Breirol van Paulie

Hier zie je het begin van de persoonlijke breirol van Paulie. Als je goed kijkt zie je dat 2006 erin gebreid is. Inmiddels heeft Paulie zes patroontjes gebreid. Ze houdt een soort boekje bij van alles wat ze breit; wat ze moeilijk vindt enz, en wanneer ze een patroontje gebreid heeft.
Een soort breidagboek.
De ribbels aan de zijkant heeft Paulie gedaan om er een net geheel van te maken. En ook al wisselt de breedte soms wel wat door het patroon, lukt het toch aardig om dezelfde breedte te houden.

20 gedachten over “Breirol van Paulie

 1. Je breirol ziet er prachtig uit!! Je moet op de foto wel goed kijken om het jaartal 2006 te kunnen zien, maar het staat er wel.
  Het zijn leuke patroontjes, al ken ik ze niet bij naam!`
  Heb je al een idee hoe lang je de breirol wilt gaan maken?

 2. @Paulie,
  Héél erg knap hoor, en zo mooi recht!
  Leuk idee om het jaartal er in te breien, doe je aan ’t andere eind van de rol het jaartal waarin hij afgekant word, of misschien je naam?
  Wat prachtig is hij nu al.
  :o)
  (Ik zweet peentjes, bij alleen de gedachte aan mijn sjaal: naald nr 9, uitstel, uitstel, uitstel, het vriest nog niet…)
  :o)

 3. Leuk zo’n eigen rol. Ik vind het nog steeds spannend om een nieuw patroontje te proberen. Mooi wordt je breirol, paulie!

 4. Erg erg mooi. Het herinnert mij er ook aan dat ik ook weer verder moet met Sampler M. Ben blijven hangen ergens bij 16

 5. mooi Paulie !!!!!!!!!!!! en leuk dat je het jaartal er in verwerkt hebt !! en dat je het allemaal bij houdt !!

 6. ja mooi!!
  vooral met het randje ernaast
  ik heb zo’n rommeltje met de sampleM
  en loop wel 4 weken achter

 7. Paulie, mooooi, ik zie weer leuke steekjes. Andere dan op de sampler m, wat zijn er toch veel verschillende, je kan meters doorbreien !!

 8. ‘k Ben blij met julie reacties, maar ook bij gaat het niet allemaal vanzelf. Gisteravond heb ik een stukje 5x uitgehaald en uiteindelijk ben ik met een wat simpeler randje verdergegaan. Maar hij vordert wel. Ik heb pas een houten kistje/doos gekocht. ‘k Ga aan manlief vragen of hij daar Paulie’s breirol op wil schrijven en dan lakt hij hem met antieklak.
  Die doos wordt dus wel mooi. Maar de breirol moet nog een stuk dikker worden om er in te kunnen. Misschien kunnen er wel twee naast elkaar.
  Zo dit zijn wat fantasieen op de vroege morgen.Dames brei lekker door.

 9. Dat mag wel Lous, t.z.t.Okay.Maar eigenlijk moet mijn breirol dan ook wel klaar zijn, vindt je niet?

 10. Prachtige breirol ! En leuk het jaartal erin , al is het op de foto even goed turen .
  Het is in ribbeltjes gebreid , als ik het wel heb .
  En ga je het in een kistje bewaren ?
  Je kunt er ook een leuke hoes omheen maken .
  Jij maakt zoveel mooie dingen . Een soort kofferje van stof , gequilt ,geborduurd wat je wilt . Leuk als je het voor de dag haalt en wilt laten zien .
  Och het is maar een idee .

 11. Paulie erg mooi!! Moet ook maar weer eens verder met dat breirolletje!! Loop erg achter vanwege printerproblemen en nu moet ik me er echt toe zetten om verder te gaan. Wie weet nu ik deze weer heb gezien, pak ik de mijne ook weer op. Succes met breien Paulie……veel anders zit er niet in vandaag!! De wind huilt hier om mijn huis heen…..Lekker op de bank, kacheltje op standje tropisch en lekker handwerken!!
  :o))

 12. Dag Paulie(en alle anderen)
  Wat toevallig ik ben ook met een breirol begonnen. Had al een stuk af maar kwam fouten tegen dus ben ik weer opnieuw begonnen. Ik heb heel wat ajour patroontjes in de Anna gevonden. Als er wat te zien (bewonderen????) is zal ik het naar Berthi sturen. Succes Paulie, ik ken dat gevoel 5x uithalen.

 13. Berthi ik gebruik dit even als test om te kijken of ik na allerlei goocheltrucs nog steeds door web-log als mogelijke robot wordt behandeld.

 14. mooi afgewerkt met het ribbeltje aan de zijkant, ik twijfel wat ik met de mijne ga doen, voorlopig loop ik twee patroontjes achter, maar ben ik wel een sjaaltje(nld nr7)en een paar handschoenen rijker. tja…keuzes…keuzes…keuzes 😉

 15. alle eer met deze breirol. Ikk bewonder aldie breien roldames, ik kijk er aan en ben stil welterusten

 16. Dankjewel voor alle coplimenten, mijn breirol heeft gisteren 1 meter bereikt, maar als ik hem oprol is hij nog niet heel erg dik, dus ga ik voorlopig maar gewoon verder, net zolang tot hij met goed fatsoen in het bewuste kistje past.
  Zo dames ik heb late dienst en als het net zo druk is als gisteravond dan hangt om 24 uur mijn tong op mijn schoenen.
  Het was n.l. beredruk op de kinderafdeling waar ik werk.
  Iedereen een fijn weekend toegewenst.
  Groetjes Paulie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *