Boeken steunen mensen

Ook dit jaar is er weer de grote boekenbeurs, die gehouden wordt voor een goed doel. De boeken zijn overzichtelijk per categorie gesorteerd. Op de eerste avond, afgelopen vrijdagavond, kon je mij er vinden bij de categorie……. inderdaad handwerken. Als je al een enorme collectie handwerkboeken hebt, wordt het steeds moeilijker om nog iets nieuws te vinden. Maar toch….. er waren enkele verrassingen. Zoals vier ingebonden boeken; drie stuks gevuld met Maandblad voor Handwerken en één boek met ingebonden Ariadne’s 1965-1968. Ik koop niet snel oude losse nummers van handwerktijdschriften, maar als ze ingebonden zijn, is het een ander verhaal! Verder Schweizer Kreuzstichmuster van Elly Koch, Stickereien in Bauernstuben van Irmgard Gierl en De vrouwelijke handwerken voor school en huis van A. Teunisse en A.M. van der Velden, Het naaien en knippen.

Afbeelding: De vrouwelijke handwerken voor school en huis van A. Teunisse en A.M. van der Velden, Het naaien en knippen uit 1922.
Afbeelding rechts: Een nachtjapon voor zeer jonge kinderen.

17 gedachten over “Boeken steunen mensen

 1. Zooooooo jij hebt je slag mooi kunnen slaan! Geweldig is dat om tegen zoiets aan te lopen.

 2. nou Berthi, dat was een mooie vangst! Gelukkig dat ze op die boekenbeurs op zaterdag aanvullen met nieuwe “visjes”. Daarom kon ik ook een paar leuke hebbedingetjes bemachtigen. Waaronder “brei zelf kleding voor baby’s en kleuters “door Willy Cassee uit 1934, een schattig boekje met kleurprint. Het was weer een geweldige boekenbeurs dit jaar.

 3. @Marnel, heel bijzonder om zo’n oud breiboekje uit 1934 te vinden. Ik kon alleen maar vrijdagavond gaan!! Ook maar goed ook!:-)
  Zoals elk jaar was het weer fijn om te snuffelen tussen de enorme hoeveelheid boeken!

 4. Eerst snuffelen en dan blij thuiskomen , wat is er fijner .
  Je kunt er niet genoeg van krijgen .
  Alleen jammer dat we moeten woekeren met de ruimte .
  Ben nu bezig met knipsels in mappen bewaard .
  Wat kan er weg . . .?
  Eigenlijk willen we het liefst alles bewaren en buitenstaanders zeggen , och daar kijk je toch nooit meer naar .
  Op een sombere dag een map of tijdschrift in zien daar kun je soms een stuk van opknappen en je een beetje vrolijker gaan voelen .

 5. Mooie aanwinsten, en hee… dat is grappig… ik heb net deze week het deel “Het Breien” van De vrouwelijke handwerken door Teunisse en V.d.Velden aangeschaft, een mooi oud bandje.

 6. fijn Berthi, dat je boekjes gevonden hebt.
  heerlijk is dat, snuffelen tussen boeken.
  ik loop zelf regelmatig bij Terre des Hommes binnen en ook daar ga ik regelmatig met boeken weer naar huis, laatst nog oude hobby en knutselboekjes, gewoon genieten vind ik dat!
  tussen de boeken en tijdschriften van mijn moeder vond ik 5 echt oude ABC boekjes van DMC en wat patroonboekjes van Permin.

 7. Leuke aanwinst. Heb deze ook wel eens bij Marktplaats zien staan. Leuk om deze oude handwerken weer te zien!!

 8. succesfull hunting wat een leuke vangst. hier in het westen hoor je bijna nooit iets van boekenmarkten en de Slegte is ook niet altijd de oplossing , maar leuke dingen heb je gevonden

 9. Mooie boeken stuk voor stuk, heb ze ook, alleen van Theunisse over het stoppen.
  Mijn man ‘snuffelt’ voor mij naar boeken, en is daar héééél goed in.

 10. @marian’ne m, fijn dat jij daar je mannetje voor hebt!:-)
  Ben je uitgefeest? Fijne dag tot nu toe?

 11. Wat een leuke verzameling heb je op de kop weten te tikken Berthi! Teunisse! Ik had een naailerares die zo heette. Zal toch niet dezelfde zijn hé!

 12. Dit boekje is een herdruk. De eerste druk verscheen in 1889. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat het dezelfde juffrouw Teunisse was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *