Abc… van Marlies II


Marlies heeft een vraag:

Ik weet echt niet hoe ik verder moet met mijn Abc-tje. Moeten er beestjes bij of blommetjes? Ik hoop dat er iemand is die me op het goede spoor kan zetten. Ik wil het nu wel eens afmaken en in laten lijsten. Komen die twijfels weer, welke lijst, al of niet een passepartout, oh hellepie!
Misschien moet ik het maar weer net zo doen als met het Quakertje; donkerblauw passepartout en lichthoutkleurig lijstje. Ik denk dat ik dat toch het mooiste vind, maar mijn mening graag voor een betere!

Hierbij nog een berichtje dat ik van het weblogteam ontving:
Aanstaande zaterdagochtend 13 januari zijn de weblogs van web-log.nl onbereikbaar tussen 06:00 en 08:00 uur, vanwege klein onderhoud.
Moet ook gebeuren..

24 gedachten over “Abc… van Marlies II

 1. Je Abc is al prachtig, maar ik zou de kleine lege plekjes opvullen met bijvoorbeeld kleine beestjes en blommetjes zoals jij het noemt.
  Linksboven zou ik nog een vlinder, het is toch een vlinder?, borduren om het geheel aan te laten sluiten.
  De hoek met de poezen springt er voor mij uit! Een blikvanger!!
  Vrolijke felle kleuren heb je gebruikt…. past helemaal bij Marlies. Dit wordt een échte Marlies-lap!!
  Ik ben benieuwd wat voor ideetjes er allemaal gaan komen!
  Als je straks maar een keuze kan maken!:-)

 2. Misschien een poesje in spiegelbeeld in de linkerhoek naast de vlinder?
  Ook het hondje en het muisje nog ergens neerzetten in spiegelbeeld boven de huisjes bv. Of juist op die plek je initialen en het jaartal met bloemetjes ervoor en erachter opvullen. Of nog wat sierrandjes.

 3. Voor de rust misschien een herhaliong vna de patronen die je al gebruikt had??

 4. Oh Marlies wat istie prachtig !!! die kleurtjes en de compositie !!
  ik zou de linkerhoek aansluiten met een boompje, als je de ruimte hebt. en verder mis ik idd je initialen en jaartal, kan alsnog op de lege plekken.

 5. Marlies, hij is in ieder geval nu al heel erg mooi. Lekker vol, mooie ABC’s en grappige details (muisje/hondje). De boompjes zijn mooi geworden.
  Idd je initialen niet vergeten, misschien een logotje wat op je zelf wijst. Bv voor de rode O. Ik denk kleine (bloemen) randjes/meanders, bv achter het hondje, boven de huisjes voor het kleine alfabet het geheel verzachten.
  Je hebt er veel werk ingestoken zeg, leuk hoor !!!

 6. Marlies, over de opvulling hebben anderen al suggesties gedaan. Wat het inlijsten betreft….van te voren niet te druk over maken. Mijn tip: met een ‘open-mind’ naar de lijstenmaker gaan en daar kijken wat er allemaal is en hoe het er uitziet, laat je adviseren. Laat het op je inwerken en kies daar wat je het mooiste vindt. Dat doe ik tegenwoordig ook en ik heb achteraf eigenlijk nooit spijt van mijn keuze. Ik heb een beetje afgeleerd om me van te voren daar te druk over te maken. Maar ik herken het wel, ik deed dat eerst ook…. succes, en als het af is….lekker trots wezen !!!!
  Anne.

 7. Mijn advies ga niet te overhaast verder .
  Prik dit werk ergens ( tegen een rugleuning?), zodat je er regelmatig even naar kunt kijken en denk er verder over na , tijdens de afwas misschien .
  Alles even op een afstand het geheel bekijken en dan kom je wel tot een besluit .
  Het is al zo mooi en kleurig .
  Maar initialen mogen niet ontbreken .
  Een niet te klein passepartout dan komt het borduurwerk goed tot z,n recht .
  Een groter passepartout geeft wat rust aan alles en het gaat immers om het borduurwerk .
  Is het op linnen gewerkt ?
  Er zitten heel wal wat uurtjes in !!!
  Fijn dat we dit al mochten zien .

 8. Hai Marlies. Wat heb je er al veel werk en tijd ingestoken. Als ik vast loop hang ik het altijd ergens neer om van een afstandje er naar te kijken. Vaak komen de ingevingen wel weer. De lege plekjes zou ik opvullen met bv bloemenrandjes. Of met blokkenrandjes. Een mooi groot paspertou erom heen en een mooie lijst. De lijstenmaker kan je goed advies geven. De lijst moet bij je borduurwerk passen. Mooi. Succes met alle tips!! Hopelijk komt er een ingeving!!

 9. Dat wordt een mooie lap Marlies, omdat de lap verder zo vol is lijkt het mij mooier om de open stukjes zoveel mogelijk op te vullen. bijv met het vlindertje van Berthi linksboven, dat sluit de hoek mooi af. Een logootje voor de rode O, ideetje van MM is ook heel goed, ik zou rood nemen om het mooie poezenvak niet te verstoren. je kunt natuurlijk ook een mooie M in een ander lettertype daar borduren. de hondjes kun je herhalen, de andere figuurtjes heb je ook herhaald. Het plekje boven de huisjes kun je dan gebruiken voor initialen en jaartal.
  Inlijsten doe ik meestal zoals Anne beschrijft, de ideetjes komen vanzelf in de winkel. Leuk dat we mee mogen denken.

 10. de hondjes herhalen, zoals met de poesjes b onder de goene letters naam en jaartal en dan ophangen en naar kijken Het wordt een blikvanger in je woning

 11. Ik heb bewust nu de reacties nog niet gelezen. Maar als ik ook een idee mag inbrengen. Ik zou boven de twee huisjes een regenboog borduren. De hoek opvullen met een mooie M van Marlies.
  Het randje waar het hondje op staat aanvullen met vaderlandslievende patroontjes. Vlag, oranje kroon koeien, klompje, molentje.
  Zo dit wasmijn reactie nu zal ik de andere gaan lezen.

 12. Ik was bij mijn reactie vergeten te zeggen, dat je initialen en het jaartal absoluut niet mogen ontbreken.
  Als je zo laat een reactie plaatst, wil je nog weleens iets vergeten!:-)

 13. zelf zou ik er niet veel meer aan toevoegen. maar initialen en jaartal maken het echt af.
  groetjes

 14. wat een mooie en kleurrijke lap.
  vwb de invulling van de open vlakken, zou ik er voor kiezen om hem inderdaad even ergens neer te hangen of te leggen en met de verschillende ideeen die hier al zijn gegeven eens kijken hoe je daar een invulling aan geeft. maar ik kan me voorstellen dat je er al een poosje over nadenkt. best lastig zo het laatste deel.

 15. Marlies, wat een vrolijke kleuren, ik hoop hem volgende week zaterdag in het echt te mogen bewonderen. succes met het verwerken van alle goede suggesties.

 16. Marlies, wat een mooie lap is het geworden. De adviezen die je al kreeg wilde ik ook aan jou geven. Hoeft nu niet meer! Leuk om al die diertjes op je lap te zien. Hij wordt er landelijk van. Heel erg mooi dus!!

 17. Poe wat veel reactie zijn er gekomen!Heel hartelijk bedankt! Hier kan ik mee uit de voeten , vooral de tip van de regenboog boven de huisjes vind ik heel leuk , maaaaaaaaaar…hoe kom ik aan een patroontje voor een regenboog , zo creatief dat ik er zelf een kan bedenken ben ik nou ook weer niet!
  De initialen en jaartal ga ik denk ik doen naast het hondje , paar hartjes erbij , de poezenhoek heb ik gedaan omdat ik heeeeeel lang gedroomd heb om ooit eens een cattery te beginnen , met Noorse boskatten , dat blijft bij dromen , maar goed , dromen is ook leuk!!!!
  Jullie zijn geweldig met alle tips en ideeen!
  Is er genoeg evenwicht in de lap , zou ik er een goed cijfer voor krijgen????? 😉 Zelf twijfelde ik over de boompjesrand , maar ik laat ze er toch mooi in , in het kader van mijn thema:huisje boompje beestje!
  @BERTHI hartelijk bedankt voor een plek op je log!!!!!
  Fijn weekend verder iedereen , ik neem nog een watertje en ga vroeg naar bed!
  Marlies

 18. @Marlies, wij willen graag meegenieten van al die mooie Abc-tjes.
  Een patroon van een regenboog heb ik niet, maar kan je niet proberen om op ruitjespapier een regenboog te tekenen?
  Noorse boskatten…. wat een mooie droom!

 19. Een regenboog dat is echt een super idee !
  Het is al zo mooi , Marlies , en nu nog even de puntjes op de puntjes op de i .

 20. @PAULIE dat zou mooi zijn als je een patroontje hebt van een regenboog , ik ben al wat aan het zoeken geweest , maar tot nu toe zonder resultaat , te groot , te klein en zo , enfin ik was er niet echt tevreden over. Misschien kun je het scannen en via de mail sturen?
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *