1e SnB-dag in Rotterdam

Gisteren was het dan eindelijk zover; de 1e SnB-dag in Rotterdam. Voor mij was het vroeg dag; 6.00 uur. Om 7.00 uur vertrokken we zodat het zou lukken om 9.00 uur in de Van Nelle Ontwerpfabriek te zijn. Alle spullen uit de auto, mijn plekje zoeken en daarna snel aan de slag want om 10.00 uur zouden de eerste bezoekers er al zijn. We konden het net redden.
Wat heb ik ontzettend veel aardige mensen gesproken en vele bloggers ontmoet. Fantastisch! Veel mooie Abc-tjes gezien, die door manlief vastgelegd zijn. Binnenkort komt het allemaal aan bod. Even geduld!

Circa 800 bezoekers zijn er naar deze dag gekomen. Super! Regelmatig kreeg ik te horen dat de mensen het een geweldig goed georganiseerde dag vonden. De wolwinkels, lezingen, workshops en mijn mini expositie zijn goed bezocht. Als extra had ik voor de bezoekers het breipatroon van het gebreide jurkje, zie de foto bij ‘welkom’, uitgeschreven. Plus het breipatroon van een plooirokje dat ik droeg toen ik circa vier jaar was. Mijn moeder heeft de afgelopen weken deze breiontwerpen opnieuw gebreid. Meer informatie volgt!
Voor de Abc-ers had ik mijn Abc meegenomen. Binnenkort hier meer over.
En op de valreep kon ik mijn boeken nog laten signeren door Debbie Stoller.

Voor het tv- programma De wereld draait door zijn er opnames gemaakt. Dit wordt maandag of eventueel een andere dag uitgezonden.

44 gedachten over “1e SnB-dag in Rotterdam

 1. Wat fijn dat het zo’n geslaagde dag is geworden. Wij thuisblijvers hebben volop meegeleefd, en al een aardige indruk gekregen van deze dag. Wat goed dat je moeder het jurkje en rokje weer gebreid heeft. Ik ben heel benieuwd hoe dat er uit ziet. En al die Abc-tjes natuurlijk. Het klinkt allemaal veelbelovend. Ik wacht ‘geduldig'(nou ja) af :-)).

 2. Dag marian’ne m, het komt allemaal. Maar het is teveel om het ineens te laten zien. Plus, de foto’s moeten nog bewerkt worden.
  Zo, nu ga ik afsluiten. Het is mooi geweest voor vandaag, alweer gisteren!:-)Het was een lange fijne dag!

 3. Nu snap ik waarom het jurkje er nog zo mooi uit zag, de kleuren waren nog zo mooi 😉 Leuk dat je moeder nog wist hoe het gebreid moest worden. berthi, het was geweldig en ik heb genoten van je expositie

 4. Wat fijn dat we hier toch terecht konden , Berthi .
  Nou inmiddels weet je zeker al dat wij ons best vermaakten .We waren zo nieuwsgierig hoe alles zou zijn op die mooie Van Nelle locatie .
  Wat ik al vlug heb bekeken , iets van je mooie tafels , prachtig ingericht .
  mooi overzichtelijk .
  Wat een geluk dat de camera,s gewerkt hebben !
  Ik wacht geduldig af

 5. Heerlijk dat het een goed geslaagde dag is geweest. Heerlijk voor de organisatie, de deelnemers en de bezoekers!!!Doe vandaag maar rustig aan Berthi.

 6. Heerlijk dat het een goed geslaagde dag is geweest. Heerlijk voor de organisatie, de deelnemers en de bezoekers!!!Doe vandaag maar rustig aan Berthi.

 7. Wat fijn, dat jullie zo’n mooie dag hebben gehad !!!!!
  Het heeft genoeg voorbereiding gekost.
  Vandaag maar eens lekker nagenieten !!!
  De verhalen en foto’s krijgen we daarna wel te zien.
  Gezellig weekend !!

 8. het was een echte UITDAG voor mij Ik heb aan alle kanten genote, het oude, het nieuwe en wat er tussen in zit… zat J tafel had een suoper plaatsje , Ook k genoot van alle ontmoetingen . teveel om op te noemen

 9. wat heerlijk te lezen dat het voor iedereen een mooie dag is geweest, dat smaakt vast naar meer! geniet van de mooie herinneringen van de ontmoetingen en indrukken. berthi rust lekker uit vandaag.

 10. Berthi, wat fijn dat de dag goed geslaagd is!! Super!!
  En wat lekker veel bezoekers! Hopelijk genoeg voor een volgende SnB- dag!
  Debbie Stoller heb ik vrijdagavond ook in een reportage van “4 in ’t land” gezien. Ze was in de Winkel van Sinkel, Utrecht om daar haar boek te promoten, samen met een flink aantal breiers/sters.
  Er is een leuk item van gemaakt.

 11. Hallo Berthi en anderen,
  Ik lees dat jullie een hele leuke dag gehad hebben afgelopen zaterdag. Jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar hier in Cairo is het ook goed toeven. Misschien dat ik een volgende keer ook van de partij kan zijn, voor nu geniet ik van jullie verslagen en foto’s.
  Hartelijke groeten, Tineke.

 12. wat een mooie expositie had je gemaakt, prachtig! bedankt voor de tip over het tv-programma, dat zal ik in de gaten houden.

 13. Heel fijn dat het zo’n geslaagde dag is geweest!!
  Rust vandaag maar lekker uit en geniet lekker na!!!
  Ben benieuwd wat je ons de volgende logjes allemaal voorschoteld!!
  @juul…meisje, als je meeleest: rust lekker uit!! En hopelijk “spreken” we je snel weer!! Het is niet hetzelfde zonder jou…….we missen onze vriendin nu al!!
  Tot gauw…..hoop ik!!
  :o)

 14. Hallo Berthi, leuk om je ontmoet te hebben, en ik sluit me natuurlijk ook aan bij alle andere berichten: je expositie was idd erg mooi en bijzonder!

 15. Ha Berthi,
  Al wat bijgekomen van alle drukte?
  Ik wist vandaag niet wat ik eerst of laatst op wou pakken van de nieuwe breiprojecten.
  Hartelijk dank voor de uitgeschreven ‘oude’ patroontjes. Ik zie er hele moderne versies van en zal die ooit eens gaan maken.
  Friesfroukje had ook haar ABC mee maar heeft het niet laten zien. Ze was zelf druk maar dacht ook dat anderen het te druk hadden en heeft daarom haar mooie werk in de tas laten zitten helaas.

 16. Wat was het leuk Berthi om je te ontmoeten! En Marcella!!! bah, waarom ben ik jou nu misgelopen?

 17. Hier nog zo’n thuisblijver die inmiddels een hele goede indruk heeft van het festijn. Wanneer is de volgende keer?

 18. @Tijm, tot nu toe ben ik druk bezig geweest om mijn moeder, Jenny en andere bekenden, die er niet bij waren, per telefoon te vertellen hoe geslaagd de dag is geweest.
  Ik ben nog helemaal niet toe gekomen aan het opruimen.
  Jammer dat friesfroukje vergeten is om haar Abc te laten zien. Helaas, ben ik het door de drukte vergeten te vragen!

 19. @yvonnep, het was erg leuk om jou ook te ontmoeten, net als alle andere bloggers.
  En je Abc- waaier vond ik geweldig om te zien. Je hebt me een idee aangeleverd…. dan eerst naar Spanje voor dié waaiers???

 20. Jammer, dat ik niet naar Van Nelle kon! Als ik de verslagen en reacties zie, had ik het heel graag meegemaakt. Maar ik was met manlief in België, waar de jaarlijkse tentoonstelling van hun quiltersgilde was in Enghien. Ook heel mooi en altijd een ongedwongen sfeer, gezellig. En heel gezellige winkeltjes in de stallen van Kasteel Enghien; een leuk paneeltje gekocht om een ouderwets hollands zandloperquiltje van te maken, “oit” (zei Maxima).

 21. Berthi, ik schreef het net ook bij Marcella, waarom organiseren we in december niet een ACB-Meeting?

 22. @yvonnep, een heel leuk idee!!! Denk je aan een weekenddag of een dag door de week?
  Een dag ergens midden in het land zodat het voor iedereen per trein goed te doen is?
  Het lijkt me ontzettend gezellig om een dag bij elkaar te komen, met alle Abc’s al dan niet klaar!!
  Graag hoor ik van de anderen hun mening.
  Ik wil er deze week wel een log aan besteden.

 23. @ineke, fijn om te horen dat jij ook een fantastisch weekend hebt gehad. Misschien zien we je bij de volgende SnB- dag!?

 24. Berti, ook ik vond het erg leuk om jou en een deel van je prachtige verzameling te zien. Helaas moest ik het patroon van het jurkje missen en had het erg graag gemaakt voor mijn midimens (ongeveer zo oud als jij op de foto). Wie weet volgend jaar nog?

 25. December is altijd wel een erg drukke maand en deze december in het bijzonder (zoon gaat net voor Kerst met vrienden naar de USA, komt hier met de hele bups nog logeren, waarna ik ze midden in de nacht ga wegbrengen naar Schiphol en eind jan. gaat hij naar Congo, dus moeten we vóór die tijd zijn kamer en keuken nog terug verhuizen van Groningen naar hier; en waar laat ik die zooi?!).
  Maar als ik kans zie, ga ik komen, mèt een ABC-tje (af of niet af).

 26. Ik vond het ook erg leuk om je eens in het echt te ontmoeten, Berthi!
  Lie(f)s
  heeft genoten.

 27. Jee, wat een enthousiaste reacties! 🙂
  En ik af en toe maar denken of iedereen het wel naar z’n zin had en zo. Maar ook op de Dag zelf hebben zoveel mensen me ervan overtuigd dat ze echt genoten hebben en heel graag weer komen volgend jaar en ik word bedolven onder de emails. Zullen we dat dan maar doen? 😉
  Er is ook veel langs me heen gegaan omdat ik het zo druk had. Heb nota bene maar één strengetje wol (van Yvon) gekocht. Ook zoveel nieuwe gezichten gezien, het duizelde me af en toe flink. Gelukkig hebben mijn schoonzusjes zich helemaal suf gefotografeerd, een feest van herkenning toen ik het net terug zag. Ook ik zal binnenkort een deel online zetten. En in Handwerken zonder Grenzen komt een sfeerreportage met foto’s. Maar nadat ik vandaag direct werd ingezet in het nieuwe huis van diezelfde schoonzusjes – wát een overgang – en na meters kit- en vele vierkante meters dweilwerk ben ik nu echt helemaal door en door moe en ga lekker naar mijn bedje toe!
  Welterusten allemaal, later meer…..
  Carla M

 28. Abc-Zamenkomst – ik dacht aan het midden van het land, voor iedereen makkelijk. En ik dacht zelf wel aan een weekenddag, want door de week werk ik. Dat geeft niet veel keus. Zeker niet omdat het een nieuwe baan is, dan kun je niet meteen alsmaar vrij nemen. 🙂

 29. Nou ik denk dat ik volgend jaar ook maar ga kijken na zoveel leuke berichten te hebben gelezen!
  @Berthi: Ik ben weer helemaal bij gepraat van de afgelopen 40 jaar 🙂 Op de schoolreünie hoopte ik een goede vriendin van toen te ontmoeten. Jammer genoeg was ze er niet. Wat blijkt nu… ze is een hele bekende schrijfster geworden, wel onder pseudoniem. Dat wist ik helemaal niet! Zelfs is er een boek van haar verfilmd. Ik probeer nu via de uitgever haar bereiken.

 30. @Marianne alias Libracat, wat bijzonder!!! Nu maak je me wel heel nieuwsgierig naar die bekende schrijfster???? Of mag je dat niet vertellen???
  In ieder geval goed om te horen dat je een fijne dag hebt gehad en hopelijk lukt het om contact met je goede vriendin te krijgen via haar uitgever!

 31. Jawel hoor kan ik gewoon vertellen 🙂 Het is Carl Friedman.

 32. @M aka L,
  even gegoogeld…
  Tjonge.
  Indrukwekkend en bijzonder, en je hebt gelijk heel wat te lezen en zelfs te zien(film).

 33. @Marianne alias Libracat, bijzonder! Heb je al een boek van haar gelezen? Twee koffers vol, bijvoorbeeld!

 34. Ja een heel byzondere schrijfster. Ik heb nooit iets gelezen van haar, maar zal nu eens gaan kijken in de bieb.
  Marianne zei dat zij juist fan was van haar boeken zonder te weten dat het haar klasgenoot was.

 35. Ik heb zelf ook nog niks van haar gelezen omdat ik teveel boeken heb moeten lezen op school die over het oorlogsverleden gingen en ik word daar best wel droevig van. Maar nu ik weet dat zij het is, wil ik het natuurlijk wel lezen! Haar naam had ik wel eens gehoord van haar broer. Ik had echter nooit die link met schrijven gemaakt. Ik hoop echt snel contact te maken (moet echter nog steeds mailen)want het was vroeger zo’n ontzettende leuke meid! Ik heb altijd zo met haar moeten lachen met die logeerpartijen, altijd leuke kattekwaad.

 36. @Marianne alias Libracat, als je haar gaat ontmoeten, wordt dat vast en zeker een gezellige dolle boel met al die fantastische herinneringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *