Mijn linnenkast van twee piek!

Kort na mijn huwelijk ging mijn vader naar een veiling bij ons in het dorp. Ik wilde dolgraag een grote linnenkast op de kop tikken, dus ging ik met hem mee. En ja hoor, er werd een prachtige eiken kast geveild. Ik was er zeker van dat die aan mijn neus voorbij zou gaan, want ik had niet veel te missen. De kast werd voor 700 gulden ingezet, maar niemand deed zijn mond open. De veilingmeeester probeerde het met 650 gulden, toen met 600. Het bleef stil in de zaal, waarop hij een beetje kribbig zei: “Wie nu een bod doet, mag hem hebben!” Mijn vader riep: “Twee gulden!” De zaal lag plat, maar zijn bod werd geaccepteerd: hij had het gedaan in het bijzijn van de notaris. Ik heb die kast nog steeds in gebruik, maar zelfs al zou hij ooit in stukken uit elkaar vallen: een kast met zo’n verhaal doe je toch niet weg?
Mevr. A.E. P-G, Ede

Bron: Margriet

14 gedachten over “Mijn linnenkast van twee piek!

 1. wat een enig verhaal. ik kan me voorstellen dt je aan zo een kast gehecht bent

 2. Laat hem even zien he , dat wonderbaarlijke meubelstuk.Zit je ons lekker te maken met zo”n enig verhaal en dan zien we er niets bij. We komen hem heus niet halen hoor.
  Mijn schoonzusje had ook zo’n verhaal. Als oudste van 4 zussen had ze de keus uit de meubels uit het ouderlijk huis toen haar ouders overleden waren. Eigenlijk had ze niets met oud meubilair. Nu bleek iedereen (allevier dus) de kast van moeder wel te willen hebben, maar bij drie paste de kast niet in huis en zo kwam zij toch te zitten met de kast van haar moeder. Achteraf is ze er heel erg blij mee. En ze heeft hem tot haar persoonlijke kast uitgeroepen.
  Er liggen nog wat oude kledingstukken in van haar moeder etc. En ik kan me helemaal voorstellen dat ze er nu blij mee is. Ik heb niet veel erfstukken want ik kom niet uit zo’n kapitaalkrachtige familie. Maar aan de dingen die ik heb kleeft meestal ook zo’n verhaal. Kortom Berthi je verhaal van de kast wordt gewaardeeerd.

 3. Wat een leuk verhaal, ja soms kan je onverwacht zomaar iets moois krijgen !!

 4. Wat een leuk verhaal. In de Margriet staan vaak van dit soort verhalen. Leuk!! Soms moet iets gewoon zo zijn.
  :o))

 5. Dat zijn nog eens leuke koopjes, kom daar nog maar eens om tegenwoordig!
  Fijne jaarwisseling Berthi en niets dan goeds voor 2007!

 6. Een linnenkast voor 2 piek! Niet te filmen zeg! Was me dat even boffen!!! Ik ben zo langzamerhand ook wel heeeeeeel errug nieuwgierig naar die linnenkast!
  Marlies

 7. @Paulie en Marlies. Dit stukje komt uit de Margriet. Het is dus niet mijn eigen linnenkast. Helaas stond er in de Margriet geen foto bij, zodoende kan ik ook niets laten zien!!

 8. Ikke niet, alleen in een tijdschrift !!???
  Die kunnen we niet vaak genoeg zien, toch.
  Heb net een prachtige documantaire film gezien oven Mongolen. Zo mooi, hun mooi versierde hutten etc., echt prachtig.

 9. Wat een aanwinst voor zo weinig! Je moet met zoiets echt geluk hebben.
  Ik ben zelf ook in het bezit (erfenis) van een hele oude echte eiken linnenkast van begin 1900 Het is een oerdegelijke grote kast op rankfijne houten pootjes met koper. Hoe het zo’n gewicht moet houden, is me nog steeds een raadsel. Het heeft een spiegel met oplegwerk van hout. De kast ligt echt boordevol met een 24-delig oud uitzet waarvan al veel versleten is en ook aangevuld is met nieuw spul. Ik kijk er nog iedere dag met veel plezier naar vanuit mijn bed.

 10. Misschien moet ik die mevrouw van de linnenkast maar eens op gaan zoeken![ze woont per slot van rekening in mijn woonplaats!] We hebben heerlijk gegeten , man en ene zoon zijn naar de kerk , de rest van de avond mogen wij lekker op Bo passen omdat haar baasje nog een BBQ heeft , lekker tuttelen dus , Bo is echt een lieverd! Beetje te groot voor op schoot maar goed , tuttelen kun je evenwel wel met haar , ze kan dat uren volhouden!!!!
  Fijne jaarwisseling Berthi en alle goeds voor jou en allen die je lief zijn!
  Marlies [gaat nog even lekker aan haar abc-tje werken! ;-)))) ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *