Kleine fotoreportage

Van de vele foto’s die manlief genomen heeft op de 1e SnB- dag heb ik er enkele uitgekozen. Allereerst de magnifieke Van Nelle Ontwerpfabriek. Over de actie brei mee voor eenzame ouderen schreef ik in deze log. De mutsjes voor de smoothies werden gisteren fanatiek gebreid. En zeg nu zelf, zo’n flesje met een mutsje ziet er toch erg grappig uit en per verkocht flesje gaat er 50 eurocent naar het Nationaal Fonds Ouderenhulp. Verder was er het project Knit a River en Miriam Tegels was druk met het Nederlands Kampioenschap Snelbreien. In de Branderij stond een lange tafel met meer dan voldoende stoelen zodat iedereen, die graag wilde, kon aanschuiven om een aantal naadjes te breien of om gezellig bij te praten met de andere breiers/sters. De Jakhalzen hadden het op hun manier druk met tv- opnames. Tussendoor heb ik zelf nog eventjes tijd gehad om wat rond te neuzen. Omdat mijn (nog te lezen) stapel boeken toch niet zo groot is, kocht ik het net verschenen boek Breibabes van Debbie Macomber en een guitig mini bolletje wol wilde ik ook erg graag mee huiswaarts nemen!45 gedachten over “Kleine fotoreportage

 1. mooi, jullie fotoreportage. ik heb de jakhalzen aan het werk gezien, maar omdat ik het programma niet kijk heb ik ze niet herkend. Vanaf morgen ga ik wel kijken natuurlijk 😉

 2. Mooie reportage!
  Ben zelf door alle indrukken vergeten foto’s te maken dus moet ik ze nu bij andere bloggers zien te vergaren.
  Wat was het een mooie dag hé!!

 3. Leuk al de foto’s, zo heb ik toch het gevoel erbij geweest te zijn. Al heb ik niet dat leuke mini bolletje kunnen kopen en jou jurkje en rokje gemist.
  HE zie jou levensgroot op de schommel, grappig !!!
  En weer mijn mutsje, die is ook niet echt bescheiden :-)).

 4. fijn e fotos . het was een heel leuke dag bedankt voor al je inspaninngen

 5. leuk om je verslagen te lezen, het geeft een goede indruk, zeker met de foto’s erbij.
  groetjes
  anneke

 6. Leuk er op deze manier een beeld van te krijgen! En wat een verzorgde stand had je; gisteren al een blik op je tafels kunnen werpen en nu je poster bewonderd. Heel mooi!!
  Mooi fotowerk ook, DH-Berthi!
  Die Smoothie-auto met dat kunstgras, héél apart. Wel lastig bij inruil, of zou hij als “collector’s item” geveild worden bij Christie’s?

 7. Het totaalbeeld van de SnB-dag wordt steeds totaler met zo’n mooie fotoreportage!!Zo genieten de thuisblijvers toch ook mee.
  Hopelijk komt mijn bericht weer niet dubbel,sorry Berthi

 8. @marian’ne m, het patroon, van het jurkje en rokje, komt op mijn weblog te staan.
  Voor iedereen die vergeten is het patroon mee te nemen en voor de thuisblijvers.
  Ik moet nog een foto van het jurkje en het rokje maken zodat iedereen een beeld krijgt hoe de breiwerkjes eruit zien.

 9. @ineke, dat is een goed idee om hem als ‘collectors item’ te veilen!
  Ik vind het wel een geinige auto en hij valt in het verkeer nog eens goed op!

 10. jah hè Berthi, wat een gezellige dag met allemaal leuke mensen en errug veel mooie dingen te zien en te koop. Jouw stand was een pronkstukje! Mooi, mooi.

 11. Dank je wel, ik had al zo’n vermoeden. Rustig aan hoor, ook even lekker bijkomen van al de indrukken. Lekker met manlief even napraten met een lekker bakkie koffie met appeltaartje !!??

 12. @marian’ne m, goed gedacht!! Ik moet nu alles één voor één gaan doen, anders raak ik het overzicht kwijt!:-)
  Ik ben niet iemand die tien dingen tegelijk kan doen!:-)
  Mocht ik toch nog iets vergeten, trek dan aan de bel!!
  Fijn om te horen dat jullie het verslagje waarderen. Foto’s zijn onmisbaar en goed dat tegenwoordig alles digitaal kan!!!

 13. Leuk verslag en mooie foto’s…..
  Heb nu het gevoel er even bij te zijn geweest.
  War hebben de thuisblijvers veel gemist zeg!!!
  Leuk om het patroon op het log te zetten!!!
  We wachten af.
  Al een beetje bijgekomen van alle drukte??
  :-)))

 14. Mooie foto’s, en leuk je op het eind nog even gesproken te hebben. Ik kan wel veel tegelijk, maar dat moest ook, dus ik loop hopeloos achter op iedereen die al verslagen gemaakt heeft van de SnB-dag. Ik heb haast geen foto’s gemaakt, veel te veel andere dingen gedaan en ik zag al zoveel fotografen rondlopen, dus ..

 15. Mooie foto’s Berthi,er was een heel gezellige sfeer.Ik heb er genoten en natuurlijk weer teveel ideeën opgedaan.
  Heelup ik heb te weinig tijd!!!!!

 16. Berthi , het is hier een drukte van belang .
  De hele dag door veel bezoekers .
  Iedereen is benieuwd naar je foto galerij
  Fijn dat het zo.n succesvolle dag is geweest .
  Want je hebt toch heel wat werk verzet .
  Jouw tafels had je heel mooi ingericht vooral zo overzichtelijk .
  Heb je nog last gehad dat er mensen je werkstukken in de hand wilden nemen ?
  En je grote schommelfoto …..
  Wat een leuk idee .
  Je hebt een goede en creatieve prive fotograaf ! Steek een pluim op z,n hoed !
  Je moeder heeft ook wel weer een pluim verdiend , met alle werkstukken .
  Is ze er ook geweest om alles te bewonderen ?
  Leuk he zo,n dag en wat kun je er nog lang over napraten .
  En fijn dat wij thuisblijvers nu ook kunnen meegenieten .
  Al de verhalen en foto,s .
  Veel inspiratie om verder te gaan !

 17. Mooie sfeerfoto’s , die auto , niet te filmen! En de blauwe rivier mooie symboliek , met z’n allen iets kleins maken wat toch zoiets groots oplevert , ik heb dus weer niet meegedaan , omdat ik altijd het idee heb dat ik voor de gek gehouden wordt met dit soort acties , nu heb ik daar weer spijt van. Gaat daar iets mee gebeuren met die blauwe rivier? het kan zijn dat ik dat gemist heb.
  Ik vind het heel jammer dat Juul al een paar dagen niet gesignaleerd is , maar als zij even tijd nodig heeft om tot zichzelf te komen – so be it , ik mis je Juul!
  Marlies

 18. Wat een leuke impressie van de s’nB dag! Jullie hebben het erg leuk gehad zo te zien. Jou stand kon niemand missen, je was volgens mij duidelijk herkenbaar met je levensgrote foto!!!! Leukkkk allemaal. Op ander logs zag ik ook al van die leuke fotos.

 19. @Gerrie, gezellig als er bezoekers komen om de sfeer te proeven van afgelopen zaterdag!!!
  Ik had mijn twee tafels heel overzichtelijk ingericht omdat ik dat zelf heel belangrijk vind. Toevallig hadden ze in de Branderij een mooie ‘hangtafel’ staan die ik mocht gebruiken. Onder het glazen tafelblad kon ik heel mooi het gebreide kinderjurkje laten zien. Daar bovenop het blauwe gebreide rokje en de breipatronen. Deze ‘hangtafel’ was een mooie onderbreking tussen de twee expositie-tafels. Overigens stond ik niet ver van de gebreide rivier.
  Een prachtig uitzicht had ik!
  Mijn moeder is er zaterdag niet geweest. Ik heb haar natuurlijk de volgende dag alles zeer uitgebreidt verteld!!
  @Marlies, ik heb nog geen tijd gehad om me te verdiepen in de rivier. Misschien kan je via de website er achter komen.

 20. @Juul, al een beetje bijgekomen?? Ik hoop dat je (korte) winterslaap bijna voorbij is zodat we weer fijn kunnen genieten van je reacties.
  Horen we snel iets van je?

 21. En dan nu de grap van de maand: ik heb kennelijk met mijn ogen dicht rondgelopen want ik heb niemand gezien…en zelfs je grote foto niet ERRUG hè

 22. @Mary, dank je voor de link, maar die staat ook in de log!:-)
  Is het zaterdag goed verlopen met de kijkers/kopers??

 23. @Birgit, jammer dat ik je niet gezien en gesproken heb! Misschien bij een andere textiel/handwerk gelegenheid.

 24. ik wilde het Marlies gemakkelijk maken ….. ik had het niet zo snel gezien dat het hierboven stond ………… en van de kijkers nog niets gehoord, ze kwamen wel voor de tweede keer, dus er is een klein beetje hoop !

 25. @Mary, nu kan Marlies de link direct aanklikken en het gaan bestuderen en dan gaat ze het ons vertellen. Ik heb daar nu even geen tijd voor. Moet zo weer verder gaan opruimen.
  Ik ga stevig voor je duimen!! Deze keer moet het lukken!!!!

 26. Ze gaan de deken eerst ergens aanbieden ( waar en hoe ?), en daarna willen ze de River weer opdelen als dekens voor daklozen.

 27. Als ik het met mijn steenkolenengels goed begrepen heb is het knit an river-projekt opgezet om aandacht te vragen voor het waterprobleem , ik kan lang niet alles lezen , heb ook geen idee wat er uiteindelijk met de gebreide rivier gaat gebeuren , maar ik denk wel te snappen dat die kan figureren op tentoonstellingen en zo zoals op de snb dag van afgelopen zaterdag , als er mensen zijn met iets meer kennis van de engelse taal dan deze lady :please let me know!!!!!
  Goodnight ladies!
  Marlies

 28. De deken zal over de hele wereld reizen, naar alle watercampagnes die gehouden zullen worden, als een alternatieve petitie, om aandacht te vragen voor het schoon water/sanitair beleid voor de arme landen/mensen van over heel de wereld. Maart 2007 is een streefdatum, dan zal er wel ergens een grote wereld campagne zijn denk ik.
  En daarna dus de river opdelen in dekens voor daklozen.

 29. @marian’ne m, dank je voor het uitzoeken. Door alle drukte was ik daar nog helemaal niet aan toe gekomen!
  Het is een heel goed initiatief!

 30. ha berthi, wil je me verklappen wat voor opal dat is? ik vind je bol prachtig en ik zoek me suf online, maar ik kom er niet achter hoe het heet. zelfs niet bij wolhalla op de site. ik zal wel met m’n neus kijken denk ik.
  alvast bedankt!

 31. Hoi Berthi, en allemaal.
  :o)
  Fijn om de verhalen te lezen en de foto’s te zien, zo ben ik er toch een beetje bij.
  Schattig dat minibolletje wol! Zonde om te gebruiken… ;o)
  :o)
  Was ’t nou rustig of druk zaterdag?
  Op de foto’s lijkt ’t heel erg rustig.
  Maar in de reacties lees ik dat men elkaar misliep/niet kon vinden…, en jouw prachtige(!) stand zelfs over het hoofd zag!
  Leuk met die grote foto en de mangeldoeken als ondergrond.
  Wat is weblog nog steeds langzaam zeg, ik ga me heel langzaaaaaaaaaaaam bijlezen!
  ;o)

 32. @nrrdgrrl, welke wol bedoel je precies? Van het gebreide jurkje, of het gebreide rokje?
  Of van de sokken die al lang geleden gebreid zijn?
  Ik kan je zeggen dat het jurkje en het rokje gebreid zijn met sokkenwol van Lana Grossa, en wel Meilenweit.
  Dat staat bij de beschrijving vermeld. Maar zoek je dit? Of iets anders?
  Laat het me maar even weten.

 33. Hoi Juul,
  Fijn om je reacties te lezen!!
  Het was druk zaterdag. Ik stond in de Branderij, die vrij groot is, maar waar constant mensen waren.
  In de zalen waar de verkoopstands stonden was het zelfs heeeeeeeeel druk! En bij de lezingen en workshops was het aldoor druk. We kunnen spreken van een zeer succesvolle dag!
  De foto van Debbie Stoller heeft manlief ’s avonds om circa 18.15 uur genomen toen bijna iedereen weg was.
  De foto van de lange tafel heeft manlief heel vroeg genomen, dan is iedereen te vinden bij de stands of bij een workshop of lezing. En manlief wilde van mijn tafels foto’s maken als er niemand was. De foto’s geven dus niet helemaal een goed beeld.
  De bezoekers, zowel de iets ouderen als de jongeren, waren zeer lovend over de dag en de organisatie.
  Waarschijnlijk zal er volgend jaar weer een SnB- dag komen.

 34. Vergeet ik te zeggen dat web-log inderdaad nog steeds erg langzaam is. Ze hebben beloofd om het morgen op te gaan lossen.
  Woensdag = oplosdag!!
  Nu hoop ik maar dat mijn weblog niet ‘opgelost’ wordt!!!:-)

 35. ROTFLOL nee dat hoop ik ook niet! ;o)
  Nrrdgrrl bedoelde de Opal, van ’t mini bolletje…
  ;o)

 36. mooie foto reportage, kan ik mooi m’n man&kinderen laten zien waar ik uithing zaterdag! (ikzelf had weining foto’s gemaakt)

 37. About ‘oplos-dag’: nou zo’n oplosdag had ik dus afgelopen zondag! Hele weblog WEG! dus maandag maar weer een nieuwe gebouwd…

 38. Nu snap ik ook waarom ik die mooie grote foto van je ook niet gezien had: er stonden voortdurend mensen voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *