Thema 2007: Harten

Het thema voor 2007 wordt: Harten. Met een duidelijke meerderheid aan stemmen is hiervoor gekozen. Ik ben zéér tevreden met deze uitslag. Mijn voorkeur ging immers uit naar dit thema, máár elk ander onderwerp had ik ook toegejuicht. Het Harten- project gaat tot eind 2007 lopen. Dat geldt tevens voor het Abc- project dat verlengd wordt.

Geweldig dat 90 handwerksters/handwerkers hebben gestemd. Hieruit trek ik de conclusie dat er veel belangstelling is om met het nieuwe project mee te doen. Het zou prachtig zijn als de groep voor het Harten- project twee keer zo groot wordt.
Plaats een reactie als je mee wilt doen of stuur via het mailformulier, linksboven in de sidebar, een email naar mij. Net als bij het Abc- project zijn er bijzonder weinig regels. Het plezier dat je beleeft aan handwerken staat voorop. Elke handwerktechniek is toegestaan en met het thema Harten kan je veel kanten op: breien, haken, punniken, quilten, patchwork, kantklossen, borduren, frivolité, weven, om maar een paar mogelijkheden te noemen. Het zou erg leuk zijn om eind december verrassende resultaten te zien.

Hoe is er gestemd? Hier komt de uitslag:

Harten 27

Folklore 16

Poesie – album 15

Mode 8

Jeugdsentiment 7

Boeken 6

Nederland 4

Geschiedenis 3

Gedichten 2

Cijfers 1

Muziek 1

Kunst 0

39 gedachten over “Thema 2007: Harten

 1. tuurlijk doe ik mee !!!!!!! goede stimulans voor mijn CrazyQuiltblokken !!!!! en ik heb al een map vol met allerlei hartjes in patchwork ! het wordt het jaar van de harten !!

 2. Natuurlijk ga ik weer meedoen! Ontzettend leuk. En gelukkig wordt er in folklore – mijn eerste keuze – ruim gebruik gemaakt van harten 😉

 3. Berthi, ik bekijk in de loop van het jaar of ik er aan toe kom, op zich spreekt het onderwerp me wel aan al ligt er nog een ufo met dit onderwerp ;-))

 4. Dit wordt dus een ” HARTENJAAR ”
  Harten met mijn favoriete VLISCO-stofjes ???
  Zal er eens goed op gaan “broeden”
  HARTELIJKE groeten aan alle deelnemers .

 5. Dit wordt dus een ” HARTENJAAR ”
  Harten met mijn favoriete VLISCO-stofjes ???
  Zal er eens goed op gaan “broeden”
  HARTELIJKE groeten aan alle deelnemers .

 6. Allemaal een hart pepermuntje .
  Lekker sabbelen .
  Leuk dat die ouwe snoepjes nog bestaan .
  En het harten projekt daar kun je heeeel veel kanten mee op .

 7. Hoe zouden ze het maken in Utrecht ?
  Veel gekwebbel natuurlijk .
  Hier schijnt de zon , ik hoop in Utrecht ook . Dat maakt het toch een beetje gezelliger .
  Wij wachten hier maar rustig op de verhalen die zeker zullen komen .

 8. Daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar Gerrie! En weet je wat zo erg is? Ik heb zo’n spijt dat ik niet gegaan ben!!!! ;-(
  Altijd bangig voor nieuwe situaties , het feit dat ik geen drukte kan hebben , bah wat ben ik toch een angsthaas! Deze angsthaas gaat maar snel aan het werk , dat voorkomt verder piekeren en ik ga me gigantisch verheugen op de verhalen en foto’s!
  Marlies

 9. Leuk, ik wil ook graag mee doen! En dan aan het ‘eind’ een bijeenkomst waar alle werkjes getoond worden?
  Toevallig staat er een country-hartjesquilt in de steigers.
  Ik ben benieuwd naar foto’s en verhalen van vandaag.
  En Marlies…..je bent niet de enige hoor, heb nu een paar van dit soort bijeenkomsten meegemaakt en het is altijd heeeeel even eng en daarna dikke pret onder vriendinnen!

 10. Omdat het lopen slecht gaat zou het een hele organisatie zijn om richting Utrecht te reizen .
  Openbaar vervoer gaat niet meer , er is wel een auto te regelen , maar in het weekend moeilijk .
  Ik wil liever zo weinig mogelijk mensen lastig vallen .
  Het is ook wel erg vermoeiend allemaal .
  Laten we elkaar maar troosten en ons vast verkneuteren op straks als ze weer thuis zijn .
  Spannende verhalen over Utrechtse belevenissen en natuurlijk over de ABC maaksels .
  Wij gaan ons vast bezinnen over het harten plan .
  Neem nog een hartje om te sabbelen . . .
  Berthi heeft het extra voor ons achter gelaten !!!

 11. Gerrie….dan neem ik er ook 1!!!
  ;O)
  Ben erg benieuwd naar alle verhalen!!
  Voor de hartjes weet ik al iets. Dat zou ik al gaan maken en komt nu goed uit!!
  Geen borduurwerk dit keer!!
  Iedere keer een andere hobbie.

 12. Ik geloof dat wij met spanning op de verhalen wachten!!!
  Wat zijn de thuisblijvers ongeduldig.
  Neem nog maar een hartje!!
  :o)

 13. wij hebben ze “echt” gekregen van Berthi, de hartensnoepjes !!!! in een leuke verpakking! dames, het was ontzettend gezellig, mooie dingen gezien en gezellig gekletst !!!

 14. ongeveer weer allemaal thuis vermoed ik?
  ik vond het een bijzondere ontmoeting in Utrecht en wil iedereen nog eens extra bedanken voor een hele gezellige middag en het mogen bewonderen van zoveel moois!
  Berthi bedankt voor het organiseren en het werk wat je er van gemaakt hebt met de ‘hartjes’ leuk, lekker en origineel!
  Noor

 15. Ja,ik was heel snel thuis!
  Ik vond het een erg gezellige middag.Heel veel mooie ABC-tjes en andere mooie werkstukken gezien.Ik ben al druk met denken wat ik zal gaan maken. Wil aan beide projecten meedoen, maar misschien maak ik (omdat ik nog niets heb) een combinatie van beiden. Mag dat ook, Berthi?
  Berthi, nog bedankt dat je me uitgenodigd hebt voor vandaag!
  Marja

 16. @Marja, natuurlijk mag dat. Een leuk idee.
  Ik vond het heel gezellig dat je er vanmiddag was!!
  Voor mij was het een zeer geslaagde middag, met zeer veel mooie handwerken. Uiteraard hebben we ook gezellig gepraat met elkaar!!
  Verslag volgt…..!

 17. Ik als thuisblijver wacht op je verslag!!
  Ben reuze benieuwd!!!
  Hoop er de volgende keer wel bij te zijn!!
  :o)

 18. Mijn quiltworkshop was leuk, erg leuk zelfs, (en zeer leerzaam!)maar af en toe dwaalden mijn gedachten wel naar de ABC-ers in Utrecht.
  Fijn dat jullie zo’n gezellige middag hebben gehad.
  Berthi,
  laat je ons nog een klein beetje meegenieten van al het moois?
  Ik heb mijn merklap bijna af, moet nog een klein stukje rand en wat letters van het alfabeth en dan komt het moeilijkste: het invullen van alle familiegegevens, m.n. van mijn moeder. Wel een leuke puzzel!

 19. PS Natuurlijk doe ik mee met het harten-project! Weet nog niet wat ik ga doen, maar ik doe weer met veel plezier mee!

 20. Met harten doe ik niet mee hoor !!
  Ik had op folklore gestemd, heb niks met harten.
  GEINTJE ;-)), dan doe ik met folkore iets harterigs, net wat Yvonnep zegt !!!

 21. Berthi, ’t was fantastisch vandaag, je had het grandioos georganiseerd en ik vond het vreselijk leuk om iedereen (weer) te zien! Ook nog een paar hoofdjes gemist, heel jammer, maar we komen vast nog eens bij elkaar toch?
  Nu eerst maar eens gaan broeden op de harten.

 22. Yessss…. ik doe mee. Na het ABC gebeuren gevolgd te hebben, kreeg ik ook de kriebel en heb me gelijk aangemeld. Ik heb al een idee wat en hoe ik het ga maken. Maar eerst uitproberen of het lukt. Gaan er veel mensen mee doen? Ben erg benieuwd. Ik heb er zin in.

 23. Hartstikke leuk hebben jullie het gehad zo te lezen ! Leuk is dat voor de thuisblijvers [dom dom dom] om mee te kunnen lezen , kijken , genieten en inspiratie op te doen. Voor het hartenthema ben ik eigenlijk al klaar ik heb nog een hartstikke leuk hartenquiltje liggen , dus wat mij betreft een rustig jaar in het vooruitzicht , zo sprak zij , terwijl er in diverse laden kasten mandjes en zakjes allerlei ufo’s liggen en terwijl er allerlei woeste wilde nieuwe plannen door haar hoofd spoken! Nu even niet , zij gaat nu even lekker met een tijdschrift op de bank en komende week maakt zij heeeeeeeeeel ijverig een begin met een quiltje voor haar vriendin die gaat verhuizen en die als wens uitsprak om een replica te mogen krijgen van de quilt die in mijn toilet hangt , nou oke , your wish is my command Lady Ans!En zo hartstikke zund dat er weer een mooie handwerkwinkel gaat verdwijnen!
  Fijne avond iedereen , ik ga relaxen , de pc gaat uit tot morgen , vanavond wordt er gelezen en gepuzzeld , misschien nog even borduren ook , nou ja kweenieziewel!
  Aju hoor van Marlies

 24. Tja….ik kan nu natuurlijk niet achterblijven…..de tweede generatie van Marcella doet dus gezellig mee met de hartjes….de eerste is al af..velen zullen volgen!
  groetjes, liesje

 25. @Liesje, wat vind ik het leuk dat jij mee gaat doen met de hartjes!! Je eerste hartjeslap was al GEWELDIG. Ik kijk al uit naar je nieuwe lap, maar doe het rustig aan want we hebben het hele jaar de tijd!!!

 26. Ook ik wil graag meedoen.Hetwordt gewoon een harte borduurwerkje.

 27. Het lijkt me leuk om mee te doen aan het hartenproject. Voor de meesten van jullie en ook voor Berthi ben ik een onbekende. Maar ik geniet al tijden van het blog. En wil van harte mee doen.Wil je meer weten kiik even op Marcela’s blog. Ik ben degene van o.a de kraamdoos.

 28. Hoi Anny,
  Ontzettend leuk dat je mee doet aan dit mooie Harten- project. Je bent van harte welkom!!
  Ik ga op zoek naar de kraamdoos bij Marcella.

 29. Berthi,
  Count me in voor het hartenproject. Eerst mijn ABC afmaken en dan….
  Nog dank voor een super dag in het Polmanshuis afgelopen zaterdag. Het is zo leuk en inspirerend om steeds weer (nieuwe) borduursters en hun werk te ontmoeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *