Harten

Wat wordt er al veel aan het nieuwe thema Harten gedacht. Van Mien B. kreeg ik alvast een groet voor het hartenjaar 2007!! Om in de harten-stemming te komen heeft ze alvast wat hartjes uitgeprobeerd. Een prachtige start!! Dit gaat een fantastisch hartenjaar worden!!

Neeltje stuurde mij informatie over een tentoonstelling die de volgende maand van start gaat: Lovely Hearts.

38 gedachten over “Harten

 1. Leuk én lief da kaartjes van Mien. Zo’n vlechtwerk is grappig.
  Zelfs IK denk aan harten en dat wil wat zeggen hoor !!! :-))).

 2. Erg leuk een nieuw thema!!!
  Ben ontzettend bezig om mijn abc projekt af te maken en dan heerlijk aan iets nieuws beginnen!!
  Mooi die gevlochten harten.
  Iedereen denkt al aan harten. Leuk!!

 3. Zo,n vlechthartje kregen we ook eens van Handwerken Z.Gr.dacht ik , een pakketje om zelf te maken in rood/wit .
  Het is een Deens hartje als ik het wel heb .
  Ik betrapte mij erzelf op toen ik met mijn muis zat te spelen ( ja dat kan echt hoor !)
  Tekende ik met het pijltje als maar hartjes , ja waar het hart vol van is . . .
  Is het rode hart van Neeltje van een stofje ?
  Toch leuk dat we zo met harten bezig zijn .

 4. Zo,n vlechthartje kregen we ook eens van Handwerken Z.Gr.dacht ik , een pakketje om zelf te maken in rood/wit .
  Het is een Deens hartje als ik het wel heb .
  Ik betrapte mij erzelf op toen ik met mijn muis zat te spelen ( ja dat kan echt hoor !)
  Tekende ik met het pijltje als maar hartjes , ja waar het hart vol van is . . .
  Is het rode hart van Neeltje van een stofje ?
  Toch leuk dat we zo met harten bezig zijn .

 5. Gerrie: Een Deens hartje? Zou best kunnen, het is in elk geval wel een Scandinavisch motief. In Zweden vouwen ze dergelijke hartjes van papier, vaak rood-wit, en dan dubbel met een hengseltje eraan, een klein hartvormig tasje dus. Om in de kerstboom te hangen, liefst met iets lekkers erin.

 6. Ja klopt!!! Ik heb een Deens patronenboek en daar staan ook van die hartentasje in. Maar dan van stof en die hangen ze daar inderdaad in de boom. Erg leuk boek wil er nog steeds wat uit maken…….iets voor ons projekt???
  :o)

 7. Hartjes, hmmmm, heerlijk. Even een tip: vanmiddag komt er de film : Brodeuses op TV5 van 14.25-16.15 Lijkt mij verplichte kost voor alle borduursters! Jammer dat het s’middags is, maar het schijnt een prachtige film te zijn.

 8. @Gerrie, zowel het blauwe als het rode hart zijn van Mien.
  Leuke links heb je gegeven. We kunnen alle kanten op met harten. Voorlopig veel info verzamelen over harten en dan aan de slag!!

 9. @Bert(ie), waar jij over vertelt heb ik jaren geleden ook gemaakt. Rood en wit, van papier. Het patroon stond toen in de Ariadne. Ik moet eens gaan zoeken of ik het nog heb.

 10. Ik heb ook een boekje met hart-patroontjes om te klossen , jammer genoeg heb ik het klossen niet onder de knie gekregen en zeker niet genoeg om die hartjes te maken.
  Marlies

 11. De gekloste harten komen eraan, het lijkt me erg leuk om mee te doen.Nel.

 12. @Nel, wat vind ik het leuk dat jij reageert en bovenal dat jij mee gaat doen en gaat zorgen voor de gekloste hartjes. Helemaal te gek!!! Ik zei het al: dit wordt een fantastisch HARTENJAAR!!!
  Ik zet je naam erbij. Zo snel mogelijk komt er een log met alle namen die mee gaan doen.
  Geweldig dat er waarschijnlijk heel veel verschillende handwerktechnieken volgend jaar te bewonderen zullen zijn!!!

 13. Gezellig om zo’n post te krijgen.
  Rood-witte hartjes hebben inderdaad ooit bij HzG gezeten als een soort knutselpakketje, heel in het begin. Ik heb ze ook in de Ariadne en Anna gezien.
  Super jammer dat ik moest werken anders had ik heel graag die film gezien!
  Valentijn komt er weer aan, dan doet iedereen ook weer vast veel nieuwe ideeën voor harten op!

 14. Heb al een mapje met allemaal hartendiefjes. Misschien dit weekend ook al wat? Er ligt veel werk, maar ontspanning is ook nodig. Anders krijg je het aan je hart.

 15. Berthi vind ik ook!!
  Nu was bijna iedereen aan het borduren…..
  Bij MarianneLibracat net ook geschreven…zo knap als je kan kantklossen!!! Ziet er altijd zo ingewikkeld uit. Ik ga dit jaar patchworken!! Wat weet ik nog niet. Misschien wel country style. Im ieder geval met warme kleuren. En als wij het in 2008 ook nog doen dan weer een andere handwerktechniek. Ben zo benieuwd wat iedereen gaat doen. Leuk!!!

 16. @yvonnep, doe het rustig aan…. overal zie ik hartjes en ik denk aan hartjes….. wat een prachtig thema, toch!!!

 17. @Wilma, fijn dat er dit jaar waarschijnlijk meer verschillende handwerktechnieken komen!! Olga van Lorresnor gaat ook meedoen, Marnel heeft plannen voor ook iets heel moois en leuk dat er ook patchwork komt! En dan kantklossen, vast ook borduren en wellicht breien en nog veel meer….. !!!!

 18. ik heb vandaag ook nog allerlei “hartenlinken” op mijn log gezet … inspiratie genoeg te vinden op internet

 19. Dat het juist in februari over harten zal gaan heeft natuurlijk met Valentijnsdag te maken. Maar die deense vlechtharten horen juist bij kerst. In de hele maand december wordt er flink geknipt, geplakt en gevlochten, en het vlechthart is een traditioneel motief. Men noemt kerst zelfs ‘hjerternes fest’ – het feest van de harten.

 20. Leuk om Rinekes reactie te lezen. De Deense post brengt elk jaar kerstpostzegels uit en ook die brengen de kerstboodschap via een hartafbeelding. Vaak zijn er dan twee postzegels te zien aan elkaar vast waarbij elke postzegel een half hart bevat, als je ze doormidden scheurt, heb je een gebroken hart… (ik heb geluk dat de zender van deze post netjes de postzegels aan elkaar heeft laten zitten!)

 21. wat een enthousiasme over het harten jaar!!
  Leuk hoor. Zelf heb ik ook van die Deense hartjes gemaakt van vilt en daar een kerstverlichting van gemaakt. Berthi ik stuur jou er een foto van!Ik ben van plan iets met vilt te gaan doen. En zoals je al zei, er zullen veel verschillende technieken te zien zijn. Ben al bezig met ontwerpjes te bedenken.Rineke leuk om jou verhaal over de hartjes te lezen.

 22. @Maaike, leuk om je reactie over de Deense postzegels te lezen. Ik kijk altijd als eerste naar het handschrift op de envelop, of het herkenbaar is, vervolgens naar de postzegel. Ik vind het altijd leuk als de afzender een mooie, bijzondere postzegel erop plakt. Meestal probeer ik dat zelf ook te doen.
  Voor het thema Harten zijn zoveel ideeën, teveel om allemaal uit te voeren.

 23. mijn eerste probeerseltje met hartjes is af: een motiefje met allemaal hartjes 1 over 1 geborduurd op 12 draads kaaslinnen. een leuk priegelwerkje, maar je moet geen foutjes maken ;-( is namelijk lastig uit te halen heb ik gemerkt.

 24. Ik ben er nog steeds niet uit. Ik zou wel me willen doen maar ben meer een mens van de gestampte pot. Helemaal zelf iets bedenken en uitvoeren gaat mij mijn pet te boven ben ik bang.

 25. mij ook hoor, marloes, ik ben ook niet zo van het zelf verzinnen, maar dat is toch ook helemaal niet erg? als je lekker bezig bent met iets waar je hart ligt dan is dat toch helemaal goed?

 26. Wat een mooie hartjes, heeft iemand al z’n geliefde een mooie valentijnsboodschap gestuurd via http://www.bongobob.nl ? Zeker eens proberen, wie weet win je er zelfs een belevenisbon Heerlijk Logeren voor jou en je partner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *