Abc… van Betty


Toen ik een strengeltje borduurzijde kocht (waterlelies 212) in kleur verlopend van goudgeel naar lavendel, wist ik niet wat ik ermee zou borduren. Maar kijkend in een frans borduurblad De fil en aiguille zag ik een krans om een klein abc-eetje, wat perfect geschikt was voor deze zijde. Het abc was snel klaar en enthousiast begon ik aan de krans, om er al snel achter te komen dat het veel moeilijker was dan ik had gedacht. Als je een vergissing maakt bij een ronde krans, klopt er gelijk niets meer van en sluit niets aan, dus veel uithalen en zelfs soms wat smokkelen. Maar op 18 november kon ik hem aan Berthi laten zien!
Betty van Heest-Prins

17 gedachten over “Abc… van Betty

 1. Afgelopen zaterdag heb ik je Abc al uitgebreidt staan te bewonderen. Erg mooi gedaan!
  Ik heb geen ervaring met de borduurzijde die jij gebruikt hebt! Maar zo te lezen is het niet eenvoudig. Daarom des te meer bewondering voor het mooie resultaat!!

 2. Wat Leuk, en wat een werk. Mooi effect met dit garen. Pas een strengetje gekocht, krijg zin om ermee te werken. Viel wel om van de prijs, meer dan 7 Euro klopt dat ? Voor een klein werkje wel te doen :-)).

 3. Heel mooi dit en ja, het ziet er inderdaad naar uit dat het heel moeilijk is. Dat garen geeft een mooi effect.

 4. Ik ken het probleem met een rond patroon, heb eens een kwart moeten uithalen!!! nu zou ik smokkelen waarschijnlijk, het is heel ,ooi en het garen mag dan duur zijn voor zo een project nou ja het is nu eenmaal een dure hobby

 5. Wat een schitterend effect geeft dat verlopende garen! Perfect passend bij dit project!!
  Ik ben nog niet zo gevorderd dat ik met dit soort garen durf te werken.

 6. Heel apart, dit alfabet in een krans en prachtig effect dat verlopende garen. Mooie kleurenkeus!

 7. wat een mooi alfabet. ik ben erg van de ronde vormen en deze krans spreekt me dan ook zeer aan, mijn complimenten!

 8. Hoi, wat leuk dat de krans op het net staat, de grootte van het ABC is 9 cm en van het totaal 22 cm doorsnee. Het patroon is echt een cirkel,maar ook al vertekent de foto iets, het is bij meer een ovaal geworden.

 9. @Betty, bedankt voor de info.
  Op het beeldscherm is het inschatten van de maat van een borduurwerk altijd lastig.
  :o)
  Ik ben benieuwd/t hoe je ‘m gaat afwerken.
  Misschien tzt nog een foto, als Berthi ’t ook goed vind?
  Weer een stok achter de deur…
  21 december?
  LOL
  ;o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *