Uitslag van de poll

Welk project gaan we in 2007 doen?


Abc verlengen 3

Abc verlengen, plus een nieuw thema 23

Nieuw Thema 23

Conclusie: we gaan het Abc verlengen, plus een nieuw thema toevoegen. Deze week zal ik een nieuwe poll maken met verschillende thema’s.Japke stuurde deze prachtige Abc- stof. Hieronder zie je een detail.


February 1821
Arise my soul, survey
the morn, And purple beauties
of the dawn, The herbs that
with the dew-drops glow,
The grass, the shrubs, the flowrets show,
Their maker all divine.
Jane Fields, her 11th yr.

52 gedachten over “Uitslag van de poll

 1. In de kerstvakantie kwam ik je web-log op het spoor. Sindsdien volg ik je vrijwel dagelijks. Een enorm mooi log: trouw aan zichzelf (werken met textiel en onze culturele textielerfenis), maar daarnaast voldoende leuke onderwerpen en gedachtenspinsels voor de broodnodige variatie. Waar haal je de tijd vandaan!
  Jammergenoeg kende ik je log te laat. Ik ben ook gefascineerd door afabets (ABC’s zoals jij ze noemt) en jouw initiatief zou voor mij zeker aanleiding geweest zijn om weer eens iets met de handen te gaan doen. Ik ben benieuwd wat het thema voor het nieuwe jaar gaat worden! Misschien sluit ik aan. Als je ooit nog eens een expositie van de ABC’s gaat organiseren kan ik je eventueel helpen met ‘opvulling’: ik heb een verzameling affiches/posters met de meest uiteenlopende alfabets. Tenslotte heb ik nog twee leuke links waar ik deze week nog op gestuit ben:
  1. http://www.helendrewett.co.uk/ . Op deze site staat onder GALLERY een geweldige Alphabeth-sample…
  2. http://atelier455.com/blog/index.php?tag=alphabet …en deze is gewoon leuk!

 2. @ Neeltje het is nog niet te laat hoor om met een ABC te beginnen en mee te doen, er zijn er meer die pas begonnen zijn en de meesten hebben het ook niet af voor de 20 e.

 3. @Neeltje, wat een geweldige links!
  En ik zou zeggen, sluit je gewoon aan bij het Abc- project. Het Abc gaat gecombineerd worden met een nieuw thema.
  Heb je zin om 20 januari naar de Abc- meeting in Utrecht te komen? Volgende week meer hierover.
  Ik kijk net rechts in de sidebar en zie tot mijn verrrassing dat er een stem bijgekomen is en wel voor ‘nieuw thema’.
  Het nieuwe thema heeft nu in totaal 24 stemmen!
  Het Abc toch laten vervallen??????

 4. Meeste stemmen gelden!!!!!!!! Toch?
  Wat een leuke stof! Daar zou ik wel een metertje of zo van willen hebben , leuk om komende zomer op de tuintafel te leggen!
  Marlies

 5. @Marlies, je hebt gelijk… meeste stemmen gelden en vandaag is er een extra stem op ‘nieuw thema’ gekomen.
  Deze week volgt de nieuwe poll.
  Ik denk nog ‘eventjes’ na over de thema’s.
  Ik zal aan Japke vragen waar deze stof vandaan komt.

 6. lastig, maar inderdaad, meeste stemmen gelden.
  ik ben nieuwsgierig naar de poll voor de nieuwe thema’s, er is zoveel moois door iedereen te maken.
  als ik kijk naar het merklapje:
  de verplichte creatieve activiteiten van kinderen van toen met kinderen van nu is niet te vergelijken, maar ik zou wel willen dat er meer creatief (lees op het gebied van textiele handvaardigheid) gewerkt wordt.
  zou dat aan het type onderwijs kunnen liggen?

 7. de stof heb ik gekocht op marktplaats, zij heeft meer leuke………..
  country smile/exloerveen

 8. de stof heb ik gekocht op marktplaats, zij heeft meer leuke………..
  country smile/exloerveen

 9. @noor, …. en aan de leerkracht? Is er nog tijd voor textiele handvaardigheid? Het lesprogramma zit tegenwoordig bomvol. Hoeveel uur wordt er vandaag de dag besteedt aan computerles?
  Het is een gemis dat zowel de textiele als de ‘gewone’ handvaardigheid bijna helemaal ontbreken.
  De enige school waar het intensief aanwezig is, is de Vrije School!
  Hoe is het wassen van je Abc- lap afgelopen?

 10. Berthi, die laatste stem was een vergissing van mijn kant. Ik las weer te snel en dacht een nieuwe pol. Omdat ik tussendoor van PC ben verwisseld had ik geen zicht op de uitslag, vandaar. Dus dze mag je schrappen.
  En ik denk dat wanneer we de gecombineerde uitslag laten gelden de meeste mensen tevreden zijn, toch. Kunnen mensen er toch bij blijven ABC-en en de anderen wat nieuws opstarten !!!

 11. Nou!!!
  Dat is ook niet aardig!!
  Geen abc meer??
  Oh het wordt nu wel verleidelijk om ‘nog’ een keer te stemmen!!
  (ik krijg altijd graag mijn zinnetje, heb je met nakomertjes!!!)
  LOL!!!
  :o))

 12. @mm, oké! Dan blijft de stand toch hetzelfde!:-)
  Dus….. een combinatie van Abc en een nieuw thema!!!
  Zo, nu veranderen we niet meer!!:-) De uitslag staat vast!!!!!

 13. dat wordt dus puzzelen voor mij , 2 opdrachten, de taken groeien me bovenhet hoofd, maar ik doe mijn best, we hebben toch een heel jaar de tijd? ben benieuwd naar de 20ste. handwerken op school is een bijvak ,heel jammer, de vrije expressie heeft nog wel een deel, maar ok dat wordt steeds minder, denk deze ouderwetse (o)ma

 14. Wilma ik ben het oudste kind en kreeg/krijg noooooit mijn zin :-)))).
  Maar wannneer je ABC af is dan kan je toch lekker met een nieuw thema beginnen. We hebben nu een heel jaar voor de boeg, toch !?

 15. Wat leuk dat we weer verder gaan met eventueel een nieuw thema. Ik ga proberen weer mee te doen. En de stof is super!!
  Ik probeer zoveel mogelijk van je weblog te volgen Berthi, maar volgens mij heb ik het deel over de 20ste januari gemist?? Een meeting in Utrecht?? Nee, ik ben niet nieuwsgierig hoor 🙂

 16. @basje, jij hebt je Abc al lang af!!!!! Je kunt lekker starten met het nieuwe thema en dat gaat tot 31 december 2007 lopen!!! Een heel jaar de tijd!!!!

 17. O jee, wat zie ik nu weer in de sidebar. Er is weer een stem bijgekomen….. en wel voor een nieuw thema!!!!!

 18. Berthi,
  Gewoon de poll sluiten. Je hebt even geleden al besloten dat de uitslag vaststaat. Op deze manier blijf je bezig! Bovendien bereik je met ABC verlengen en een nieuw thema beginnen de meeste mensen en daar gaat het toch om?
  De mensen die met een nieuw thema willen beginnen doen dat gewoon en de ABC-ers ploeteren nog even door! (Ikzelf dus ook….)
  Ben benieuwd naar het nieuwe thema.

 19. Berthi maak je geen zorgen!!
  Het komt allemaal wel goed!!
  Ben benieuwd waar we straks uit kunnen kiezen…….
  psssttt ik was het niet hoor!!!!
  :o)

 20. @Wilma,…. ik zou niet durven denken dat jij het was!!!:-)
  De uitslag blijft zoals die in de log vermeld staat!!!

 21. ik vind alles leuk …
  @ japke: wat een mooie stof!
  en je kan inderdaad nog op de abc-trein springen.
  ik probeer of ik mijn abc afkrijg tegen 20 januari.
  maar ik werk ook nog aan twee andere (Franse) SALs (Stitch along).
  Een ervan “Le calendrier du temps qu’il a fait… fait… ou fera” . (http://perso.orange.fr/atelier.imaginaire/paj_cal-tempsquilfait_grilles.htmis) is inmiddels officieel afgelopen maar ik ben nog niet helemaal klaar …
  Ik heb net ontdekt dat er van dezelfde ontwerpster (Be Courtadet) ook al maanden een abc-SAL loopt: http://perso.orange.fr/atelier.imaginaire/paj_chemin-traverse.htm.
  Be publiceert om de twee weken een letter waar je vervolgens zelf woorden bij moet verzinnen en borduren (namelijk: een abtract concept, een woord dat met de natuur te maken heeft, een naam van een dier, een adjectief, een naam, een kleur en een woord in een vreemde taal (als venster op de wereld …). Zo maakt ieder zijn eigen persoonlijke borduurwerk (voorbeelden: http://atelier-imaginaire.over-blog.com/album-195266.html)
  Ik aarzel om in te stappen (het kost veel tijd! veel werk!) maar misschien is dit een idee voor anderen?

 22. Zo dat is een hoop werk wat in de linkjes staat!!!
  Het is wel een leuk idee dat je zelf de woorden moet uit kiezen.
  Maar vreselijk veel werk en op den duur ook wel saai denk ik!!
  ;o))

 23. Leuke abc-tjes zijn er bij!
  Ik mis JUUL! Gaat het wel goed met je? Weet iemand iets van haar?
  Marlies

 24. Wat een prachtige stof . . . ! ! !
  O en die mooie site met zeer fijne werkjes , om te smullen .Vandaag weinig tijd en ook morgen .Zal alles nog uitgebreid lezen en bewonderen en zien/horen wat de nieuwe plannen zijn !

 25. Wat een leuke stof zeg!
  Ik wil wel graag komen de 20e, maar ik heb dus heel weinig! Maar ik doe vast veel inspiratie op om daarna goed te beginnen, daarom wil ik graag komen 🙂 Ook heb ik nog geen geschikte stof. Ik kan het maar niet terugvinden op zolder. Wat voor stof kun je het beste gebruiken voor een ABC? Kaaslinnen van hoeveel draadjes is het beste geschikt? Ik moet het via internet bestellen en ik begin dan steeds te twijfelen welke ik moet hebben.
  Ik heb onlangs het abc-boek van Therese de Dillmont gevonden op internet en ik was meteen aan het watertanden!

 26. Marlies…..ik mis Juul ook!!
  Ik heb ook ergens gelezen dat het goed met haar gaat maar dat ze een log-winterslaap houd!!
  Ik denk dat we haar allemaal een beetje missen……haar reacties en haar leuke inbreng op de logjes!!
  Misschien dat ze dit allemaal nog wel stilletjes leest!!!
  :o))

 27. Libracat… ik denk dat je het zelf ook wel een beetje moet uitvinden wat je fijn vind. Ik borduur de laatste tijd idd altijd op linnen. Heb via kunst en vliegwerk linnen besteld. Erg mooi maar wel prijzig. Nu borduur ik op 16 draadjes per cm. Ik heb daar ook kleine lapjes besteld om eens te kijken hoe fijn het linen is. 20 draadjes per cm. Maar dat is wel heel erg fijn. Misschien moet je ook niet naar mij luisteren want ik heb pas 2 ABCtjes geborduurd dus ben ik nog geen kenner. Berthi en Marian’ne m wel!!
  Veel borduurplezier!!
  ;o))

 28. Hallo Berthi,
  Bedankt voor het “nalezen” over 20 jan. Ik ga echt proberen te komen en ben benieuwd wanneer we iets horen.

 29. Ik heb Juul ook op oudjaarsavond nog gezien.
  Ze houd misschien wel een te stevige web winterslaap naar onze zin, maar kan mij voorstellen dat zij het terug wil draaien daar zij er wel heel veel tijd in stak !!!
  @ Juul, we hopen dat je lekker tot rust komt en alles goed met je is.
  En voor jou ook het allerbeste gewenst in 2007 !!!

 30. Ik heb altijd een bepaald soort kaaslinnen gebruikt wat ik prettig vond, maar die doos met handwerken en nog bruikbaar linnen ben ik juist kwijt (op zolder ‘ergens’). Ik moet het echt in mijn handen zien wat ik precies bedoel om op te werken, vandaar dan maar jullie reacties wat jullie prettig vinden momenteel (ook met het oog op het ouder geworden zijn…) 😉

 31. Marianne, ik gebruik altijd 14 of 16 draads linnen. (16 dr tegenwoordig wat minder omdat ik het minder goed kan zien).
  En op 14 draads vind ik het mooier om met een dubbele draad DMC (waar ik het meeste mee werk) te werken, bij 16 dr. is dat te dik. Van merken of namen of zo heb ik weinig verstand.
  De stoffen van Kunst en Vliegwerk zijn mooi en goed. Ik koop ze ook wel bij Mur of de Vlijt dan komen de prijzen wel overeen.
  Elke winkel heeft zijn eigen merken en dan kan er net wat verschil in zitten, wat ik voor de afwisseling juist leuk vind.

 32. Net de aanbevolen linken geopend, mooi werkstuk hoor! Het is inderdaad heel veel werk.
  Nog wat anders. Voor een goede doel heb ik vandaag een hoop sleutelringen gekregen van mijn werk, met het oude logo erop, die moet ik er allemaal afhalen, maar dan heb ik tig-ringetjes over. Ik wil ze de 20e meenemen en wie ze wil gebruiken voor een goed doel, zoekt me daar maar op.

 33. Net de aanbevolen linken geopend, mooi werkstuk hoor! Het is inderdaad heel veel werk.
  Nog wat anders. Voor een goede doel heb ik vandaag een hoop sleutelringen gekregen van mijn werk, met het oude logo erop, die moet ik er allemaal afhalen, maar dan heb ik tig-ringetjes over. Ik wil ze de 20e meenemen en wie ze wil gebruiken voor een goed doel, zoekt me daar maar op.

 34. @elisabeth, prachtige borduurwerken zijn er te bewonderen op je links. Zowel grote als kleinere werken!! We komen veel tijd tekort om al dat moois te maken. Gelukkig kan ik ook genieten door alleen te kijken naar al dat moois!!

 35. Ik hoop dat bijna alle Abc- ers komen op 20 januari, lijkt me heel gezellig en heel inspirerend!!

 36. @Juul, heb je de weblog-winterslaap bijna uit??? Zelfs hier, op ons honk, zien en horen we je niet!!!!
  Of ben je misschien niet weg te slaan van je nieuwe digitale camera?:-)

 37. @Marianne (Libracat, ik borduur alleen op linnen. Dat vind ik het prettigst. Ik borduur op 14- of 16 draads linnen.

 38. Ik werk ook meestal met twee draadjes borduurzijde (als ik aan borduren toekom tenminste). Ik ga het eens uitproberen met 14- en 16-draads linnen dan. Bedankt voor jullie reacties!

 39. Berthi, ik denk dat je gelijk hebt, het programma zit inderdaad overvol op de basisscholen en de computer krijgt een steeds grotere plek. aan de andere kant weet ik zeker dat ook heel veel, met name jongere, leerkrachten niet weten hoe je moet breien, borduren of naaien en dat werkt natuurlijk ook door in de handvaardigheidslessen die gegeven worden, met papier en karton werken is dan heel veilig!
  met het wassen van mijn ABC-lap is het goed gegaan, ik heb de lap nu een keer geperst, maar heb helaas nog niet alle kreukels eruit, dus zal ‘m nog eens moeten persen.

 40. @noor, fijn om te horen dat het wassen goed is gegaan en de kreukels krijg je er ook wel uit. Maar als je de lap wilt laten inlijsten, dan gaan meestal de laatste kreukels, door het spannen, er ook uit!

 41. Wat een prachtige stof! Ik houd erg van die schrijfachtige letters…de kleuren en de print zijn ook erg mooi!

 42. NOOR mijn geborduurde quiltblokjesstof was ook heeeeeeeeel erg gekreukeld , ook na verschillende keren persen , nat en droog , ik heb de mijne laten inlijsten met een passepartout dus toen was dat probleem verholpen. Ik zou je willen adviseren als je het laat inlijsten ga eens vragen wat zij er van denken.
  Marlies

 43. dank je voor de tip Marlies, ik laat hem na de 20ste inlijsten, ik vind het een heel gesjouw om zo’n grote lap ingelijst mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *