw die gelijk leuk reageerde, was helemaal niet erg. Daarna kwam er een man in een rolstoel die door zijn begeleider recht tegenover mij werd neergezet, oeps. (denk aan de beladen stilte in wachtkamers met het geboor als achtergrong geluid). Kreeg het een beetje warm/benauwd. Toen er nog een gezin van 6 personen zich om mij heen flankeerden was ik wel héééééééél erg stoer/dapper hoor dat ik gewoon door ging met breien !!!!!

 4. @marian’ne m,…. en alle ogen waren op je gericht!!!:-)
  …. en ze hadden een prachtige afleiding!!!!!

 5. Goed gedaan Marian’ne m!! Als er niemand naar je kijkt is het geen kunst maar met alle ogen op je gericht……knap!!! Misschien zijn de mensen thuis wel op zoek gegaan naar hun breinaalden!! Het werkt altijd wel aanstekelijk als je iemand ziet handwerken……..

 6. veer in je breiwerk. als je het eenmaal gedaan hebt gaat het de volgende keer veel gemakkelijker, En ja breien in het Heerenlogement is spanned hoor

 7. Marianne M, dapper hoor! Leuk dat er zoveel breicafés bij komen. Nu nog een in de noordoostpolder! Wie durft?

 8. Al die grijze koppen! Geeft toch aan dat gemiddelde leeftijd HOOG is. Dat image is nog steeds niet ‘jong’.

 9. @Irma, toch wel knap dat de grijze koppen zo snel met de tijd meegaan….!! En de bedoeling is toch dat zij de breikunst aan de nieuwe generatie door moeten geven??
  Dus…. ‘jong’ Harlingen??

 10. Hallo Berthi,
  wat veel mooi nieuws weer, ik vind het zo knap dat je dagelijks iets nieuws en dan ook nog interssant nieuws weet te brengen. Die wanten en dat boek dan, zo’n boek hoop je allemaal eens op de kop te tikken. Ik mag niet maopperen, heb er ooit heel veel tegelijk in een kringloopwinkel gevonden, maar nog steeds blijf ik struinen voor de kick van weer een topboek.
  Ik zal binnenkort ook eens een fotootje plaatsen op je site, Marian’ne vond dat ik dat best eens kon doen en nu durf ik dat wel, dus maar hopen dat het ook lukt.
  Groetjes Corrie

 11. @Corrie Wittebrood van Gijn, de ene dag is het interessanter wat ik breng, dan de andere dag!
  Inmiddels heb ik je website al verschillende keren bekeken en bewonderd. Jij maakt fantastische handwerken!! En ik vind het erg leuk dat je mee gaat doen aan het Harten-project.
  Als je een foto via mijn emailadres stuurt, dan kan ik het op mijn weblog plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *