Ander Kant

Kant onthult en bedekt het lichaam. Deze tegenstrijdigheden zijn vertaald naar eetbare tegels. Met als inspiratiebron een oud naaldkantpatroon, verenigen deze chocoladetegels de enerzijds afstandelijke interieurtegel met het verleidelijke, ingrediënt chocolade. Ander Kant leent zich voor een andere manier van chocolade eten.

Gebruiksaanwijziging: De collectie tegels van witte, melk en pure chocolade kunnen op een houten plank worden gelegd en met Beitel & Job, in stukken gehakt. Behalve bij een kopje thee, koffie of als dessert kunnen de chocoladetegels ook als patroon op tafel worden gelegd. Als onderzetters voor hete pannen daarentegen zijn ze minder geschikt. Eet smakelijk.

Katja Gruijters

Katja Gruijters, ontwerper van eten, ontwikkeld sinds 2001 nieuwe concepten binnen haar eigen studio op het gebied van eten.

Bovenstaande tekst is te lezen op de verpakking van Ander Kant en het was Jenny die mij verraste met deze eetbare tegel!

28 gedachten over “Ander Kant

  1. Wat origineel om zoiets te geven of om te krijgen. Als idee is het gewoon leuk bedacht! En chocolade is bij de de meeste gewoon oké.
    Zo was ik laatst in Thorn en daar verkochten ze ‘Maaskeien’ in doosjes… chocolade dus. Ze hebben het maar 1 dag overleefd thuis 😉

  2. Het ziet er uit als een echt kunstwerk .Niet echt om in te bijten , maar o als je er al je tanden inzet , o dan o dan smelt het op je tong .
    Een heel origineel geschenk .
    Bij mij borrelde ook nog wat boven en dat geef ik toch maar even door zo kort voor het einde van dit jaar .
    Het hoeft denk ik niet veel uitleg .
    Lees het , lach er om .
    Of schud je hoofd over zoveel onzin of misschien is er een regeltje om mee verder te gaan in 2007 ! ! !
    Zakdoekje leggen ( niemand zeggen )
    Harten troef !
    Huisje boompje beestje .
    Kabbelend water .
    Golvend graan
    Zonneschijn .
    Nieuw leven .

  3. zonde om zo’n kantwerk op te eten !!!!!!! maar het zou hier ook niet lang overleven …………

  4. Erg mooi en origineel.Ik heb van haar meer werk gezien.Was zij het ook met de eetbare bestekken en servies?

  5. MOOI, jammer om op te eten, maar ik zou de verleiding toch niet kunnen weerstaan :-)).
    Leuk weer handwerk als inspiratie !!
    Maar ik zie het liever op een mooi stofje.
    Gerrie, wat ben je vroeg en dan al zulke overpeinzingen !! Ik zie er een soort levenstrap in de volgorde van de woorden/zinnetjes.

  6. wat een bijzondere manier om met chocolade beeldend bezig te zijn, en zo lekker ook…;-)
    Gerrie, wat mooi!

  7. Hm lekker , de thee is inmiddels gezet en ik lust wel een klein hoekje!!!!!!!!
    Marlies

  8. @Tijm, geen idee of Katja Gruijters eetbaar servies en bestek heeft gemaakt. Het zou heel goed mogelijk zijn.
    Ik vond wel een leuk berichtje uit 2001:
    http://www.zibb.nl/horeca/artikel_start/asp/artnr/293946/index.html
    en dit:
    http://ditteontwerp.nl/schoteltjeskoek1.html
    Gerrie, zoveel mooie inspiratie op de vroege morgen!!
    De chocolade is zo dik dat ik er mijn tanden niet aan ga wagen. Eerst in stukken hakken! Het is 54% pure chocolade!
    @Marlies, heb je gereedschap in de buurt om er een hoekje af te hakken/snijden!!?

  9. Zeker wel Berthi , ik heb eventueel een decoupeerzaag en nog een zaag waarvan ik de naam even kwijt ben ,ik heb beitels en een hakmes , een mes om mijn buxushaagjes mee te snoeien , als die schoongemaakt is kan ie toch ook wel dienen om een hoekje af te snijden , ook nog een elektrisch broodmes maar verder – hmmm lekker was het hoor en zo goed voor de lijn!!!
    Marlies

  10. @Marlies, in de decembermaand denkt niemand aan de lijn…. januari is altijd de maand waar we “doodgegooid” worden met alle lijnrecepten!!

  11. Heel bijzonder. Eigenlijk is het zonde om op te eten maar dat zou bij ons zeer zeker gebeuren!!
    Heerlijk.
    Zeg ik terwijl ik een slok thee neem terwijl ik een kerstkransje opeet!!!
    :o))

  12. Eet smakelijk allemaal, of het nu met mes en vork is of van de zaag.

  13. Nog even over de kantchocolade .
    Ik ben niet nieuwsgierig maar weet graag veel .
    Lous vroeg het en ook ik vroeg het mij al af , hoe is dat blauwe chocolade ?
    Maar als ik alles goed zie dan is dat de verpakking met een blauw kantchocoladeplaatje ( Nieuw woord )

  14. Op de eerste foto is de chocolade toch blauw .
    Dat is zeker het plaatje op de verpakking .

  15. … of ’t komt door de lavendel blauwe (log)omgeving?
    Het lijkt inderdaad errug blauw!
    ;o)
    Prachtige chocolade, mooi en lekker cadeau van Jenny!
    :o)
    Leuke link, Ditte Kuijpers heeft leuke ideeën, ik moest wel lachen om de slab/tafelkleed/servetten…
    Zie je ’t voor je als iemand vergeet om ‘m af te doen…, en opstaat, oeps…
    ;o)

  16. O jee, ik zal manlief de foto beter laten bewerken…. het is echt pure chocolade en geen blauwe chocolade!!:-)
    Of komt het door de omgeving zoals Juul vermoed?:-)

  17. @Juul, ja, geweldig dat tafelkleed…. trouwens ook een super foto!!
    En helemaal leuk als er iemand opstaat en vergeet….. !!! LOL

  18. lol… ik dacht eerst aan een onderzetter. Zelfs: een hele mooie onderzetter. Maar het is een mooie lekkere ‘tegel’.

  19. hmmm inderdaad, ’t is minder tot bijna niet meer blauw…, maaaaaaaar….. ;o)
    …’t lijkt nu een ietsepietsje zwart met groenig aan de onderkant…, mag ik ajb een stukje van ’t onderste tablet?
    ;o)
    ROTFLOL, de onderste foto daar is nl. al die tijd niets mis mee. :o)
    Wat doen jullie toch met dat bovenste tablet, ’t is stukken (chocolade) beter dan eerst, maar nog niet helemaal…
    LOL, het lijkt nu ook een beetje op zo’n geperst thee-tablet.
    Thee met chocolade, mmm lekker.
    :o)

  20. @Juul, kijk dan alleen naar het onderste stuk chocolade!!:-)
    Het is een beetje laat voor thee met chocolade…. althans voor mij!!! Maar laat je niet weerhouden door mij!!!

  21. Ik neem straks nog een glas thee, en natúúrlijk ALTIJD met chocolade.
    Ik hak van de onderste wel een stukje af.
    mmmmmmmmmmmmmmmmmmm, lekker!
    LOL
    :o)

  22. Geweldig zeg. Het kantmotief in chocolade. Misschien iets voor mijn blog: http:vintagelein.blogspot.com
    Heb je er ook een patroon of recept voor???
    groetjs Marjolein

  23. @marjolein, jammer, helaas geen patroon of recept! Het is een exclusief ontwerp van Katja Gruijters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *