Kerstversiering uit de kastLang geleden was ‘heel’ Nederland in de ban van eigengemaakte kransen. In allerlei verschillende soorten, maten, vormen, kleuren en materiaal. Voor deze ‘ene keer’ sloot ik me bij de ‘kudde’ aan en ging driftig aan de slag met stof, kartelschaar, basiskrans en haaknaald. Zie hier het resultaat!

Later volgden de kerstballen.

22 gedachten over “Kerstversiering uit de kast

 1. Ja ik herken ze van zien (zelf niet gemaakt, wel gevlochten kranzen).
  Ik maakte toen iets wat anderen (nog) niet maakten en onbekend was, namelijk van pompons beertjes met een kerststrikje. Ze werden verkocht op school tijdens de kerstmarkt voor het goede doel. Ze vlogen als broodjes over de toonbank want ieder kind wilde daar een eigen beertje natuurlijk :-). Ik had toen witte, bruine, grijze en rode beertjes gemaakt.

 2. Leuk, jullie herkennen ze al. Ik ben benieuwd wie er nog volgt!!!
  @Marianne alias Libracat, leuk idee!!

 3. Hoi, hoi, ik heb er toen niet aan meegedaan, ik zat toen in de antroposofische poppen fase, geloof ik…
  :o)
  Ik heb misschien nog wel van die doeboekjes/hobbywijzers/of-hoe-die-dingen-ook-alweer-heten-boekjes…
  De kast induiken of niet, thats the question…
  NEE, nee, nee!!!
  LOL
  :o)

 4. … die boekjes…
  Ik heb toen bv wel een dikbuik-bruidspaartje, met een bruidsjonkertje gemaakt uit die boekjes, met van die houten kraal hoofdjes.
  … en origami vouwsels.
  Misschien iets om toch weer eens op te duikelen in de kast, en af en toe een kraanvogel te vouwen.
  o, o ik zit weer terug-in-de-tijd te mijmeren…, theezakjes vouwen…
  :o)

 5. Och ja, is ook zo.Was ik alweer vergeten! Ik had er geloof ik ook zo’n klein doeboekje over.
  Ik heb ook nog met patchwork stoffen gevlochten kransen gemaakt. Dus lange buizen naaien, omdraaien en goed vullen en dan vlechten.

 6. oooh dit was dus zo’n techniek wat ik dus niet leuk vond !!!!!!!!!!!!!!! een logeetje vond dat wel !! en heeft massa’s dingen gemaakt ……… maarre … leuke krans en ballen ……….

 7. Nee nooit gemaakt, herken ze wel. Ben zelf niet zo van de kerstversierselen.
  Wel eens een van stof gemaakt voor mijn moeder (haar huis kon niet voller, vond ze heerlijk), maar het werd een ovale krans, grrr rotding :-))). Maar zij was er heel blij mee !!!
  De gebreide is idd heel origineel, Berthi.

 8. heb nog altijd een stoffen krans aan de deur hangen met eem grote strik . tot op heden blijkt het zo het hooty bij mijn deur zeggen de galrerijburen

 9. ja,die heb ik ook nog gemaakt
  bah,ik ben blij dat ik ze niet meer heb,
  vond het op een gegeven moment erg lelijk hihih

 10. Gisteren hebben we de boom gezet , is ook best wel weer gezellig , algaat ie er bij ons na de jaarwisseling snel weer uit. In de boom hangen ook zelfgemaakte dingen , een paard bijv en ballen , kerstkransen , een grote en een kleinere aan de deur , op een glazen schaal een aantal ballen gemaakt met tempex , die in moten verdeeeld , gleuven erin gemaakt en daar de kerststofjes in geduwd , was wel een klus hoor , maar ik vind ze nog altijd leuk , de schaal met ballen gaat vanavond wel omhoog als Bo komt die is gek op ballen , of ze nou van tempex zijn of van gehakt [voor in de soep ] Bo vindt alles mooi en lekker , het is net zo’n vuilnisbak!
  Zo , de soep staat te trekken , ik ga douchen en de rest van de middag :kweenieziewel!
  Marlies

 11. Zeker ontspan ik Berthi , ik kijk al een flink deel van de middag naar animalplanet , benen op stoel , lekker bakkie thee , chocolaadje erbij , af en toe even kijken of alles naar wens gaat met de soep , straks lekker groente erbij en balletjes , wij maken er altijd een stevige maaltijdsoep van met stokbroodje hmmmmm het water loopt me al in de mond!Normaal eten we dit met kerst [over tradities gesproken!] maar een van de zoons had voor morgen al andere plannen , vandaar!
  Marlies

 12. Marlies..houd op!! Ik krijg al vreselijk veel zin in die soep!! Heerlijk!!!
  Pppppssstttt nog een beetje stinkboter erbij….
  De krans is erg leuk. Ik herken ze nog. De kranzen en ballen. Heel veel gemaakt. Ook van die boompjes in een potje. Beertjes in allerlei kleuren en ook nog cactussen. Ze staan hiet en daar bij moeders nog wel. Als ik het zat ben wil mijn schoonmoeder het maar al te graag afnemen!!
  Handig toch??
  :o))

 13. Er is nog wel een bakkie voor je Wilma , de afstand tussen jou woonplaats en de mijne is niet zover![wij eten over ong 15 min]
  Marlies

 14. Wij eten er morgen ook nog van hoor en we zetten er zo een bord bij voor Wilma of voor andere “soepzwervers”! Niet allemaal tegelijk !!!!! ;-)))
  Marlies

 15. Ohhh Berthi, hoe herkenbaar!!! Ook hier heeft zo’n gevlochten krans gehangen. Leuk is dat om te zien hoe de hypes veranderen!

 16. Grappig. Heb ik zelf nooit aan meegedaan. In die tijd verzorgde ik mega kerstdiners in tig gangen voor 12 tot 16 mensen. Daar had ik mijn handen aan vol. Na kerst lag ik dan voor pampus. Gelukkig ben ik verstandig geworden. Ik pak het nu efficiënter en kleiner aan. Dat is niet minder gastvrij.
  🙂

 17. @yvonnep, heel verstandig!!
  Onvoorstelbaar veel tijd gaat er in zo’n multi gangen diner zitten!!
  Wij zitten vanavond met 11 mensen aan tafel en ik houd het eenvoudig!! Koken is tenslotte niet mijn hobby!!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *