Grijs


Twee dagen heb ik het gehad over kleurrijke ontwerpen en wat lees ik in Textilia deze week? Grijs is het helemaal voor zomer 2008 als het aan Li Edelkoort ligt. Volgens de trendwatcher is grijs niet alleen dé modekleur, maar ook een symbool voor opleving van het middensegment. Li Edelkoort gaf haar visie op de zomer 2008 onder de titel ‘Osmosis, the Grey Card of Life’. Staat de kleur grijs al model voor winter 2007-2008, voor het nieuwe zomerseizoen krijgt dit duidelijk vervolg. De thema’s zijn duidelijk uiteen gezet in diverse grijstonen, die volgens Li Edelkoort staan voor een periode van consensus en nuances. Nuance is er ook in het modebeeld, want ondanks dat grijs in alle mogelijke tinten aanwezig is, van rozegrijs, parelgrijs en smoezelig ecru, zijn er ook de nodige kleuraccenten. Geel, rood, groen en blauw zijn belangrijke smaakmakers, met een felle roze als bijzondere uitschieter.

Laat ik nu per toeval al voorop lopen met de nieuwe modekleur grijs in het vooruitzicht. In de uitverkoop lag er een paar antraciet grijze laarzen op mij te wachten!!

27 gedachten over “Grijs

 1. Grijs, ach wat saai; grijze mussen. Maar de laarzen zijn wel mooi !

 2. Eerste gedachte is idd SAAI !! Maar deze laarsjes zijn mooi, en kunnen gerust bij een mooie rose broek/rok (in jouw geval blauw :-)).
  Wil je toch wat meer kleur in de schoen dan kan je bij Jan Jansen terecht. Hij viert dit weekend/jaar zijn 45 jaar ontwerpers bestaan. Of ze lekker lopen is de tweede vraag en over betaalbaarheid hebben we het maar niet :-)). Wel leuk tijdsbeeld om naar te kijken !!!
  http://www.janjansenshoes.com/
  http://mannen.fashion.nl/fashion.aspx?ma=2094×92

 3. Grijs?????!!!!
  Og jeeh….mag je dit ook met mijn warme kleuren combineren??
  Alhoewel ik heb nu ook grijs aan. Maar het is niet mijn fovoriete kleur. Eigenlijk draag ik nooit echt kleur. Aardetinten!!! Ben ik niet van af te brengen…..

 4. zijn jullie al bezig met de zomermode 2008? eerlijk gezegd weet ik niet eens wat zomer 2007 modieus is 😉

 5. Heb vandaag een grijs truitje aan, maar dat heb ik al jaren. Het zit zo lekker !!!

 6. Dat heb ik het liefst…..kleding wat ik allang heb. Nieuwe kleding moet nog lekker gaan zitten. Moet nog eigen worden!!
  :o)

 7. Gea wat erg!!! Lijkt mij vreselijk!! Ga dus nu echt mijn log op DVD zetten. Het is net een klein handwerkdag boek en het lijkt mij vreselijk om dit te verliezen!!
  *rent weg om lege DVD’s te zoeken*

 8. Marcella, ik richt me ook eerst maar eens op de zomer van 2007!
  Enne ik draag gewoon wat ik lekker vind en wil me wat minder laten lijden (idd met lange ij!) door wat ons voorgeschreven wordt!
  berthi, je laarzen zijn mooi hoor!

 9. @marian’ne m, jij mag nooit meer raden!:-))
  Wéér de hele dag op pad…. verslag volgt!!!
  Heb je geduld tot overmorgen??:-)
  De laatste tijd druk met allerlei afspraken en uitstapjes!! Het wordt nu echt tijd om de bezem eens flink door het huis te halen en dan kan ik tussendoor de blogs en de reacties lezen en reageren!

 10. Het zijn eenvoudige laarzen die erg fijn lopen. Ik heb ze vorige week nog net op de valreep kunnen bemachtigen in de uitverkoop!

 11. Nou dan moet die blogger mij dat ook maar leren!!! Ik ben op zoek naar een breirol patroon. Van de week heb ik daar nog gereageerd en nu spoorloos!! Marlies zag daar een reactie staan van Juul en werd helemaal blij om wat ven haar te lezen. Bleek een oud berichtje te zijn……en nu?? Nu kan ik hem niet meer vinden!! En het moet mijn laatste patroontje worden aan de breirol!! Hij is bijna klaar….heerlijk!!
  *rent weg om verder te zoeken!!!*

 12. @marian’ne m, LOL
  Misschien een leuk raadspelletje:
  Waar zou ik geweest kunnen zijn???:-)
  Om het je gemakkelijk te maken kan ik je vertellen dat het met handwerken te maken heeft!!:-)

 13. @Marian’ne je bent een schat!!!
  Ik had dit zo gebreid hoor…..
  Mijn rol is klaar!!!
  Goed dat je mee ging denken!!

 14. wat een mooie laarzen en zo een makkelijke kleur , kun je nooit fout mee zijn, Wandel een eind weg er mee zonder blaren,

 15. li edelkoort? ik vond lidewij veel mooier. dat zal er wel afgevallen zijn toen ze internationaal ging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *