Najaarsverkoop TAA


In deze log en deze log schreef ik het één en ander over Tesselschade-Arbeid Adelt. Afdeling Nijmegen heeft zondag 26 november 2006 haar jaarlijkse najaarsverkoop in Hotel Restaurant Sionshof te Heilig Landstichting; van 11.00 – 16.00 uur. Het assortiment van handgemaakte artikelen bestaat onder andere uit: gastendoekjes, tafelkleden, babyartikelen, theemutsen, houten kinderspeelgoed, shawls, sieraden, golf- en bridgeaccessoires, tuin- en kerstartikelen.
Iedereen is van harte welkom.

De foto hieronder is op 8 september 2006 gemaakt tijdens de verkoop in restaurant De Plasmolense hof. De verkoop was in combinatie met een gezellige High Tea en mijn lezing over mangelen en mangeldoeken.

15 gedachten over “Najaarsverkoop TAA

 1. Ooooooooooh wat is dit leuk en mooi!
  Ik moet er nodig weer eens langs gaan!
  Ooooh zucht, ik heb tijd tekort!
  :o)

 2. Ja, dat ziet er uit als TAA! Ze zitten in Amsterdam op het Leidseplein, nou ja, bijna, tegenover Hotel Americain. Hoewel, zouden ze er nog zitten? Ik neig niet naar kopen. De spullen die ik zelf maak wil ik ook niet houden 😉

 3. Morgen is er ook een verkoop van TAA in huize Clingendael in de Haag, speciaal voor de Kerst, altijd leuk……….maar wel prijzig.

 4. Leuk !! leuke spulletjes. het inspireerd wel zo’n plaatje, zal eerder zelf gaan maken dan kopen. Die lichtblauwe doekjes intrigeren mij ;-)), het truitje krijg ik zin in breien, en de thee trui/muts is te gek (Gerrie!?).
  Weet je dat ik dat poppetje vroeger op school heb gemaakt, juist vorige maand weggegooid nadat een hongerige muis zich eraan te goed heeft gedaan. Had ik het daar al die jaren (40) voor bewaard, grrr.

 5. Ook ik ken het poppetje terug. Jaaaaaaaaaren
  geleden heel veel gemaakt. Zal ik ze nu weer gaan maken voor de kleinkinderen??

 6. Zo, er komen meer dan genoeg verkoopdagen.
  Ze hebben een mooi assortiment en voor handwerk moet je betalen. Het is exclusief!

 7. @marian’ne en mien, nieuwe poppetjes in nieuwe stofjes….. doen!!
  marian’ne m, had je geen beter eten in huis voor die lieve muis! LOL

 8. Heel leuk……wat een mooie handwerken. Voor ieder wat wils! Nijmegen ligt bij mij om de hoek!! Maar ga er niet heen. Als ik dit zo zie ben ik veel eerder geneigd om zoiets zelf te maken!!
  En wees eerlijk, het mag ook prijzig zijn…..handwerk is eigenlijk onbetaalbaar!!!
  Als je ziet wat ik op het werk per uur verdien en ik zou dat krijgen per uur voor het handwerk……is het niet te betalen!!
  Maar wel een leuk plaatje!!
  Pssstt…Wel stemmen hoor vandaag!!!!
  :o)))

 9. Ik ben nu op school en heb even gekeken, maar het filmpje doet het bij mij!

 10. Ik ging er in Utrecht wel eens langs en er waren altijd leuke spulletjes. Gekocht heb ik er nooit. Ik vind het veel te leuk om ze zelf te maken, maar inspiratie heb ik er wel veel opgedaan.

 11. Een aantal jaren geleden heeft TAA een verkoop expositie gehouden in de blokhut-kapel letterlijk naast me. Ik heb er toen een leuke Nijntje gekocht, gemaakt van een dikke flanel luier. Die heb ik als geboortecadeautje gegeven en er is intens mee geknuffeld. Later heb ik die (gemakkelijk op te sturen!) eindeloos vaak nagemaakt. Ook een prachtig geborduurd dienblad-kleedje gekocht, waarvan ik wist, dat ikzelf noooooit het geduld zou hebben dat te maken! Altijd smaakvolle spulletjes, die vaak ook inspiratiebron zijn.

 12. Bij TAA gaan ze voor kwaliteit en bijzonder. Ik heb de geborduurde boekomslagen gezien en die werkelijk prachtig! Eigenlijk zou ik die ook wel willen maken, maar….. de tijd!
  Wie weet……! Soms moet je gewoon beginnen!

 13. Ik heb dat ook… ik schiet altijd meteen naar dat soort kraampjes omdat het er allemaal zo leuk uitziet. Dan beginnen mijn handen te jeuken om het zelf te gaan maken. Errugg…

 14. dank je wel voor de tip, berthi.
  ik liep dus even een rondje om.
  en nee ik kende TAA helemaal niet,en wat bén ik enthousiast!
  mooi mooi, ‘k ging me maar een heel klein beetje te buiten…
  met de ‘logistiek manager’van de middag sprak ik even.
  we hadden het over SnB en over jou in de Plasmolen.
  zij zei dat ze natuurlijk altijd op zoek zijn naar patronen en ik opperde natuurlijk meteen de ‘freebies’op allerlei sites… beetje dom denk ik he? copywright etc??
  en ja het is echt kwaliteit..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *