19 gedachten over “Russische dame

 1. Dat dacht ik ook……leuk die rok!! Nu blijken het dus stoffen te zijn. Dat is wel een mooie manier om ze te etaleren.

 2. Ik dacht ook, deze klederdracht ken ik niet !
  Zo een kleurrijk geheel, ik wil dat dametje wel eens tegenkomen. Wat zou ze aan het breien zijn !?

 3. Het is een ansichtkaart uit begin 20e eeuw. In deze periode had je marskramers.
  Wellicht stond zij op vaste tijden op een vast punt voor de verkoop van haar stoffen.
  Links, rechts en middenvoor heeft zij nog eens extra stoffen over de al vele stoffen die zij voor zich heeft.
  Wat breit deze dame? Moeilijk te zien. Ik zie drie korte breipennetjes, ze breit in de rondte en in verhouding een vrij groot gat in het midden. Klopt dit? Of was de tekenaar de weg een beetje kwijt??

 4. Een bijzondere originele manier van je stoffen etaleren, maar wel erg “gewichtig”!!!!!!!

 5. Het plaatje doet mij ook denken aan een mode tentoonstelling in het centraal museum Utrecht, vorig jaar. Vooral die rokken, al die kleuren. Wij hebben russisch kinderen van een muziek/dans groep in huis gehad (lang geleden) die hier optraden. Hun kostuums waren heel mooi, zij onderhielden dit zelf. Als afscheid kado had ik al mijn kleurige bandjes verzameld (zij hadden mij verteld dat het zo moeilijk was om een kostuum te maken, gebrek aan alles!). Of het echt gebruikt is, weet ik niet, maar het idee is wel gek, russische kostuums met nederlandse band en kant.

 6. leuk plaatje. )ik val in herhaling), maar e manier om op de markt te staan zonder kraam, het breiwerk lijkt op een rondbreitoestand van een trui misschien ‘

 7. leuk plaatje. )ik val in herhaling), maar e manier om op de markt te staan zonder kraam, het breiwerk lijkt op een rondbreitoestand van een trui misschien ‘

 8. Het is een kleurrijk plaatje .
  Maar we willen meer weten . Het breiwerk , ja daar kunnen we naar raden .
  Wat ik mij afvraag hoe draagt ze al die stoffen bij zich , dubbel geslagen om een band en dat omgebonden ?
  Maar ze moet toch ook nog haar klanten een beetje redelijk van dienst kunnen zijn .
  En kan ze een lap gemakkelijk eruitschuiven zonder de andere voorraad in een puinhoop te krijgen .
  Maar het ziet er uit als een plooirok .
  Oh o vrouwtje hoe heb je dat toch gedaan .
  En die kortere stukken in de buurt van haar taille .
  We blijven raden .
  En ik zou het toch zo graag weten .

 9. Is het een tekening/schilderij of een bewerkte foto.
  Het linker stofje heeft de vorm van een befje (misschien kant en klaar klederdracht stukjes)

 10. Zo hoef je niet constant achter je eigen kraampje te blijven staan. Waar jij heen gaat, gaat de handel direct mee.
  Ik denk dat die mevrouw ook weinig last van diefstal zal hebben, ze voelt dat direct!
  Ik vind het wel een prachtige manier zo.

 11. @marian’ne m, ik denk dat het een tekening is…. of toch een bewerkte foto???? Ik ga het straks aan de deskundige vragen!!:-)

 12. @Berthi….ik moet zaterdag met de dochter eerts naar haar vervolg opleiding en als het niet te lang duurt dan kom ik naar Utrecht toe. Tot hoe laat zijn jullie daar aanwezig?? Dat ik niet aankom en iedereen is al weg!!
  Liefs Wilma.

 13. @Wilma, ik kan natuurlijk niet zeggen hoe lang iedereen zal blijven. Ik verwacht toch zeker een aantal uurtjes. We hebben zoveel te bekijken!!!

 14. Het zal ook niet zo lang duren denk ik op de school. Het begint al erg vroeg dus ik zal het wel redden…..
  HOOP IK!!!
  Waarom komen die scholen of kinderen hier altijd op het laaste moment mee??
  Het is ongeveer een uurtje rijden vanaf hier.

 15. @marian’ne m, het kan zijn dat het oorspronkelijk een foto is en bewerkt of overgetekend is.

 16. Wat mooi! Dat breiwerk zie ik nog niet zo erg…het kan zijn dat ze rond breit en dat ze op de derde pen steken heeft staan die niet meedoet. Maar heel eerlijk gezegd ziet het er het meest naar uit dat de waarschijnlijk manneljke tekenaar de ballen verstand had van breien. 🙂

 17. Die Yvonne :-))).
  De verhoudingen kloppen ook niet zo, maar het blijft een mooi plaatje.
  Het lijkt een beetje of de stof op een soort juk licht/hangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *