Jeugdsentiment… Wieltje prik

Jeugdsentiment… Wieltje prik!! Wat heb ik er veel mee gespeeld en wat zijn er veel stokjes geknapt. Ik vond het altijd bijzonder lastig om de stokjes in de wieltjes te steken. Of was mijn motoriek daar niet goed genoeg voor?

Jeugdsentiment is een van de thema’s die in de nieuwe poll is te vinden. Rechts in de sidebar staan de thema’s in een net rijtje onder elkaar. Vergeet niet om te stemmen. Nog beter, doe het nu!

42 gedachten over “Jeugdsentiment… Wieltje prik

 1. O dit ken ik helemaal niet van uit mijn jeugd. Later hebben mijn kinderen zoiets gehad van LEGO.
  Zag de poll staan, wat veel leuke keuzes, maar kan niets aanklikken, doe ik iets fout !!??

 2. @marian’ne m, geen idee. Ik kan zelf ook niet stemmen. Ik zie dat er vier personen wel konden stemmen. Ik zal morgen eens kijken als ik de computer opnieuw heb opgestart.
  Lukt het bij mij ook niet dan moet ik mijn hulp inschakelen!:-) Misschien heb ik iets verkeerd gedaan met het plaatsen van de nieuwe poll.

 3. Zo dat is een moeilijke keuze!!!
  Mijn hersens kraken ervan…….
  Zie er een paar staan dat ik denk…leuk!!
  Wat veel om uit te kiezen.

 4. Ik herken het totaal niet, kan het zijn omdat jij een broertje had dat je daarmee speelde, of was het op school. Alhoewel in die tijd hadden ze niet veel leuk speelgoed op de scholen, dacht ik.
  Ik had alleen 1 zusje dus voornamelijk meidenspeelgoed.
  Bij mijn kinderen heb ik dat willen doorbreken door dochters ook auto’s/technisch speelgoed/houtbewerken te geven en zonen poppen/poesie-album/ handwerken.
  Maar tegen da natuur ga je niet in hoor, techniek is toch nog steeds veelal een mannending en handwerken voor vrouwen.
  Ik vind het wel goed zo, ik ga nog even breien !!! :-)).

 5. oeps, kan nu wel stemmen, maar krijg nu geen overzicht en kan gewoon een tweede keer stemmen !!!!!!!!!!!

 6. @marian’ne m, ik heb een oudere en een veel jongere broer. Het kan zijn dat mijn oudere broer Wieltje prik cadeau had gekregen en dat ik er ook meespeelde. Toch denk ik dat dit niet het geval was omdat wij vroeger apart speelgoed kregen en er ook niet samen mee speelden.
  De moderne vorm van Wieltje prik is K’nex:
  http://www.knex.nl/
  Toen Matthijs en Eline klein waren bestond dit nog niet. Thijmen heeft wel het een en ander van K’nex.

 7. @mary en marian”ne m, bij de vorige poll had ik op de knop ‘delete’ geklikt om de oude stemmen te verwijderen, maar ik moest ze ‘resetten’. Dat heb ik net met de 12 nieuwe stemmen gedaan en ze opnieuw ingevoerd. Hierna kon ik zelf ook een stem uitbrengen. Heb ik gedaan en direct erna kreeg ik het overzicht van het stemmen te zien.
  Vreemd dat dit bij jou niet het geval is Mary!! Tsja… dan nog maar een keer stemmen??

 8. nou ja, ik zie nu wel de procenten, maar waar ik op gestemd heb, staat nog steeds op 0 !

 9. Geen idee wat er fout is gegaan. Kan je op een andere computer een stem uitbrengen? Op je werk bijvoorbeeld?
  Jij moet na mij gestemd hebben, dus zouden er nu 15 stemmen moeten zijn, maar de teller staat nog steeds op 14. Je stem is dus niet geteld.

 10. heb nog geen keuze gemaakt, maar even terzijde, De shawl van Uw moeder, haak heier een een randje vasten alngs, dat zou de oplossing kunnen zijn om het omkrullen tegen te gaan, de wasmachine piept dus…………..prettig weekend

 11. Ja Knex, heb ik dozen vol van liggen boven. Was de naam even kwijt :-))
  Ik kan nu ook stemmen !!!!!
  ehhhhmmm…..wat zal ik eens kiezen.
  Mag ik er maar 1 aanklikken :-)))).

 12. Ja Knex, heb ik dozen vol van liggen boven. Was de naam even kwijt :-))
  Ik kan nu ook stemmen !!!!!
  ehhhhmmm…..wat zal ik eens kiezen.
  Mag ik er maar 1 aanklikken :-)))).

 13. Ja Knex, heb ik dozen vol van liggen boven. Was de naam even kwijt :-))
  Ik kan nu ook stemmen !!!!!
  ehhhhmmm…..wat zal ik eens kiezen.
  Mag ik er maar 1 aanklikken :-)))).

 14. Dit speeltje kende ik niet .
  Eerst dacht ik waar komt ze nu toch mee voor de dag .
  Maar nadat ik het goed bekeken heb zie ik dat je er figuurtjes mee kunt maken .
  Dat was zeker ook al een aanzet voor creativiteit .
  Spannend we gaan naar het stembureau !

 15. ik ken dit spel ook niet, ben misschien ietsje te jong(43);-)
  k’nex ken ik wel, hebben mijn zoons 14 en 16 jaar regelmatig meegespeeld, staat nu in een doos op zolder, alles moet wijken voor de pc 🙁
  gelukkig sporten ze nog regelmatig.
  en dan het nieuwe thema…jeetje daar denk ik even over na, er staan een paar mogelijke opties op waar ik op kan/wil stemmen.
  goed gevonden allemaal, Berthie, hier kun je veel kanten mee op.

 16. Heb gestemd! Leuk, kijk er naar uit. En wat het ook wordt: ik doe mee!

 17. Oh hemel, dat was ik echt helemaal vergeten. Ik maakte de vreemdste dingen met die stokjes en wieltjes. Ik was in mijn jeugd blijkbaar al tegen de draad in.
  Bedankt voor deze herinnering Berthi, bestaat dat speelgoed eigenlijk nog?

 18. Gelukkig, toch nog iemand die Wieltje prik herkent!! Dat komt vast omdat we van ongeveer dezelfde leeftijd zijn, Marloes!:-)
  Wieltje prik bestaat volgens mij niet meer. Via Google is er praktisch niets over te vinden. K’nex is het betere speelgoed, dat Wieltje prik vervangt. Overigens vind ik het prachtig speelgoed, net als Lego!

 19. Ook ik ken wieltje prik niet. Ik stam nog uit de tijd van ezeltje prik!!!! LOL Ook Knex ken ik niet. Mij kinderen speelde met Nopper! Kennen jullie dat? En weet je wat mijn kinderen daar van maakte?….foto toestelletjs! Verder zijn ze niet gekomen. Tekort aan achitactonisch inzicht denk ik! Ik heb gestemd en zie dat mijn keuze op de derde plaats staat! Ben benieuwd wat er uiteindelijk uit komt. Ik ben van plan nu mee te doen Berthi!!!Nu maar hopen dat de opdracht die je bedenkt een beetje toepasbaar is van wat ik zelf kan maken!

 20. Ojé…schrijf ik architectonisch helemaal verkeerd in mijn vorige reactie. Bij deze dan…architectonisch….of is dit ook niet goed?

 21. @Marijna, Nopper zegt mij niets!!:-)
  Leuk dat je met het nieuwe project mee gaat doen.
  Wat zal het uiteindelijke thema gaan worden? We wachten geduldig af…!:-)

 22. @Mary, ach ja, nu herken ik het!! Alleen heb ik dit nooit gehad, vandaar dat ik de naam niet direct herkende.

 23. @yvonnep, heel veel bouwen!! Bijvoorbeeld een vogeltje, kuikentje, reuzenrad, vliegtuig etc.

 24. Eindelijk heb ik m’n stem uitgebracht. Best moeilijk hoor, met zoveel leuke inspirerende onderwerpen. Ben benieuwd waar we dit jaar mee aan de slag gaan!

 25. @annette-p, fijn dat je een stem hebt uitgebracht en goed om te horen dat de onderwerpen aanspreken!!
  Donderdag komt de log over de Abc- meeting.

 26. Dag Berthi,
  Misschien wel wat laat maar ik wil toch even reageren op Wieltje prik. Ik heb er eindeloos mee gespeeld. De bus staat nog op zolder en ziet er nog heel goed uit. Sommige stokjes pasten niet zo goed in de wieltjes en sommige wieltjes waren te slap en daar viel het stokje dan zo uit. Maar er waren genoeg goede stokjes en wieltjes over. Raar als je zo’n plaatje ziet van iets wat je al een beetje vergeten was. Mij is Mariska de circusprinses ook voorgelezen op school maar de inhoud zou ik echt niet meer weten, nu wel. P.S,Ik ben van 1956.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *