Breien

Ingezonden brief in Dagblad De Limburger van Simone Kennedy-Doornbos, gemeenteraadslid ChristenUnie Amersfoort.

Wat vreemd dat uw krant en de politiek in Venlo zich wel opwindt over een vrouw die breit tijdens de raadsvergadering en niet over de politici die elkaar daarover verontwaardigde briefjes en sms’jes sturen tijdens dezelfde vergadering. Dat laatste leidt de aandacht meer af van het debat dan breien. Zelf brei ik ook altijd tijdens raadsvergaderingen in Amersfoort en ben ik meer bij de les dan de raadsleden die ondertussen sms’jes versturen, documenten lezen of artikeltjes schrijven. Met breien kijk ik de raadszaal in en hoe spannender het wordt, hoe sneller ik ongemerkt ga breien. Als ik wat wil noteren, leg ik mijn breiwerkje even opzij. Gelukkig reageren mijn mede-raadsleden en de Amersfoortse pers daar heel positief op. Een columnist sprak zelfs zijn hoop uit dat er per fractie één breiend raadslid zou worden aangesteld: ‘De positieve energie die het breien in de raadszaal zal opwekken, zal de stoutste verwachtingen overtreffen. Het zal definitief een einde maken aan kissebissende en elkaar in de haren vliegende raadsleden en leiden tot ongekende harmonie’. Dezelfde columnist noemde de politiek in Venlo ‘intolerant’. Ik hoop van harte dat de politiek in Venlo zich wat verdraagzamer zal opstellen naar mevrouw Sanders-Kreemers.

Deze brief is een reactie op dit artikel.

8 gedachten over “Breien

 1. Zo kan het dus ook he. Dit spreekt mij toch meer aan hoor. Het kan eerder harmonie bieden dan het zo storend is. Mensen een beetje toleranter aub, en richt je op de echt belangrijke zaken !!
  Je film logje ligt eruit !!

 2. @marian’ne m, ik heb het net ook geprobeerd en gelukkig werkt het filmpje!
  De bedoeling is dat Matthijs het filmpje in ons archief probeert op te slaan zodat het altijd te zien is op mijn blog.

 3. GOED ZO Simone Kennedy-Doornbos!
  Fijn, brei solidariteit!
  :o)

 4. … helaas, een paar dagen geleden was in de krant het volgende te lezen: “Breiend raadslid haakt af” – oftewel Simone Kennedy gaat niet meer breien tijdens de vergaderingen. Met uitzondering van de begrotings-vergaderingen dan, want die waren toch echt te saai… Reden: het trok teveel aandacht van de media, en nadat er een filmploeg vanuit Utrecht kwam aanrukken vond zij het mooi geweest.
  Heel erg jammer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *