Echte mannen breien

Marijn Gommans, studente en op dit moment stagiaire bij Dagblad De Limburger, bezocht op 31 januari 2007 de expositie Kaffe Fassett in het Modemuseum Hasselt. Gisteren werden de lezers van de streekkrant verrast met het artikel ‘Echte mannen breien’, geschreven door Marijn Gommans. De mensen die nog niet eerder van Kaffe Fassett hebben gehoord, zullen door dit artikel zeker geprikkeld zijn om op zoek te gaan naar meer informatie over deze kleurrijke textielkunstenaar.
Tot slot kregen drie handwerksters, waaronder Rose Brugman van SnB-Venlo, kort het woord om hun visie over breien, in enkele zinnen, weer te geven.
Nog een kleine opmerking van mijn kant: in het artikel wordt de naam Fassett fout geschreven (Fasset en Kasset) en daar stoor ik me aan. Andere foutjes wil ik door de vingers zien, in de krant komen we immers regelmatig schrijffouten tegen!

De foto van Marijn Gommans heb ik genomen in het winkeltje van Mia.

In deze log staan foto’s van Kaffe Fassett, die ik gemaakt heb in het Modemuseum Hasselt.

5 gedachten over “Echte mannen breien

 1. Leuk hé dat steeds meer jonge mensen handwerk gaan waarderen en ook weer doorvertellen.
  Ja vind ik ook heel belangrijk namen goed spellen!
  Nu moet ik wel zeggen dat hij een, voor ons, onmogelijke naam heeft :-)).

 2. @marian’ne m, als je voor de krant schrijft, moet het gewoon goed zijn en er zijn toch allerlei wegen om de schrijfwijze van iemands naam te checken?!

 3. Wat leuk dat je mij genoemd hebt in je blog.
  Jammer dat niet alles klopte in het artikel.
  Mijn woonplaats is VENLO.En onze tassenwebwinkel: Fan-tas-tic.nl
  Maar ja je kunt niet alles hebben.
  Trouwens een goed idee. SnB Tijdschrift zal het eens in de groep gooien. Wie weet.
  Dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *