Abc-meeting in Utrecht

Het is bijna zover, de Abc-meeting op 20 januari in Utrecht. Ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten, al dan niet met een Abc.

In eerste instantie dacht ik aan de Winkel van Sinkel, waar SnB- Utrecht haar wekelijkse bijeenkomst heeft, als ontmoetingsplaats. Na telefonisch contact blijkt dit niet zo’n goede keuze voor de zaterdag. Vanaf het moment dat de Winkel van Sinkel open gaat, dat is om 11.00 uur, stroomt het vol. Een goed alternatief is het Polman’s Huis, die op zaterdag vanaf 12.00 uur geopend is. Vanaf het Centraal Station is het ongeveer 15 minuten lopen. Je kunt ook de bus nemen. Ik stel voor dat we elkaar om 12.00 uur treffen in het Polman’s Huis. Zo kunnen liefhebbers van shoppen dit ’s ochtends in alle rust doen! Graag zou ik willen weten wie er volgende week zaterdag zal zijn, zodat ik het aantal personen kan doorgeven bij het Polman’s Huis.

Weet iemand een betere lokatie in Utrecht, niet te ver van het station, dan hoor ik dat graag.

40 gedachten over “Abc-meeting in Utrecht

 1. Ik ben er ook niet. Maar wil je mijn A.B.C. showen mail me dan maar even.

 2. leuk een uitje waar ik naar uit kijk , welke bus rijdt er naar Polmans huis ? Ik weet niet zo goed de weg in Utrecht

 3. @basje, hierbij de verschillende buslijnen:
  Vanaf het Centraal Station kun je de buslijnen 2, 3, 4, 8 en 11 nemen. Wanneer je dan bij de halte Janskerkhof uitstapt wandel je een stukje richting de Nobelstraat. De straat nadat u de gracht over loopt is de Drift. Hier ga je rechtsaf en op de volgende hoek zie je het Polman’s Huis.

 4. Lijkt mij een mooie lokatie. Je bent er maar druk mee ! Kan je daar met 20/30 ???.. vrouw/man terecht ?
  Heb nog aan de DOM gedacht als ontmoetingspunt :-)).
  Ik probeer te komen en hoop het te vinden.

 5. @mariann’ne m, als er 30 personen komen, dan hoor ik wel als dat problemen oplevert. Dan ga ik alsnog uitwijken naar een andere lokatie. Een zaal voor ons alleen, kan alleen als je huur betaald en dat lijkt me een beetje teveel van het goede.
  Op de website staat een wandelroute, alleen is die vanuit een parkeergarage gezien:
  U verlaat de parkeergarage richting de Oudegracht. Op de Oudegracht gaat u links, direct rechts de brug over en weer links. Op ’t Wed gaat u rechts en komt u op het Domplein. U gaat linksaf en loopt tussen de Domtoren en de Domkerk door. Daarna gaat u rechtsaf en links de Domstraat in. Daar neemt u de eerste straat rechts (Achter Sint Pieter) en weer de eerste links de Keistraat in. Het Polman’s Huis ziet u op de eerste hoek links.
  Het Polman’s Huis is vlakbij de Dom.

 6. we kunnen naturlijk ook samen reizen Marian’ne! Ik heb de kaart bekeken en lijkt me niet moeilijk te vinden !

 7. Ik ben er ook, volgende week zaterdag!
  NB. Op het station van Utrecht Centraal staat (ergens middenin, vraag niet precies waar) een zuil met een routeplanner. Je tikt het adres erin en daarna kun je een kaartje met je route uitprinten. Reuze makkelijk!

 8. @Mary, goed idee. Marian’ne en jij wonen niet zover van elkaar.
  Ik kom waarschijnlijk met Jenny.

 9. zoals het er nu uitziet, kom ik volgende week ook… k heb jarenlang in Utrecht gewoond, maar dit adres moest ik weer even bekijken. t is denk ik goed te vinden.
  groetjes

 10. Ik kom met de trein vanuit Eindhoven. Misschien iemand meer? Ih heb namelijk een kortingskaart waar ik 2 personen mee mag meenemen met korting.

 11. Zien ze “ons” al aankomen als we met 20 of 30 vrouw sterk zijn? Zijn ze blij met je als je daar een aantal uren zit met een bakkie en/of lunch?????
  Zomaar even wat gedachtenspinsels hoor!
  Marlies

 12. Berthi,
  Het spijt me vreselijk dat ik er niet bij kan zijn. Ik had me in oktober al opgegeven voor een quiltworkshop. Ook heel leuk, maar ja, ik had destijds toen je de ABC dag aankondigde de quiltworkshop even vergeten.
  Ik mail je even mijn ABC-vorderingen en wens jullie natuurlijk heel veel plezier! Bij een volgende ontmoetingsdag zal ik proberen er bij te zijn.

 13. Oh ik wil wel komen!!!
  Moet wel even kijken hoe ik er moet komen….zal echt wel met de auto komen met de trein kom ik nooit aan. ;o))
  Zal mijn manetje vragen om een uitdraai te maken want ik ben total niet bekend in Utrecht…..
  Zal niet zo moeilijk zijn vanuit Arnhem, hoop ik. Melissa zal niet meekomen die moet werken!! Oh moet ik echt alleen??? Niemand uit Arnhem???
  :o))

 14. Leuke locatie, is al een tijdje geleden dat ik daar ben geweest. Ik weet nog niet of ik met de auto of trein kom uit Deventer, moet vervolgens door naar Roosendaal.

 15. Helaas kan ik er niet bij zijn.
  We zitten midden in de verhuizing.
  Iedereen veel plezier en groeten Elza.

 16. leuk, ook ik ben van de partij volgende week zaterdag. Ik denk met de trein te komen vanuit Rotterdam, nog iemand die zo reist? kunnen wij elkaar misschien in de trein al ontmoeten.

 17. ik ga het proberen, echtm maar of ’t lukt weet ik nog niet. Ik heb niks speciaal voor ’t project, maar ik pluk wel wat “ouds” uit de kast.

 18. Dat gaat heel gezellig worden in Utrecht. Tot nu toe zijn er 17 personen die komen! En wie weet…. komen er nog meer!
  Marcella, ik zou het wel leuk vinden om je Quaker-lapje in het echt te zien. Daar staat toch een Abc op?

 19. leuk !!!!!!! al zoveel aanmeldingen, maar, we doen toch wel een naamkaartje op, ik ben heel slecht in namen onthouden …….

 20. Hoi Berthi,
  Ik kom inderdaad graag met je mee. Neem je mijn ABC dan mee ? We spreken nog wel een tijd af op het station van Eindhoven, misschien zien we Marianne zelfs wel.
  Jenny

 21. Hoi Jenny,
  Gezellig dat je meegaat. Jeanny treffen we in ieder geval in Eindhoven en Marianne wellicht ook.
  Marianne (Libracat) wil je mij even een email sturen?
  p.s. Ik zal een grote tas meenemen voor je Abc!

 22. wat jammer dat ik het nu pas ontdek van ABC Had me erg leuk geleken mee te doen,ook omdat jullie in mijn woonplaats bij elkaar komen. Veel plezier! Ik hoop er nog wel een paar op internet te kunnen zien
  Marja

 23. Ik zeg het helaas toch af voor morgen anders voel ik me de hele dag toch schuldig, ik ken mezelf! Ik dacht dat hier alleen wat takken lagen door de storm, maar de schutting van mij en de buren net achter de schuur (zie je niet vanaf de plaats) is om en het is een ravage geworden daar wat er allemaal ligt! Ik vind het vervelend als anderen dat morgen alleen opruimen en ik ben dan lekker een dagje uit. Dat voelt gewoon niet goed, daarom help ik morgen toch maar liever mee met opruimen in de tuin! Er ligt ook een grote den om over de schuur van de andere buren halverwege de tuin en ook die moet opgeruimd worden, al weet ik nog niet hoe (buurman zal dat wel doen hoop ik). Ik ben nog niet helemaal achteraan geweest (80 meter lang) en weet niet wat ik daar nog aan tref (was donker toen ik thuiskwam van mijn werk).
  Ik had me er wel erg op verheugd op dit dagje Utrecht en om jullie te ontmoeten, maar dat moet dan toch maar een andere keer hoe jammer ik dit nu ook vind!
  Nou kon ik eindelijk mijn ns-kortingskaart weer eens gebruiken 🙁

 24. Ook ik kan helaas niet komen vandaag.
  Mijn lijf werkt helaas niet mee en dan lukt het mij echt niet om te gaan. Ik vind het heel jammer, had graag alle ‘gezichten’ willen leren kennen.
  Fijne dag allemaal en ik wacht op de verhalen!!!

 25. Ik ben zo benieuwd hoe het is in Utrecht!!
  Het schoolgebeuren hield zo vreselijk op dat ik pas om 2 uur thuis was. Voor mij geen nut meer om naar jullie toe te jagen.
  Heb mijn abctje maar uit de tas gehaald!!
  Erg jammer ik was zo benieuwd naar de gezichten die bij een log horen!! En natuurlijk ook naar jullie abc projecten.
  Lees nu hier ook dat er meer afzeggingen zijn. Hoop niet te veel!!
  Marian’ne en Marianne sterkte met jullie dingen!!
  :o)

 26. Ik lees nu pas jullie verhalen.
  @Marianne (Libracat), ik heb zowel in Eindhoven als in Utrecht naar je gezocht! Ik had je bericht gisteren niet meer gelezen. Ik begrijp heel goed dat je een schuldgevoel hebt als je andere mensen de troep laat opruimen en jijzelf een dagje op stap gaat.
  Wellicht zien we je bij de Harten- meeting!
  @Marian’ne m, heel veel beterschap!!! Ook jammer dat jij er helaas niet bij kon zijn!!
  @Wilma, jammer dat jij het niet meer haalde om naar Utrecht te komen. Misschien de volgende keer!!
  Verslag komt nog!!!

 27. Flink geruimd, morgen weer verder. Schutting staat weer ongeveer recht voor zo lang het duurt (anders ontsnappen mijn hond en die van de buren). Verder veel geruimd. Van de den is een stuk vanaf gezaagd wat bij de buren uitstak, de rest mag gewoon blijven liggen (goede schuiplaats voor de egeltjes).
  Ik wil zeker naar de Hart-meeting komen! Wel graag in het weekend en in het midden van het land als dat mogelijk is vanwege werk en bereikbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *