Breiend raadslid Venlo afgezet als praeses werkgroep

Het Venlose raadslid Marjoleen Sanders-Kreemers dat laatst een dag lang zat te breien tijdens de begrotingsvergadering, is niet langer voorzitter van de politieke klankbordgroep ‘kwaliteit’. De klankbordgroep wil haar niet meer als voorzitter, omdat ze door haar brei-activiteiten het imago van de Venlose gemeenteraad heeft geschaad. Raadslid Jan Kessels (Groen-Links) is de nieuwe voorzitter.

Sanders-Kreemers (Samen) zat op 9 november tijdens de begrotingsbehandeling een dag lang te breien in de raadszaal. Collega’s spraken er die dag schande van. Het breiend raadslid kwam met foto in deze krant en was te zien bij Omroep Venlo. Ook de Telegraaf besteedde aandacht aan de affaire.
“Iedereen in de stad heeft het erover. Ze heeft de gemeenteraad imagoschade berokkend. Het breien is slecht voor het beeld dat burgers van de politiek hebben. Dat staat toch al onder druk. In de gemeenteraad moet je politiek bedrijven en niet breien. In de klankbordgroep was geen draagvlak meer voor haar voorzitterschap,” vertelt Kessels.

Marjoleen Sanders-Kreemers blijft wel lid van de klankbordgroep. Daarin zitten vertegenwoordigers van alle politieke partijen in Venlo. Ze werken samen aan het begroten van de toegankelijkheid van raadscommissies voor het publiek en aan meer interactie met de burger. Sanders-Kreemers zegt “geen enkele behoefte” te hebben om te reageren. Zij verwijst voor commentaar naar de nieuwe voorzitter Jan Kessels.

Bron: Dagblad De Limburger

7 gedachten over “Breiend raadslid Venlo afgezet als praeses werkgroep

 1. Wat een tegenstrijdige berichten, he. Zo zie je hoe de meningen uiteen lopen in deze dingen.
  Vind het erg hard allemaal hoor, zijn er geen belangrijkere dingen om aan te kaarten.

 2. Hoe meer aandacht in de krant, hoe meer er over gekletst wordt.
  Komkommertijd….. dat is toch in de zomer!:-)

 3. Tjonge jonge!!!
  Die “joviale Limburgers” zijn een stuk minder gezellig dan de Amersfoorders die vlakbij of op de “Bible belt” wonen…
  Jakkie wat een gezeur, ga breien… eh… ik bedoel besturen!
  Wie schaadt hier nou z’n eigen imago?
  ;o)

 4. Ik begrijp de hele poeha hierover niet.
  Was er op de voorpagina geen berichtje gekomen, dan had er geen haan naar gekraait!

 5. ik vind het niet meer dan normaal dat ze afgezet is: breien kan echt niet tijdens begrotingsbesprekingen! Stel je voor dat Zalm gaat zitten punniken tijdens prinsjesdag.

 6. @Astrid, dat is niet zo’n goede vergelijking…LOL
  ;o)
  Tijdens de begrotingsbesprekingen heeft/had dhr. Zalm het veel te druk om te kunnen breien!
  En dat punniken tijdens prinsjesdag, tja, dan leest de koningin voor hè, en dan gedraagt iedereen zich heel erg speciaal, kijk bv maar naar de hoedjesparade en de andere kleding.
  Zo kleed men zich niet tijdens een gewone vergadering, zelfs de koningin kleed zich voor prinsjesdag speciaal in ’t lang.
  Op een gewone doorsneevergadering waar men elkaar toch regelmatig ziet, daar moet men elkaar niet zo in de weg zitten over zoiets onbenulligs als een breiwerkje.
  IMNSHO
  ;o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *