Vakbeurs Creatief en Hobby

Vakbeurs Creatief en Hobby in Arnhem. Speciaal voor Stitch ’n Bitch was er een breicafé ingericht. Maandag had ik er samen met Brigitte, José, Miriam, Hilly, Klaudia, Marnel en Carla een gezellig dagje. Breien, praten, hapje eten, breiwerken bewonderen en breitechnieken uitproberen. Zo werd het in een rap tempo 17.00 uur.

Zoals je op de foto ziet heb ik geëxperimenteerd met het lintjesgaren. Leuk voor de vastelaovend!!

19 gedachten over “Vakbeurs Creatief en Hobby

 1. wat een vrolijk sjaaltje !!! en dan in zo’n gezellig breicafe zitten te breien !!!

 2. het was genieten met allemaal mensen die van handwerken houden! Berthi wat wordt het sjaaltje een dotje en niet alleen voor de vasteloavend hoor! En dan had je daar nog tijd om de bezoekers voor te doen hoe de steek moest, telkens weer met hetzelfde enthousiasme en geduld. Je bent een geboren lerares, petje af.

 3. Een heel erg leuk sjaaltje!! Een breicafe in Arnhem?? Dat hoorde ik dus steeds……tikken van breinaalden!!
  :o)

 4. Is dit die wol waarbij je, door het insteken van de naald, zelf de kleur van je sjaal kunt bepalen.
  Spannend!

 5. @annette-p, als ik het andersom had gedaan, was het sjaaltje grijs van kleur geworden….. de modekleur voor winter 2007-2008 en de daaropvolgende zomer!!:-)))))))

 6. Dus dat was het:-)). Verwachtte niet dat dit ook op maandag zou zijn, las hier en daar hierover.
  Ziet er gezellig uit, en leuk dat sjaaltje.
  wie neemt het in beslag, dochterlief :-)).
  En hoe beviel het breien met bamboe naaldjes !?

 7. @marian’ne m, …. een verrassing voor Eline als ze vrijdag thuis komt! Ik ben benieuwd naar haar reactie!!:-)
  Een oordeel geven over de bamboenaaldjes kan ik nog niet zo goed. Het is eigenlijk niet echt breien wat je doet met dit lintjesgaren. Om een mening te hebben moet ik eerst een gewoon breiwerk op de bamboenaaldjes gaan maken!

 8. @basje, het lijkt wel of er elk seizoen iets nieuws op de markt moet komen!!
  Zelf denk ik dat dit garen tijdelijk is. Ik geef mijn voorkeur aan het traditionele breien met de tradionele patronen. Dat blijft altijd mooi!!!

 9. je zou niet zeggen dat het gebreid is. ziet er wel heel grappig en leuk uit. Nou ben ik natuurlijk ook HEEL benieuwd hoe die steek is. Komt het patroontje hiervan in de linkerkolom van je weblog? 😉
  vroeg ze met een rood hoofd…

 10. @Marianne, ze noemen het breien, maar ik vind het eigenlijk geen breien. Je hebt twee breinaalden nodig, vervolgens neem je zeven steken op van het lint. Met de andere breinaald steek je achter in de steek, neemt een steek van het lint op en haalt hem er door. Je breit de steek niet.
  Heel simpel!!! Leuk voor een kinderworkshop!!!!
  Het is lastig om het op ‘papier’ uit te leggen. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is.

 11. Dag Berthi
  Toch maar weer eens aan je laten weten hoe ik elke dag weer geniet van je verhalen.
  Ga aub zo door, je doet er volgens mij veel mensen er een heel groot plezier mee.
  Bea

 12. Ja Berthi en de andere brei(st)ers van zondag en maandag, het was erg gezellig!
  Maar wat is nou toch vastelaovond……? Blijkbaar iets dat zich laat combineren met breien, dus het zal wel goed zijn. 😉

 13. Hallo Berthi
  Ik zie heel veel zweedse dingetjes voorbij komen? Hoe komt dat? Ik woon in Zweden, ik ga straks op mijn gemak even je site verder kijken want er staan interesante dingen op.
  Gr joke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *