Post uit Frankrijk

Als ik de post van de deurmat pak, kijk ik als eerste naar de postzegel en vervolgens naar het handschrift.
Het is altijd zo leuk als iemand zijn/haar best heeft gedaan om een mooie postzegel op de envelop te plakken. Zo geniet ik van deze kantkloster. Het schilderij de Kantkloster, circa 1669-1670, van Vermeer bevindt zich in het Louvre.

In deze envelop zat de kaart van de breiende Marker meisjes die ik gisteren liet zien.

24 gedachten over “Post uit Frankrijk

 1. Hoe bestaat het……
  Ik wist niet eens dat er zulke postzegels waren!! Wat een mooie van Vermeer!!
  Losweken met de fluitketel!!
  :o)

 2. Ja doe ik ook !!
  Tot grote ergenis van mijn gezin laat ik mijn post lang dicht om eerst het handschrift te raden. Pech wanneer het een onbekende is, dan duurt het nog langer:-)).
  Je kan zoveel af ‘lezen’ van een handschrift, allereerst hoe oud iemand is, in verschillende periodes werd op een andere manier het schrijven/alfabet aangeleerd. Dit zie je aan bepaalde letters en aan de stand van het schrift (schuin/recht). Wij hebben veel boekjes over oud schoolschrift (hobby manlief) en dan zie je meer verschillen dan je zou verwachten.
  Ik bekijk zelfs boodschappen briefjes van anderen die nog in het winkelwagentje liggen om te ‘raden’ wat voor persoon (leeftijd, karakter,alleenstaand etc.) het is. Zuinig, heel klein snippertje (oud papier) als lijstje of heel geordend, boodschappen op volgorde van de winkel. Zo leuk !!!

 3. Ze mogen in Nederland ook wel eens meer van die mooie GROTE postzegels uit gaan geven.
  Voor de Art-postal ben ik altijd op zoek naar mooie/aparte postzegels, maar ik vind het aanbod te klein.

 4. Ze mogen in Nederland ook wel eens meer van die mooie GROTE postzegels uit gaan geven.
  Voor de Art-postal ben ik altijd op zoek naar mooie/aparte postzegels, maar ik vind het aanbod te klein.
  Deze is prachtig !!

 5. Marian’ne m , weet je dat jezelf ook postzegels mag ontwerpen .
  Met een handwerk bijvoorbeeld of andere foto .
  Kijk maar bij de posterijen .
  Ik heb er wel eens rond gekeken , maar verder niet geprobeerd . het lijkt me wel leuk .

 6. Gerrie, ja dat weet ik, is ook leuk. Wij hebben ze van onze hond, cadeautje van dochter aan manlief :-))). Maar die zijn ook klein en duur(der).

 7. mooie postzegel. Spaar jij ze? ik heb ooit weleens een collectie gezien van iemand die textielgerelateerde postzegels spaarde. Als je goed zoekt is er nog heel wat te vinden.

 8. Wouw wat een mooie zegel. Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Belgie hebben ze hele mooie zegels. Inderdaad voor art postal heel geschikt. Laat maar vaker zulke mooie zien Berthi.

 9. Ik bewaar alle enveloppen waar een speciale postzegel op te vinden is. Helaas kom ik niet zoveel postzegels tegen die met textiel te maken hebben.
  In het weverijmuseum in Geldrop heb ik een aantal jaren geleden van een verzamelaar/ster een kleine tentoonstelling gezien van textielpostzegels. Erg mooi!!

 10. Leuk die zegel van Vermeer!
  In een oud boek van me over kantklossen, heeft de vorige eigenaarster er twee postzegels ingeplakt van Belgische postzegels van vrouwen die aan het kantklossen zijn.

 11. @MARIAN’NE ik moest lachen toen ik je zin “aan het handschrift kun je zien hoe oud iemand is” , ik ging eens op bezoek bij iemand die alleen maar mijn handschrift kende , en de dame zei : ik dacht dat u veel jonger was”! Tja , deze dame is toch al de 50 royaal gepasseerd en dat kun je blijkbaar toch niet aan het handschrift afzien!!!!!
  Marlies

 12. @Gerrie, dank je voor de link. Ik had er al eens eerder naar gekeken, maar tot nu toe niets mee gedaan. Misschien komt het er nog eens van.

 13. Ik houd ook van mooie postzegels en bestel mijn eigen postzegels vaak via het internet bij TNT. Dan kun je kiezen uit allerlei bijzondere postzegels

 14. Dag Annita,
  Ik heb net een bezoekje aan je weblog gebracht en de mooie merk- stoplap van je oma bewonderd en de breirol van je tante.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *