Pietendorp


Het prachtige en sfeervolle buitenmuseum, van het Zuiderzeemuseum, is vandaag en morgen een heus Pietendorp, compleet met Pietenpakkenwasserij en cadeaupakhuis. Bij hoge uitzondering mogen de kinderen en hun (groot)ouders zo vlak voor pakjesavond een kijkje achter de schermen komen nemen.

In het Pietendorp is van alles te zien, van een roemakerij tot een Pietenbenodigdheden-winkel. Nog belangrijker voor de kinderen is dat er ook heel veel te doen is. Van speuren naar verloren pakjes tot het beklimmen van een echt Pietenoefendak. Meer dan 40 Pietermannen zijn het weekend in het Pietendorp in touw. Daaronder een Pietenkoor en een heuse Pietenband, die naar de fantastische naam De Pietels luistert. Zij treden een aantal keer op en sluiten elke dag af met een daverende Pietendisco.

21 gedachten over “Pietendorp

 1. OK, we doen ’t nog een keer: “Beam me up, Scotty!”
  LOL
  Dit lijkt me zo LEUK!!!
  Het is één van m’n lievelingsmuseums.
  Echt een aanrader!
  :o)

 2. Voor mij is het ook niet naast de deur, maar anders…..!
  Het Zuiderzeemuseum is een pracht museum. Ik zou er zeker vaker heen gaan, als het niet zo ‘ver’ weg was!
  Voor de mensen die in die buurt wonen is dit een geweldig dagje uit!

 3. Wat is het overal stil ! ! !
  En die twee Pieten staan daar maar te staan . Wel op een mooie locatie , daar zou ik al eens heen gaan .Plannen maken en het komt er niet van .Jammer ?
  Och zoveel mooie plekjes waar ik nooit zal komen . Maar vanmiddag een prachtige uitzending gezien , van Kunst en Kitch .
  Porcelein in Dresden . In mijn eigen luie stoel heerlijk kunnen genieten .
  En Sinterklaas die gaat hier wel voorbij . Niet zo erg ik kreeg gisteren de eerste Kerstkaart uit Australie en uit Amerika een Kerstpakket .
  Altijd een mooi samengesteld Kerstpakket , een Kerst verrassing .
  Enkele prachtige place mats .
  Een Kersttasje , van quiltstofjes .
  Een Quilt tijdschrift met veel foto,s van heel gezellige quiltwinkels .En in Amerika is nu eenmaal alles groter dan hier .Wat een ruimte hebben die zaken , alles voornamelijk in country style .Als je in zo,n winkel zou zijn , je weet niet waar je moet kijken , overal hangen Quilts .
  Dus dit meisje is dik tevreden met al dit moois .
  En wie nog in de kindertjes of kleinkinderen zit , dan is Sinterklaas natuurlijk een heerlijk echt Hollands feest .dat mag ook niet verdwijnen .

 4. Heel erg leuk!!
  Bij mij in Arnhem zijn in de binnenstad hele mooie oude kelders. Deze zijn de laatste weken ingericht als logeeradres voor Sinterklaas en zijn pieten. Ook erg leuk om een kijkje te nemen in de kelders van Sinterklaas. Je mag kijken waar de kadootjes liggen, waar de Sint slaapt en nog veel meer.
  De kinderen kunnen spelletjes doen en winnen hier een pietendiploma mee!! Mijn kleinzoon, nog geen eens twee, is er niet weg te slaan. Zo mooi en spannend vind hij het daar!! Erg leuk.

 5. Het schijnt dat in Weert in het oude gemeentehuis Sinterklaas woont. Iedereen kan daar een kijkje gaan nemen. Ik heb net geprobeerd er op te googlen maar daar rolde niets uit. Ik heb de info dan ook via de tamatam

 6. @Gerrie, het is erg stil op de blogs. Iedereen is druk bezig met de voorbereidingen voor de Sinterklaasavond. Ik moest vanmiddag eventjes in de stad zijn en daar was het een drukte van jewelste.
  Op de schaakclub hadden wij vanmiddag een speciale schaakmiddag. Namelijk een simultaan, vinden de kinderen altijd leuk, met als afsluiting een chocoladeletter en een klein cadeautje.

 7. @Gerrie, vergeet ik te zeggen dat ik het zo ontzettend leuk voor je vindt, dat jij al een kerstpakket hebt ontvangen. Dat is echt genieten!! Doe dat ook maar lekker!! Jij hebt het verdient, zeker na zo’n moeilijk jaar!

 8. Dank je Berthi , dat is weer een schouder klopje voor me .
  Vorige week was erg heftig hier .
  Ook wel bijzonder . Een groot begin van veel dingen die ik weg moest doen , met het oog op de verhuizing ergens over ongeveer 4 maanden . Afscheid nemen van veel , dat valt niet mee . Soms tranen en lachen . Veel zal goed terecht komen .
  Buiten mij om was er weer iets gepland om verder te gaan ruimen en al in te pakken , dit weekend .
  Ik moest dit wel afzeggen veel te vlug achter elkaar .
  Maar daardoor kwam er toch ook veel onbegrip naar me toe .
  Vandaag toch een fijne mail van familie die
  mij steunen en begrip hebben voor de situatie .

 9. @Gerrie, heel naar allemaal!! Houd de moed erin!!! Misschien is het lezen van de handwerkblogs een mooie afleiding voor je… je doet mij altijd enorm veel plezier met je mooie verhalen.

 10. Gerrie…ik begrijp dat je gaat verhuizen??
  Dat hebben wij jaren geleden met mijn schoonoeder gehad. Erg moeilijk voor haar dat ze van veel spullen afscheid moest nemen. Veel mooie en minder mooie herrinneringen aan haar spulletjes. Wat wel iets heel moois was, we vonden een diamanten ring die ze al jaren kwijd was en dacht verloren te hebben terug……tranen met tuiten in voor haar een hele moeilijke tijd. Nu wij jaren verder zijn zegt ze altijd dat ze het jaren eerder had moeten doen!! Heel veel sterkte met het uitzoeken van je spulletjes. En heel vervelend maar niet iedereen zal altijd alles begrijpen. Jammer maar waar!!

 11. Gerrie, ik sluit mij aan bij Berthi en Wilma, heel veel sterkte hoor, en blijf ons aub verblijden met je prachtige verhalen. Je hebt een rijk leven achter je dat je hopelijk nog lang met ons wilt delen.

 12. @Gerrie, Ik sluit me geheel aan bij de dames hier boven, en blijf fijn bij ons k-WEB-bellen hoor!
  Ik hoop dat ’t na de verhuizing ook nog kan?
  En laat je niet gek maken hoor, jij bent de baas over jouw spullen!
  Het lijkt me heel erg moeilijk om alles uit te zoeken, ik ben nl. ook zo’n “bewaarder”…
  Gelukkig kun je tegenwoordig ontzettend veel op ’t internet terug vinden als je er geen boek of patroon meer van hebt.
  Was het niet zo dat het huis ging renoveren?
  In dat geval krijg je waarschijnlijk een mooier huis terug?
  Maar verhuizen…, nee brrr, m’n moeder was er gek op, die was altijd huizen aan ’t in richten, voor mij zijn er leukere hobby’s!
  ;o)
  @Berthi, toen Star Trek nog op de publieke zender was keek ik altijd…, jij dus niet begrijp ik?
  Maar je bent weer gered door Google.
  Vroeger keek je in een encyclopedie, maar met Google kom je nog veel verder!
  Ik was vandaag in een grooooooooot tuincentrum (en niet voor de kerstmarkt), en daar was ’t druk! Bijna niet leuk meer!
  Ik had gedacht dat iedereen vlak voor Sinterklaas wel in de stad zou rondrennen, volgend weekend is ’t daar helemaal druk, ivm de kerstbomen verkoop na sinterklaas.
  Ik moet vd week nog weer terug om een nabestelling op te halen, nou dan ga ik mooi niet in ’t weekend!
  :o)

 13. @Juul, je hebt het goed begrepen dat ik nooit naar Star Trek heb gekeken. Google bood uitkomst!:-) Ideaal!!!!!
  Nu al zo druk in de tuincentra! Ik heb er zo’n hekel aan als het overal krioelt van de mensen.
  Vandaag is het nog eens koopzondag, mij niet gezien!!
  Jij was vroeg uit de veren!!:-)

 14. Wij vieren dit jaar voor het eerst geen Sinterklaas meer. Dat is vreemd, het was zo vertrouwd. Al is het cadeautjes geven dan wel verzet naar een andere datum 🙂
  Verhuizen… vreselijk! Aan de ene kant wel lekker om ruimte te maken en rommel te verwijderen, aan de andere kant komen er zoveel verhalen en emoties naar boven. Het blijft moeilijk afscheid te nemen van spulletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *