Art Postal

Post ontvangen is altijd leuk en met kerstmis in het bijzonder. Elke dag pak ik met heel veel plezier de kerstkaarten van de deurmat. Zo werd ik vorige week verrast met een heel aparte enveloppe en wel van Paulie. Het is namelijk een enveloppe die geborduurd is, Art Postal, en waar heel wat uurtjes aan gewerkt is. De enveloppe heeft de afmeting van een ansichtkaart. De kleurkeuze is afgestemd op kerstmis en let op de kleine kraaltjes in de dennentakjes. Super! Paulie heeft de binnenkant van de enveloppe gevoerd met rode stof. Keurig afgewerkt! De enveloppe wordt dichtgemaakt met rode gehaakte koordjes. Kijk ook naar de postzegel. Qua kleur past deze bij het borduurwerk. Dan ben ik er nog niet want wat vond ik in de enveloppe? Een mooie foto van een borduurwerk die Paulie dit jaar heeft gemaakt en een mini gebreid mutsje voor in de kerstboom. In de onderrand van het mutsje is gouddraad verwerkt. Extra feestelijk. Op het gebreide mutsje heeft Paulie met rood garen Noël gemaasd. Paulie, ik ben weer zeer onder de indruk van al je prachtige handwerkjes en wat ben ik er blij mee. Het is heel, heel bijzonder! Dank je wel, Paulie!Via Google is veel informatie te vinden over Art Postal. Op deze site zijn foto’s van geborduurde enveloppen te zien.

23 gedachten over “Art Postal

 1. QQQQ zo leuk he !!!
  Nu heb je er ook een Berthi, kunstwerkjes zijn het he :-)).
  Paulie , weer geweldig, de variatie die je er elke keer weer inbrengt, zo goed van jou !!!
  Mooie link Berthi, neem ik mee naar huis kan ik morgen lekker kijken .

 2. @marian’ne m, ben je er nog zo laat! Ben jij ook weer helemaal opgeknapt net als Juul?
  Ik voel me zeer vereerd dat ik van Paulie een Art Postal heb gekregen en zo mooi! Zoals jij al zegt: een kunstwerkje!!

 3. Oooooh… wat mooooooooi!
  Ik zit met m’n neus tegen ’t beeldscherm…
  Super Paulie!
  Hoe krijg je ’t allemaal voor elkaar!
  Wat lief van je!
  Het mooie mutsje vind ik ook wel wat op een kerstbel lijken, maak er een klepeltje van een belletje in, dan doet hij ’t nog echt ook…
  @Berthi, zijn alle kraaltjes blijven zitten op hun reis, wat ben je weer heerlijk verwend!
  Ik zou ’t niet durven versturen, terwijl ’t heel erg leuk is om te bekijken en vooral om te krijgen, het linkje bekijk ik een andere keer, ik ben hier weer bijgelezen, en ’t is al weer laat genoeg geworden.
  :o)

 4. jaaaaaaa, dat is heel leuk post krijgen !! ik weet het intussen ook !! en deze is ook weer zo mooi en dan die rode kraaltjes, leuk he !! weer heel mooi gedaan Paulie !!!!

 5. Wat een lieve post Berthi. Te weten dat iemand je heel erg mag om zoiets moois voor je te maken! Een rijke gedachte.

 6. Gisteren konden we hier een mooie reisgids bekijken . Toch maar geen reis uitgezocht .
  Wat we nu weer te zien krijgen , daar word je toch helemaal stil van .
  Daar zijn geen woorden voor zo mooi .
  Berthi je mag voortaan wel een mooi kleed op je deurmat uitleggen om je prachtige poststukken te kunnen opvangen .
  Zo,n prachtig geborduurde envelop en mooie inhoud , en dat lieve kerstmutsje .
  Zo mooi bedacht dit geheel en wat een geluk dat nu met de extra drukte bij de posterijen dit goed is overgekomen !
  Berthi nu mag je na de Kerst wel een speciaal plekje hebben om dit goed te bewaren .
  Paulie wat heb je dit weer prachtig gemaakt !
  Een grote Kerstpluim ! ! !

 7. Er is weer hard gewerkt in huize Paulie! Klasse zeg wat een mooie dingen! Ik vind die zonnebloem met zijn/haar glimlach zo lief!!!!
  Marlies

 8. wat een super post Berthi, Heel leuk en de gedachten erachter zijn zeker goud waard, de kerstmuts komt ieder jaar terug en dat maakt dat byzondere gevoel extra fijn e week
  mmar wat een nachtbrakers zijn daarbij

 9. Het fotokaartje is al veel langer geleden gemaakt hoor. Straks denken jullie nog dat ik dag en nacht handwerk. Hoewel het is wel heel fijn om te doen.
  Maar tussendoor doe ik ook nog wel eens iets anders hoor. Echt waar. Lieve groetjes voor iedereen.Dat het vrede mag zijn in jullie hart en dat jullie dat ook uit mogen stralen rondom jullie.

 10. Wat een leuk idee; heel mooi, Paulie. Op de site ook veel mooie envelopjes gezien en ideetjes voor een volgende verjaardag. Ik kreeg direct zin om te beginnen. Alleen de afwerking zal een probleem voor me zijn; borduren lukt, maar al de rest…. daar heb ik niet genoeg geduld voor.

 11. Berthi, dit moois kan bewaard worden in je “SCHATKIST”.Heerlijk voor je om zoiets te krijgen .
  Paulie ,wat MOOOOOOI !!!!!!

 12. Alle kraaltjes zijn keurig op zijn plaats gebleven. Paulie had er een plastic hoesje om gedaan en een vrije ruimte gelaten waar de postzegel afgestempeld moest worden.
  Zeker weten dat deze post een speciaal plekje gaat krijgen, Gerrie. Het is heel bijzonder dat Paulie zoveel tijd hier aanbesteedt en dan gaat versturen.
  Onze kaart is niet zo speciaal. Een dezer dagen zal ik hem laten zien op mijn blog!

 13. ps. bijzonder dat deze enveloppen ook gewoon bezorgd worden, heb ik nooit geweten, wat mooi en origineel!

 14. Nou, echt helemaal verschrikkelijk leuk en mooi. En dat mutsje! Inderdaad, je kunt het in kerstboom hangen. Wat een baaie goed idee! Chapeau voor Paulie. Mijn kerstkaarten komen alleen maar uit een goed hart. 🙂

 15. Berthi wat ben jij verwend door Paulie!!
  Complimenten aan Paulie…
  Heel mooi en hee lief om dat allemaal zo te versturen. Nou volgens mij ben je wel erg druk hiermee…..
  Zag ook al bij Mary iets heel moois en las bij Marian’ne ook al het een en ander!!
  Mooi !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *